Lumoava Vallisaari

Kevät on kyllä näyttänyt kaikella tapaa meille hyvät puolensa. Luonto herää eloon ja vihreän kaikki sävyt näkyvät ympärillä. Aurinko ja lämpö on hellinyt jo hetken ja lisää on luvassa. Tällaisena kauniina, aurinkoisena kevätpäivänä teimme retken Helsingin edustalla sijaitsevalle Vallisaarelle. Ostimme liput ennakkoon JT-Linen nettisivuilta. Ostimme ns. Island Hopping – liput, eli saarihyppelyliput. Tällä lipulla olisi ollut mahdollisuus saman päivän aikana käydä myös Lonnassa sekä Suomenlinnassa. Viihdyimme kuitenkin niin hyvin Vallisaaressa, että nämä toiset retkikohteet jäävät odottamaan seuraavaa kertaa. 

Lauttamatka Vallisaareen kesti noin 20-25 minuuttia ja matka sujui nopeasti upeita maisemia ihaillen.  Perille Vallisaareen päästyämme tutkailimme hetken karttaa, mitä kaikkea saarelta löytyisi. Retkelle lähtö kotoa oli niin nopea ja ex tempore, ettei etukäteen ehditty tutustumaan saaren tarjontaan.Vallisaari on historiallisesti mielenkiintoinen kohde, jossa pääsee aistimaan menneiden aikojen tunnelmaa. Sieltä on upeat näkymät niin merelle, Suomenlinnaan kuin maalle – Helsingin kaupunkiin. Vallisaareen pääsee tutustumaan merkittyjä reittejä pitkin. Reitti oli hyvin opastettu. Näkyvillä on erilaisia ohjeita ja sääntöjä saarella liikkumiseen. Säännöt ohjeistavat pysymään merkityllä reitillä, koska reittien ulkopuolella on vaarallisia rakenteita, jyrkänteitä sekä paikkoja, jotka uhkaavat sortua.  Vallisaari retkikohteena sopii kaikenikäisille. Saari on idyllinen ja oivallinen retkikohde mm. piknikille. Grillausmahdollisuutta siellä ei ole, mutta muutoin on huomioitu eväsretkeläiset omilla alueilla, missä voi nauttia eväitä pöytien äärellä. Kohde oli niin mielenkiintoinen, että sinne on kyllä mentävä vielä uudestaan. Ehkä useammankin kerran. Suosittelen!!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply