Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kiovan Food Market

Marraskuisena lauantaina kävimme nauttimassa lounasta Kyiv Food Marketissa. Itse tulin tietoiseksi paikasta, kun jokunen aika sitten presidentti Zelenskyi piti siellä päivän mittaisen haastattelumaratonin toimittajien kanssa. Kyseessä on siis kaksikerroksinen isohko halli, jossa eri tiskeiltä voi ostaa ruokaa ja juotavaa paikan päällä nauttivaksi.

Syyskuussa avattu Kyiv Food Market on saavuttanut suuren suosion. Paikka sijaitsee hiljattain remontoidussa rakennuksessa ja samaisessa korttelissa viimeistellään muutaman muun rakennuksen remonttia, joihin niihinkin on ilmeisesti tulossa ravintoloita. Food Marketin esikuvana on toiminut Odessan City Food Market ja yhdenmukaisuus onkin melko suuri.Astuttuani hallin ovesta sisään olin yllättynyt alakerrassa olevien pöytien vähyydestä. Niitä ympäröivät tiskit, joilta saattoi ostaa vaikkapa sushia, kasvisruokaa tai vietnamilaisia herkkuja. Niin ensimmäisessä kuin toisessa kerroksessa yhdellä seinällä on baari. Yläkerta on erittäin valoisa ja sieltä löytyy paljon enemmän asiakaspaikkoja, toisaalta ruokaa ja juomaa myyviä tiskejä siellä on vain muutamia. Yläkerrasta saattoi ostaa vaikkapa mereneläviä (monet asiakkaat näyttivät nauttivan ostereita), hampurilaisia tai pizzaa.Itse söimme pienen pizzan Napulen tiskiltä, sillä tykkäämme heidän , jossa pizzat ovat aina olleet maukkaita. Nyt täällä pizza kuitenkin osoittautui valitettavasti pienoiseksi pettymykseksi, sillä pohjan paisto ei ollut onnistunut eikä pohja ollut rapea. Liekö syynä ollut se, että olimme liikkellä aikaisin lounasaikaan heti päivittäisen aukeamisajan jälkeen eikä uuni ollut ehtinyt lämmetä tarpeeksi? Sen sijaan erittäin onnistunut ostos oli alakerrasta sisäänkäynnin vieressä olevasta paikasta ostettu lohi-avokadotoast, joka oli ihanan tuore ja maukas.

Alhoholittomien juomien lisäksi ruoan kyytipojaksi voi nauttia hallissa vaikkapa viiniä tai ollutta. Varvar-panimolla on oma tiski alakerrassa. Muutamilta tiskeiltä myydään ainoastaan erilaisia kahveja.Tykkäsin kovasti Food Marketista. Ylipäätään tykkään paikoista, joissa ruokaa voi ostaa useasta eri paikasta. Tämä on kätevää varsinkin suuremmalla seurueella. Valikoima oli mielestäni juuri sopivaa: tarpeeksi vaihtoehtoja, muttei liikaa, jottei tule valinnanvaikeus. Hinnat olivat kohtuulliset paikalliseen hintatasoon verrattuna. Useammalla hallissa toimivalla yrityksellä on jo ennestään ravintola tai kahvila jossain muualla Kiovassa. Kuulemani mukaan Food Marketissa on ruuhka-aikoina paljon väkeä, tämä kannattaa pitää mielessä vierailuaikaa valitessa, jos ei tykkää ihmispaljoudesta.

Kyiv Food Market on auki arkisin klo 11-23 ja viikonloppuisin kolme tuntia pitempään. Paikka sijaitsee osoitteessa aivan punaisen metrolinjan aseman Arsenalnan lähellä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply