Suomen suurin matkablogiyhteisö

Valloittava Berliini

Vietimme osan kesälomastamme Berliinissä. Olimme olleet Berliinissä kaksi kertaa aiemmin, molemmilla kerroilla joulun tienoilla. Jo tuolloin kaupunki oli tehnyt meihin lähtemättömän vaikutuksen, joten päätimme kokeilla millaista siellä olisi kesällä.  Otimme tietoisen riskin, että heinäkuussa Berliinissä saattaa olla hyvinkin kuumaa ja vaikka tämä riski toteutuikin (joka päivä yli +30 astetta), kaupunki sai meidät entistä enemmän lumoihinsa.Matkaan mahtui niin museoita, erinäinen määrä ravintoloita, portaiden kiipeämistä Spandaun linnoituksessa, iltakävelyjä Kreuzbergissä, ystäväni tapaamista ja leppoisia iltapäivän hetkiä kahviloissa.

Tulen kirjoittamaan erillisiä juttuja muutamista vierailemistamme paikoista ja kaupunginosista, mutta tässä jo muutama näkemänne ja kokemamme juttu.

Tempelhofer Feld: Tämä entinen lentokenttä on nykyään julkinen puisto, jossa tekemistä riittää. Mikäli pyöräily tai lenkkeily ei kiinnosta, taitojaan voi testata vaikkapa minigolfissa (todella originaali rata). Alueella voi lennättää leijoja, ulkoiluttaa koiraa tai vaikkapa grillata piknikin ohessa. Sieltä löytyy myös ainakin kahvila ja jonkinlainen sirkusteltta aktiviteetteineen näytti olevan pystyssä lähellä terminaalia. Tavaratalo KaDeWe:n ruokaosasto: Syy minulle vierailla tässä tavaratalossa oli sen ruoka- ja ravintolaosasto. Yksi tavaratalon kerroksista on pyhitetty ruoalle. Sieltä voi ostaa niin paikallisia kuin eri puolilta maailmaa tuotuja ruoka-aineita. Teeosastolta olisin voinut kotiuttaa yhtä sun toista, suklaat ja leivokset olivat nekin hyvin houkuttelevia. Viiniosastolla riitti valinnavaraa, pastahylly oli kaunista katseltavaa värimaailmansa ansiosta ja leipäosastostolla leijui tuoreen leivän tuoksu.

Osastojen joukossa oli myös tiskejä, joissa myytiin ruokaa suoraan paikan päällä nautittavaksi. Tarjolla oli esimerkiksi voileipiä, kalaherkkuja ja mereneläviä sekä lihaa eri tavoin valmistettuna. Itse päädyimme nauttimaan viiniosaston vieressä sijaitsevan juusto-osaston antimia. Tämä melko vahvoja tuoksuja sisältävä osasto piti sisällään myös muutaman korkean pöydän, joiden ääressä nautimme juustolautasen. Kuinka herkullisia sen neljä eri juustoa olivatkaan!  Lisäpisteet siitä, että juustot olivat ennen tarjoilua olleet jo tarpeeksi kauan huoneenlämmössä ja ne olivat alkaneet ihanasta sulaa tarjottimella.

Yhtenä aamuna kävimme aamiaisella Das Café im Literaturhausessa (). Tämä vihreä keidas sijaitsee kivenheiton päässä yhdeltä kaupungin pääkaduista . Kun nautimme aamiaista aurinkovarjon alla linnunlaulun ja kukkien tuoksun säestämä, oli vaikea kuvitella, että oltiin Berliinin sydämessä. Aamiaisen saattoi koota yksittäisistä jutuista tai vaihtoehtoisesti voi valita jonkun aamiaissetin. Aamiainen oli hintava, mutta paikan ilmapiiristä saattoi mielestäni maksaa sen. Paikka tarjoilee ruokaa läpi koko päivän. Kahvilan  alakerrassa on kirjakauppa.

Päivää ennen kotiinpaluuta kävin netissä tutkimassa bussiaikatauluja ja -reittejä lentokentälle. Onneksi kävin, sillä selvisi, että paluupäivänämme Berliinissä oli Pride-paraati ja lentokenttäbusseilla poikkeusreittejä. Pride-kulkue lähtikin aivan hotellimme vierestä, joten kätevästi pääsimme aistimaan tapahtuman tunnelmaa. Harmillisesti emme päässeet näkemään itse kulkuetta, sillä meidän oli suunnattava kohti lentokenttää ennen kuin kulkue pääsi liikkeelle. Onneksi pelkkä osallistujien kokoontuminen ja liikkellelähtöä odottavista kulkueajoneuvoista soitettu musiikki antoivat aavistusta tapahtuman ainutlaatuisesta hengestä.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply