Suomen suurin matkablogiyhteisö

Franshhoekin ravintoloita

Siinä missä Stellenboschissa olimme keskittyneet viininmaisteluun, Franshhoekissa halusimme panostaa ruokailuun ja nauttia paikkakunnan ravintolatarjonnasta, joka on yksi Etelä-Afrikan parhaimpia.

Yhdeksi lounaspaikaksi olimme varanneet etukäteen pöydän Dieu Donnen viinitilan Roca-ravintolasta. Tila sijaitsee hiukan kylän laitamilla ylämäessä. Mitkä maisemat täältä onkaan Franshhoekin laaksoon! Lounastimme terassilla ja maisemia olisi voinut tuijottaa tuntikaupalla.

Mutta ei ruoassakaan mitään vikaa ollut, päinvastoin. Syömämme katkaravut, paikallinen riista ja lammas olivat oikein herkullista. Paikan viinit olivat myös hyviä.

 

Illallista nautimme kerran aivan Franshhoekin keskustassa Cafe des Artsissa. Nimensä mukaisesti paikassa on esillä taidetta. Vaaleasti sisustetun ravintolan tunnelma oli sopivan rauhallinen ja kodikas. Pöytiä ei oltu ahdettu liian tiheään ja melutaso oli hillitty. Tänne menimme sunnuntai-iltana ilman varausta puoli kahdeksalta. Ravintola oli tuolloin täynnä, mutta meitä neuvottiin ystävällisesti tulemaan uudelleen reilun puolen tunnin kuluttua

Niinhän me teimme. Se kannatti, sillä ruoka oli hyvää ja palvelu ystävällistä. Söimme mm. jonkin sortin antilooppi-carpacciota (mitä ikinä springbok onkaan suomeksi),  strutsia ja lammaspastaa.

Ravintolalla oli myös iso terassi, jossa puun varjossa olisi miellyttävää nauttia lounasta päivällä. Toki illallakin terassilla olisi voinut istua, mutta kun itse olimme ravintolassa sää ei ollut erityisemmin lämmin, ainakaan kaltaiseni vilukissan näkökulmasta.

Uudenvuodenaaton illallista nautimme French Connection Bistrossa. Olimme varanneet pöydän tähän tunnelmalliseen ravintolaan jo viikkoja etukäteen juuri ajankohdan vuoksi. Niin täällä kuin monissa muissa ravintoloissa Franshhoekissa oli uudenvuodenaattona tarjolla yksi kiinteä menu. Tässä tapauksessa menu ei ollut selvillä varausta tehdestämme ja hieman jännitimme mitä menusta löytyy (toivottavasti ei ainakaan hanhenmaksaa). Menu olikin hyvä, siinä oli mm. katkarapuja, lohta ja nautaa. Illallisen kruunasi mansikka-pannacotta erilaisilla marjoilla ja sabayon-kastikkeella. Taivas kuinka hyvää se oli: sopivan raikas, eikä liian makea. Varmasti eräs parhammista jälkiruoista mitä olen koskaan missään syönyt. Ravintolan normaalimenusta näyttäisi löytyvän niin kalaa, mereneläviä kuin riistaa.

 

Mikäli olet kiinnostunut hyvästä ruoasta ja ravintoloista, reilun tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista sijaitseva Franshhoek on oivallinen kohde.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply