Suomen suurin matkablogiyhteisö

Saksan Romantic Road: Dinkelsbühl

Dinkelsbühl lienee yksi Romantic Roadin kauneimmista kaupungeista, ovathan saksalaiset joskus äänestäneet kaupungin Saksan kauneimmaksi kaupungiksi. Hyvin säilynyttä  keskiaikaista keskustaa ympäröi muuri, jonka varrella on kahdeksantoista tornia. Keskusta on kompakti ja sen kaduilla olisin voinut viettää tunteja ihailemalla hyvin hoidettuja rakennuksia. Kaupunki on myös turistien suosiossa, mutta Rothenburg ob der Tauberin kaltaisia turistilaumoja emme täällä nähneet.

Dinkelsbühlin historiaan liittyy keskeisesti 30-vuotinen sota, jota käytiin 1600-luvun alkupuolella. Historia kertoo, että vuonna 1632 kaupunki antautui ruotsalaisille joukoille. Ruotsalaiset eivät kuitenkaan tuhonneet kaupunkia ja sen asukkaita, koska paikallinen pikkupoika lähetettiin pyytämän armoa ruotsalaiselta kenraalilta. Kaupunki pelastui, koska pikkupoika muistutti kovasti kenraalin omaa, hiljattain sairauteen menehtynyttä poikaa. Joka kesä kyseiset tapahtumat näytellään uudelleen Dinkelsbühlissä. Jos kaupungissa vierailee, kannattaa ehdottomasti kiertää muurin viertä pitkin keskustan ympäri. Muurin varrella on kahdeksantoista tornia. Samoin muurissa on muutamissa kohta asumuksia. Välillä kannattaa mennä muurin toiselle puolelle, sieltä saattaa löytyä vaikkapa pieni puisto tai joki. Yksi osa muuria kulkee lammen rannalla.Kaupungin keskustaa hallitsee myöhäisgoottilaista tyyliä edustava kirkko Münster St Georg. Kirkko on sisältä vaikuttavampi kuin ulkoa. Me päädyimme kirkkoon kuuntelemaan urkukonserttia paetessamme ulkona riehunutta ukkoskuuroa.Kaupungin keskustassa, tarkemmin sanottuna entisessä kaupungintalossa, sijaitsee museo nimeltä Haus der Geschichte, jossa esitellään Dinkelsbühlin historiaa. Museo on auki päivittäin ja neljän euron pääsymaksuun kuului myös audioguide, joka oli hyvin hyödyllinen. Museossa esitellään esimerkiksi kaupungin elämää keskiajalla ja 30-vuotista sotaa.Aivan museon kulman takaa rauhallisella pikkukadulla bongasimme Kaffeerösterei Maaßen-nimisen kahvipaahtimo-kahvilan (). Paikassa oli pieni, mutta sympaattinen ja rento takapiha. Kahvilassa oli tarjolla laaja valikoima erilaisia kahveja, mutta koska en juo kahvia, päädyin nauttimaan raikasta sitruunalimonadia. Kahvilan yhteydessä on myös myymälä, josta saattoi kahvin ja kahvintekovälineiden lisäksi ostaa vaikkapa makeisia.Mikäli Dinkelsbühliin mielii mennä julkisilla, joutuu näkemään hieman vaivaa. Junalla pääsee Nördlingeniin asti, josta voi ottaa bussiin Dinkelsbühliin. Aikataulut kannattaa tarkistaa etukäteen, esimerkiksi sunnuntaisin ja pyhäpäivisin bussivuoroja on vain muutama.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply