Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ihastuttava Prenzlauer Berg Berliinissä

Suosikkikaupunginosani Berliinissä on Prenzlauer Berg. Aiemmista Berliinin vierailuistamme poiketen tällä kertaa emme alueella yöpyneet, mutta vierailimme siellä useampana päivänä. Alueella riittää nähtävää ja siellä on paljon ravintoloita ja baareja, mielenkiintoisia pikkuputiikkeja ja kivoja puistoja. Etupäässä vietimme aikaa Prenzlauer Bergissä kuljeskelemalla katuja ristiin rastiin, ihastelemassa näyteikkunoita ja poikkeamalla yhteen jos toiseenkiin ravintolaan ja kahvilaan. Tämän lisäksi vierailimme muutamassa kohteessa, joista yksi oli Museum Otto Weidt’s Workshop for the Blind. Museo esittelee tiloissaan sijainnutta Otto Weidtin johtamaa pientä tehdasta tai työpajaa, jossa työskenteli toisen maailman sodan aikoihin lähinnä sokeita ja kuuroja juutalaisia tekemässä erilaisia harjoja. Otto yritti suojella työntekijöitään natsien vainolta mm. piilottelemalla heitä työpajan takahuoneessa. Museossa kerrotaan eri työntekijöiden tarinoita mm. valokuvien ja kirjeiden avulla. Museo on auki päivittäin klo 10-18 eikä sinne ole pääsymaksua. Kun museosta astuu takaisin ulos kadulle graffittien ja baaripöytien ääreen, kontrasti on melkoinen. Sisäpihalla, jossa museo on, sijaitsee useampia baareja ja rakennusten seiniä koristavat erilaiset maalaukset alkaen Anne Frankin kasvoista. Katuja vaeltemalla voi välillä törmätä mitä mielenkiintoisimpiin juttuihin, vaikkapa rakennuksen seinällä kiipeileviin lehmiin, jotka löytyvät osoitteesta Dietrich-Bonhoeffer Strasse 23. Toivoa sopii, ettei ”lehmätalon” vieressä olevalle tontille rakenteilla oleva kiinteistö peitä taakseen näitä pelottomia eläimiä. Kävimme myös katsastamassa David Hasselhoff-museon, joka todellisuudessa on enemminkin David Hasselhoffille pyhitetty pienehkö käytävänpätkä Circus-hostellin alakerrassa (). Varta vasten en tänne menisi, mutta ohikulkumatkalla ollessamme tämä oli viihdyttävä piipahdus. Prenzlauer Bergistä tosiaan löytyy ravintoloita ja baareja moneen makuun. Kuumana kesäisenä päivänä oli ihanaa mennä lepuuttelemaan jalkojaan olutpuutarhaan Prater Beer Gardeniin. Paikassa on suuri sisäpiha, jossa voi nauttia kesäisin oluen ja vaikkapa pretzelin puunvarjossa. Olutpuutarha on auki huhtikuusta syyskuuhun sään salliessa. Huonolla säällä ja talvella oluensa voi nauttia paikan ravintolassa, jonka ruokalistalta löytyy perinteisten keskieurooppalaisten lihaherkkujen lisäksi muutamia kasvisvaihtoehtoja. Prenzlauer Bergissä olemme ihastuneet yhteen ravintolaan, jossa olemme käyneet jokaisella Berliinin matkallamme. Tämä ravintola on alsasilaisia herkkuja tarjoava Gugelhof. Täällä voi maistaa vaikka flammkuchenia eri muodoissa. Talvisin herkullinen sipulikeitto lämmittää mukavasti. Listalta löytyy myös vaikkapa sianpotkaa tai hapankaalia. Kuuman kesäpäivän viilenevässä illassa oli ihanaa istuskella terassilla iltahämärässä kynttilöiden valossa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply