Suomen suurin matkablogiyhteisö

Saksan Romantic Road: Rothenburg ob der Tauber

Hiljattain matkailimme Saksan Baijerissa. Osan matkaa kuljimme Romantic Roadin reittiä. Romantic Road on vajaat 400 kilometriä pitkä reitti, joka kulkee Wüzrburgista aivan Itävallan rajan tuntumaan. Reitti on erittäin suosittu turistien keskuudessa. Autoilun lisäksi yksi suosittu keino kulkea reittiä on pyöräily. Itse vaelsimme muutaman pätkän reittiä. Aloitimme reitin Rothenburg ob der Tauberin kaupungista. Saavuimme sinne junalla Münchenistä, josta tultaessa reitistä riippuen junaa tarvitsee vaihtaa vähintään kerran.

Rothenburg hyvin säilyneine vanhoine rakennuksineen ja muurineen on yksi Romantic Roadin tunnetuimmista kohteista. Mukulakivikadut, kauniit, historiaa henkivät talot ja muurin varrella sijaitsevat tornit tekevät paikasta viehättävän. Kaupungin viehättävyys onkin turistien tiedossa. Kaupunkiin tehdään paljon päiväretkiä ja se näkyy bussilastillisina turisteja ja mitä moninaisimmilla kielillä kirjoitettuina mainoksina kauppojen ikkunoissa. Itse liikuimme kaupungin keskustassa vain illansuussa tai illalla, jolloin turisteja oli vähemmän. Kaupungin sydän on Marktplatz, jonka ympäriltä löytyy vaikkapa kaupungintalo, joka tosin meidän vierailun aikaan oli osittain pressujen peitossa remontin vuoksi. Marktplazt on kuuluisa myös  joulumarkkinoistaan. Kaupungissa on ilmeisesti miellytty jouluun enemmänkin, sillä sieltä löytyy myös joulumuseo.

Iltaisin meno kaupungissa oli päiväretkeläisten lähdettyä melko rauhallista. Oli ihanaa kuljeskella hiljaisia katuja,  ihailla erilaisia taloja ja kuvitella millaista elämä siellä on ollut vuosisatoja sitten. Kaupungin viehättävyyttä lisäsi vielä se, että kesäkuussa erilaiset ruusupensaat olivat kukkaloistossaan ja niistä lähti ihanaa tuoksua. Yksi kaupungin nähtävyyksistä on sen keskustaa ympäröivä noin 2,5 kilometrin mittainen muuri. Muurilla voi kävellä, tosin ainakin meidän vierailumme aikaan osa muurista oli kävelijöiltä suljettu. Muurille pääsee kiipeämään muutamasta eri paikasta. Muurilta on hyvät näköalat kaupungin keskustaan, mutta muurilla kävellessä näkee myös vilahduksia muurin ulkopuolelle kaupungin uudempiin osiin. Muurilta pystyy myös ihailemaan talojen erittäin hyvin hoidettuja ja kauniita puutarhoja.  Muurin ympäröimän keskustan länsiosassa on viehättävä rauhallinen puisto. Puiston kärjessä kannattaa käydä katsomassa näkymää alas laaksoon, jossa virtaa joki. Tosin jokea itsessään ei paljon näe puiden ollessa vehreimmillään. Puistosta näkee myös hyvin laakson toisella puolella sijaitseviin kaupungin osiin.Kaupungista löytyy paljon kahviloita. Yksi minusta aivan ihana kahvila oli allaolevissa kuvissa näkyvä Cafe EinsigArtig. Kuinka suloinen paikka! Paikka oli kahvilan ja kaupan yhdistelmä, jossa ihania kakkuja ja juomia tarjoiltiin leppoisan rennossa, romanttishenkisessä sisustuksessa. Myös terassilla voi istua, mutta suosittelen itse sisätilaa, sillä paikka on täynnä viehättäviä yksityiskohtia. Olisin voinut tutkailla paikan sisustusta vaikka kuinka kauan, mutta satuimme paikalle sunnuntaina juuri ennen sulkemisaikaa klo 18. Aukioloajat Rothenburgissa kuten muissa alueen kylissä tuntuivat Ukrainan erittäin pitkiin aukioloaikoihin tottuneelle melko rajoittuneilta.Makeanhimoaan tyydyttääkseen ei ole toki pakko mennä kahvilaan, vaan lähes mistä tahansa leipomosta voi napata mukaansa Schneeballen. Näitä pallonmuotoisia, eri kuorrutteilla päällystettyjä leivoksia ei voinut olla näkemättä, niin tiheään tätä paikkakunnan perinneleivosta oli esillä. Pakkohan sitä oli kokeilla. Mikään huikea makuelämys kyseinen leivos ei omille makunystyröilleni ollut, sillä leivos oli kuivahko ja toi itselleni mieleen lähinnä tippaleivän. Rothenburgissa on myös runsas ravintolatarjonta. Useat etenkin paikallista ruokaa tarjoavat ravintolat tuntuivat olevan hyvin suosittuja, joten pöytävaraus voi olla paikallaan. Tämä tuntui korostuvan sunnuntai-iltana, jolloin useat ravintolat olivat kiinni. Päädyimme Reichsküchenmeister-nimiseen ravintolaan, joka toimii saman nimisen hotellin yhteydessä. Ravintolassa oli tarjolla perisaksalaista ruokaa sianpotkasta makkaroihin. Paikan jälkiruoatkin olivat hyviä, kuvissa näkyvä suklaatorttu oli viedä kielen mennessään. Eräs ravintola, jonne olisimme halunneet illalliselle, mutta ilman pöytävarausta jouduimme tyytymään lasillisille juustolautasen kera alkuillasta terassilla oli Zur Höll. Ravintolassa on tarjolla hyvä valikoima alueen viinejä. Tarjotut juustot olivat taivaallisia. Romantic Roadin reittiä on mahdollista liikkua julkisilla (bussilla tai junalla), mutta se vaatii etukäteissuunnittelua, erityisesti viikonloppuisin ja pyhäpäivisin, jolloin yhteyksiä voi olla vähänlaisesta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply