Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pääsiäisenä Leville

Aivan yllättäen tuli jostain ajatus, että pääsiäisenä olisi sittenkin kiva lähteä Leville. Tätä vaihtoehtoa oli pompoteltu ja pohdittu jo aikaisemminkin, mutta päädytty siihen, että nyt ei ole pohjoisen reissulle tilausta. Tai tilaustahan olisi aina, mutta ei mahdollisuutta. Majoitukset näytti olevan sen verran kalliita, että laskimme muutaman päivän reissun tulevan sen verran kalliiksi, että ennemmin käytämme rahat suunniteltuun etelän matkaan.

Kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan ja tässä yksi ilta heitin miehelleni, että mitä jos kuitenkin lähdettäisiin Leville pääsiäisenä. No, tuumasta toimeen ja aloimme katselemaan majoituksia. Niitä löytyi vielä ja ihan kohtuullisen hintaisenakin vielä. Ei mennyt kauaa, kun meillä oli majoitus Leville varattuna. Näin pääsimme yllättämään itsemme. Fiilis on kyllä kiva, kun on tiedossa miniloma keväthangille.

Tässä on ollut pohdinnassa, otetaanko sukset mukaan vai jätetäänkö ne suosiolla kotiin. Pääsiäinen ajoittuu niin loppukeväälle, että rinteet eivät ole enää parhaimmillaan. Pitäisi olla heti aamusta mäessä, jotta saisi nauttia laskuista ilman sohjoa. Toisaalta olisi kuitenkin kiva käydä mäessäkin. Tämän kysymyksen äärellä ollaan varmasti vielä silloin, kun aloitamme pakkaamisen matkaa varten. Mitäs ajatuksia teillä on, kannattaako sukset ottaa edes varalta mukaan? Millaisia kokemuksia kevään laskuista teillä on?

Kuvat ovat kolmen vuoden takaiselta Levin reissulta, joka silloinkin ajoittui pääsiäiseen.

Paluu blogin ääreelle

Maailman laidalla blogi on ollut hiljainen usean vuoden ajan monestakin syystä. Elämässä on tapahtunut paljon kaikenlaista, mikä vaikutti blogin hiljenemiseen. Ehkä niitä availen aina aika ajoin, mutta nyt ei ole sen aika. Eli tässä postauksessa en aio tilittää yli kolmea vuotta. Nyt vain on ajatuksena, että herättelen blogia hiljalleen eloon ja palaan kirjoittelemaan tänne erilaisia asioita elämästä, myös matkoista. Varmasti blogin sisältö tulee muuttumaan jonkin verran alkuperäisestä, mutta elämänmakuisena tämän haluan edelleen säilyttää. Elämä itsessään on matka.

Haluan pitää tämän hyvän mielen blogina edelleenkin, vaikka maailmassa tapahtuukin juuri nyt paljon sellaista, mikä ei tuo hyvää mieltä. Haluan nauttia kaiken tämän keskellä siitä, mitä minulla on unohtamatta kuitenkaan ihmisiä, joiden elämä murenee pieniksi palasiksi. Autan siinä, missä voin ja ajatukset ovat ihmisten luona siellä, missä he ovat. Toivon, että elämä voisi palata rauhan tilaan mahdollisimman pian.

Koska elämä on tässä ja nyt, meidän on hyvä huomata hyvä siellä, missä me olemme. Me voimme välittää hyvää ympärillemme. Ihana on palata blogin äärelle ja toivottaa myös sinut tälle matkalle mukaan. Voikaa hyvin <3

Ravintola Farang – makumatka Kaakkois-Aasiaan

Ravintola Farang on tunnelmallinen, hienostunut ja moderni Kaakkois-Aasialaisiin makuihin erikoistunut ravintola Helsingin Etu-Töölössä. Se on BW-Restaurants Oy:n ensimmäinen ravintola. Farang on avannut ovensa Helsingin taidehallin tiloissa vuonna 2009. Ravintola tarjoaa tuoreita, autenttisia, uniikkeja ja raikkaita Kaakkois-Aasialaisia makuja niin lautasella kuin lasissakin. Ravintolan konseptina on sosiaalinen syöminen, jossa ruoka jaetaan pöytäseurueen kesken. Ravintolassa yhdistyy laadukas ruoka ja juoma, sosiaalinen ja rento tunnelma sekä ystävällinen ja asiantunteva palvelu rennolla otteella. Ravintola Farang tarjoaa sellaisia aasialaisia makuja, joita on vaikea muualta löytää. Ravintolassa kaikki raaka-aineet ovat tuoreita, puhtaita ja kaikki valmistetaan itse paikan päällä. Ja tuoreuden voi maistaa joka suupalalla. Ravintola Farang tarjoaa täydellisen makumatkan Kaakkois-Aasiaan.Perjantaipäivän lounas aloitettiin keittiön tervehdyksellä, joka oli raikas, hieman kirpsakka, mutta samalla myös makea coctail; ’Ladyboy’. Tämä helmeilevä makuhermoja kutkutteleva coctail oli oiva avaus lounaalle.

Lounasajan maistelumenu tarjoaa sellaisia makuelämyksiä, että se vetää välillä ihan hiljaiseksi. Niin hyvää ruoka on. Itse en ole koskaan ollut – tai ainakin olen niin luullut – merenelävien ystävä. Kun pöytään tuotiin ensimmäiset ruokalajit, joista toisena oli GREEN SHELL MUSSEL ’NAHM JIM’, joka sisälsi vihersimpukkaa, vihreää ’nahm jim’ – kastiketta, merileväkaviaaria ja korianteria, jouduin hetken miettimään, miten tämän naisen nyt käy. Rohkeasti päätin kuitenkin maistaa. Onneksi. Täytyy sanoa, että tämän myötä muuttui käsitys siitä, että merenelävät maistuvat mereltä eivätkä ole minua varten. Näin hyvää simpukkaa en uskonut edes koskaan syöväni, mutta niinpä vain söin. Täydellistä.SOM TAM ’FARANG STYLE’ CRISPY PRAWNS salaatti vihreästä papaijasta, pitkäpapua, chiliä, kirsikkatomaattia, tamarindia sekä rapeaksi paistettua katkarapua. Täydellistä, jälleen. Niin hyvää, raikasta ja erilaista, myös hieman tulista. Jotain, mitä pitäisi syödä usemminkin. Tämä ihana ja maukas salaatti syötiin jasminriisin kera.CRISPY PORKRIBS ’HANOI’ haudutettua ja rapeaksi paahdettua possun ribsiä, sipulia, sitruunaruohoa ja minttua oli seuraavaksi tarjolla. En ole tainnut hetkeen syödä mitään niin mureaa ja hyvää possua, mitä nyt söin. Liha irtosi luusta lähes ajatuksen voimalla ja työkaluja tämän syömiseen ei juurikaan olisi tarvinnut. Liha lähes suli suussa. Vaikken olekaan mikään intohimoinen lihansyöjä, niin tässä jälleen kerran oli maut niin kohdillaan, että tällaista voisi syödä useamminkin.MORNING GLORY, CRISPY ’SALT & PEPPER’ TOFU erinomainen annos kasviksia ja rapeakuorista tofua. Ihanan raikas ja tuoreen tuntuinen annos. Annoksen alkuperäisen version ei pitänyt sisältää lainkaan tofua. Ravintolan keittiössä sattuneen ’vahingon’ kautta annos on saanut nykyisen muotonsa. Ravintolan keittiössä silloinen harjoittelija oli vahingossa laittanut annoksen päälle tofua, joka todettiin sopivan annokseen niin hyvin, että se päätettiin jättää annokseen kuuluvaksi.TURMERIC CURRY, ROASTED SALMON oli maistelumenun pääruoka. Paahdettua lohta, kookos-kurkumacurrya, lumirapua, thaibasilikaa, kookoskermaa sekä kaffirlimeä, voiko olla mitään parempaa? Tämä ihanan tulinen, kermainen ja kookoksinen annos hiveli makuhermoja ihan todella. Ei sanoja, niin täydellistä se oli.Jälkiruoka kruunaa aina aterian ja niin oli myös tällä kertaa. Täydellisen aterian kruunasi KOPI BANG PAE, thaikahvilla maustettu valkosuklaakreemi, riisi-kookossable, paahdettua kahvia ja karamellisoitua maitojäätelöä. Jäätelön ystävälle erittäin onnistunut jälkiruoka. Kahvin maku ei tullut liikaa läpi ja maut olivat sopusoinnussa keskenään. Mitäpä muuta sitä olisi voinut odottaakaan. Aterian vielä kruunasi valkosuklaalla kuorrutettu passionhedelmä. Farangin maistelumenu ansaitsee jokaisen positiivisen sanan ja kehun. Ateriaa ei voi kehua liikaa, sen verran täydellinen makuelämys oli. Sanat ja kuvat eivät kerro riittävästi. Tämä pitää kokea itse. Olo lounaan jälkeen taivaallisen täydellinen. Kiitollinen siitä, että sain olla BW-Restaurants:n kutsumana tällä makumatkalla maistelemassa Kaakkois-Aasialaisia herkkuja. Suosittelen lähtemään makumatkalle ja suuntaamaan tiensä Farangiin. Uskon, että tällä matkalla ei voi pettyä.

Joko olet kokeillut tämän ihanan Kaakkois-Aasiaan suuntautuvan makumatkan Farangissa?

Balin kokemuksia

Ennenkuin lähdin käymään Balilla, olin etsinyt tietoa kohteesta monista eri lähteistä ja yrittänyt ennakkoon päästä ymmärrykseen tuosta saaresta. Päällimäisenä jäi mieleen ajatus, että siihen joko ihastuu, tai sitten ei. Sinne kun menee, pitää tietää mitä haluaa. Tämä osoittautui niin paikkansa pitäväksi lauseeksi, jonka loman aikana useaan otteeseen totesin ääneenkin.

Vaikka ennakkoon olin tutustunut kohteeseen, en silti osannut ajatella, mitä lomaltani toivoisin. Bali oli loman kolmas kohde ja ennakkoon ei osannut ajatella, kuinka aktiivista lomaa sitä haluaisi siinä kohden – vai haluaisiko. Ensimmäinen viikko väkirikkaassa Bangladeshissa, toinen rauhan tyyssijassa Gili Airilla ja sitten Bali siihen päälle. Loma oli sisältänyt jo aktiviteettia ja lepoa. Mitä tämän kolmannen viikon pitäisi sisältää?Ennakkoon päädyimme siihen, että olemme paikoillamme tämän kolmannen viikon ja vuokrasimme oman Villan käyttöömme. Majoitus oli täydellinen ja saimme koko matkaseurue olla koko ajan samoissa tiloissa. Kuitenkin niin, että jokaiselle oli se oma tila myös käytössä, jonne sai vetäytyä omaan rauhaan niin halutessaan. Majoituksen – Villa Georges – varasimme Booking.comin kautta. Majoituksen sai aamiaisella ja joka aamu Villaan saapui 1-2 henkilöä valmistamaan meille aamiaista meidän toivoman aikataulun mukaan. He myös hoitivat siivouksen Villassa.   Majoitus sijaitsi Nusa Duan alueella. Alue oli siisti, mutta hyvin turisteille suunnattu. Siisti, turvallinen ja kaikinpuolin hyvä alue. Hintataso oli korkeampi kuin esim. Gilillä. Tämä oli yllätys meille, koska Gilillä useat turistit kertoivat Gilin hintatason olevan korkeampi kuin Balilla olisi. Hintataso ei kuitenkaan ollut mikään mahdottoman korkea. Ravintolatarjontaa oli paljon ja meidän kokemuksen mukaan oikein hyvä. Ruoka oli hyvää ja annokset olivat hyvän kokoisia. Alueella oli todella paljon erilaisia hoitoloita, joista sai kosmetologin palveluja, hierontaa, geelikynsiä yms. Nämä olivat todella edullisia ja näitä palveluja tuli myös hyödynnettyä Balilla. Voin kyllä suositella, kannattaa ehdottomasti hemmotella itseään.    Nusa Duan alueella ehdoton käyntikohde on Waterblow. Täällä luonnonvoimat näyttäytyvät aaltojen lyödessä kallionseinään nostattaen valtavan vesimassan kohti korkeutta. Alue on kaunis ja maksuton.   Muutaman Balilla vietetyn päivän jälkeen sitä alkoi kaipaamaan toimintaa ja aktiviteettia. Päädyimme ottamaan kuljettajan ja retkipaketin itsellemme ja suuntasimme kohti Ubudia ja saaren pohjoista osaa. Kävimme tutustumassa paikalliseen korupajaan, eräänlaiseen teatterinäytökseen, temppeliin,  kävimme”kakkakahvi”tilalla, apinametsässä, tulivuoren äärellä sekä riisiviljelmiä ihastalemassa. Retkeen meni koko päivä, mutta ehdottomasti kannatti toteuttaa. Retkestä kirjoitan lisää myöhemmin. Itse ihastuin Ubudin alueeseen ja se on ehdottomasti alueena sellainen, että jos Balille menen vielä uudelleen, haluan tutustua tähän alueeseen paremmin. Luonto oli monimuotoinen ja kaunis. Mikä sitten jäi itselleni ajatus ja mielipide Balista? Se on juuri niin, että pitää tietää mitä haluaa. Bali tarjoaa paljon, jos vain tietää, mitä haluaa. Bali ei ollut huono kohde ja kokemus. Mutta ei  myöskään noussut omalla listallani sellaiseksi kohteeksi, että sinne olisi ehdottoman pakko päästä uudestaan. Toisaalta kuitenkin jäi sellainen olo, että sille on hyvä antaa vielä uusi mahdollisuus. Takuuvarma aurinko ja lämpö, hyvä ruoka, ystävälliset ihmiset, edullinen hintataso ja monta positiivista elementtiä onnistuneeseen lomaan. Ei siis voi moittia. Kuitenkin itse näin jälkiviisaana toteuttaisin loman niin, että näkisin enemmän. Vaihtaisin paikkaa kesken loman ja antaisin koko saarelle mahdollisuuden. Parhaiten pääsee käsitykseen Balista, kun ei ole paikallaan. Ellei sitten kaipaa vain rauhallista lomaa auringon alla. Sekin on ihan hyvä vaihtoehto.    Mikä on parasta Balilla? Tästä olisi kiva saada vinkkejä ja kokemuksia.