Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viisi kohdetta Virossa

Elokuisella Viron matkalla autoilimme eri puolilla maata. En ollut aiemmin vieraillut Virossa Tallinnan ulkopuolella ja yllätyin kuinka paljon Virossa riittää nähtävää. Etäisyydet maan sisällä eivät ole suuria, tiet tuntuivat olevan pääasiallisesti hyvässä kunnossa ja liikennettä oli vähän tai kohtuullisesti. Haluan ehdottomasti uudelleen tutustumaan maahan lisää.

Tässä viisi kohdetta, joissa kävimme:

Keilan vesiputous:

Tänne Harjunmaalla, Keila-Joan kylässä sijaitsevalla putoukselle on matkaa Tallinnasta noin kolmekymmentä kilometriä. Olimme täällä käymässä sunnuntaina, jolloin paikalla oli melkoisesti ihmisiä, mutta silti paikka oli suhteellisen rauhallinen. Putoukselle ei ole pitkä matka päätieltä ja halukkaille on tarjolla noin kolmen kilometrin mittainen luontopolku. Vesiputouksia voi ihailla joen molemmilta puolilta, halutessaan jopa aivan veden rajasta. Tällä kertaa putoukset olivat aika hillityt, netissä nähtyjen kuvien perusteella joessa vettä virtaa runsaammin muina vuodenaikoina.

Joen rannalla sijaitsee myös uusgoottilaista tyyliä edustava Keila-Joa Schloss Fall-linna, jossa voi yöpyä. Linnasta löytyy myös ravintola ja museo, jossa esitellään mm. linnan historiaa. Haapsalun piispanlinna

Haapsalun kaupungin keskipiste on tämä 1200-luvulla perustettu linna, joka on yksi maan parhaiten säilyneistä linnoituksista. Linnoitus on näyttävä ja sen pihalla ollessa saattoi vain kuvitella millainen merkitys linnoituksella on ollut aikoinaan. Linnassa on keskiajan historiaa käsittelevä museo sekä kirkko. Jos olisin lapsi, olisin ollut hyvin innoissani linnoituksen suuressa vallihaudassa sijaitsevasta leikkipuistosta. Oma vierailumme typistyi linnan ihailuun ulkoapäin, sillä jostain syystä sen sisätilat olivat kiinni ja lisäksemme muutama muukin turisti turhaan kiskoi eri ovia. Lieneekö ollut jotain tekemistä sen kanssa, että edellisenä päivänä kaupungissa oli vietetty jotain isoa tapahtumaa, esimerkiksi linnoituksen pihalta purettiin esiintymislavaa. Lisätietoja linnasta voi lukea täältä.

Pärnun rantaniityn vaellusreitti

Vaellusreitti on ehkä hieman mahtipontinen nimitys tälle 600 metrin mittaiselle kävelyreitille, joka sijaitsee lähellä Pärnun keskustaa meren rannalla. Laudoitetun kävelyreitin varrella sijaitsee näköalatorni, josta voi ihailla kaupunkiluontoa hiukan korkeammalta. Reitille plussaa sen esteettömyydestä. Kävelyreitti kulkee jonkinlaisen suon tai rantaniityn päällä ja alueen reunassa näkyi lauma lehmiä nauttimassa kauniista kesäpäivästä. Sympaattisen oloiset, ruohoa keskittyneesti märehtivät lehmät loivat mielenkiintoisen kontrastin taustalla näkyvää isoa hotellia vasten. Soomaan kansallispuisto (Soomaa rahvuspark)

Soomaan kansallispuisto sijaitsee reilun puolentunnin ajomatkan päässä Pärnusta koilliseen. Alue on tunnettu nimensä mukaisesti soista. Alueella voi eläinten tarkkailun lisäksi vaikka vaeltaa ja tehdä melontaretkiä. Itse kiersimme noin reilun tunnin mittaisen helppokulkuisen reitin, josta alkupää oli esteetön. Kauniit maisemat toivat mieleen Suomen Lapin. Alue on tunnettu niin kutsutusta viidennestä vuodenajasta, jolloin matalimmat alueet ovat tulvan peitossa ja alueella pystyy liikkumaan ainostaan veneellä. Alatskivin linna

Tämä 1800-luvun lopulla rakennettu uusgoottilainen linna sijaitsee itäisessä Virossa. Valkoisen linnan sisäänkäynnissä voi nähdä vaikutteita Balmoralin linnasta. Vuodesta 1919 alkaen eri instituutioiden käyttämä linna avattiin yleisölle vuonna 2011 ison remontin jälkeen. Linnan ensimmäisessä kerroksessa esitellään linnan historiaa ja sitä alussa asuttaneen herrasväen elämää. Samoin siellä kerrotaan linnan remontista.  Toisessa kerroksessa on virolaiselle säveltäjälle Eduar Tubinille omistettu museo ja kellarikerroksessa on valokuvanäyttely Tarton maakunnan linnoista. Kesä-lokakuussa linna on auki päivittäin klo 10-18, muina kuukausina tiistaista sunnuntaihin klo 10-16. Pääsymaksu aikuiselta oli 7 euroa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Raija sunnuntai, lokakuu 6, 2019 at 08:44

    Kaksi kartanokierrosta tehty. Keila Joan putous oi kyllä hieno,kaikki kartanot upeita. Virossa on paljon nähtävää

    • Reply maailmailua tiistai, lokakuu 8, 2019 at 15:00

      Virossa noita kartanoita tuntuu riittävän ja haluaisinkin ehdottomasti tutustua niihin lisää.

    Leave a Reply