Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Päivitä käsityksesi Kanariasta – näin vietät luksusloman Teneriffalla

Teneriffan Matkailu artikkelin kuva
Luksus ja spa
Luksuslomaa rannoilla ei välttämättä tarvitse lähteä viettämään maapallon toiselle puolelle. Teneriffaltakin löytyy tyylikkäitä vaihtoehtoja - lue Rantapallon viisi vinkkiä!
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 09.10.2016
facebook   whatsapp

1. Hotellit uudistivat tyylinsä – mikä sopii sinulle?

Tuleeko Kanariansaarten hotelleista ensimmäisenä mieleen kolkot huoneistohotellit tai lapsiperheiden all inclusive -lomakeskukset? Teneriffalta löytyy nykyään paljon tasokkaita hotelleja, joiden joukossa on kaikkea pienistä boutique-hotelleista vain aikuisille suunnattuihin resort-hotelleihin.

Etelä-Teneriffan ylellisimmät hotellit löytyvät Adejen ja Playa Fañaben alueelta – joka on myös yksi saaren tyylikkäimmistä rannoista idyllisine ravintoloineen ja kojuineen. Alueen suurin luksushotelli on Bahia del Duque, joka näyttää melkein omalta pieneltä kylältään. Intiimimpää tunnelmaa löytyy esimerkiksi Royal Garden Villas -hotellista. Myös luksusketjut Sheraton ja Ritz-Carlton sijaitsevat rauhallisemmilla paikoilla lomakeskuksen ulkopuolella.

Alcalassa sijaitseva Palacio de Isora -hotelli puolestaan kehuskelee Euroopan pisimmällä uima-altaalla, joka myötäilee hotellirakennusta merimaisemilla. Infinity poolille voi ostaa myös päivälippuja.

Paikallista elämänmenoa kaipaavat matkailijat voivat majoittua Los Cristianosiin, jonka kapeat kujat ja pienet puodit huokuvat enemmän kanarialaista tunnelmaa. Varsinaisia luksushotelleja alueella on kuitenkin vähemmän.

Pohjoisen Puerto de la Cruzissa aistii etelään verrattuna täysin toisenlaisen ilmapiirin. Luksusta etsivän lomailijan valinnaksi pohjoisessa sopii esimerkiksi viiden tähden klassikkohotelli Hotel Botanico, jossa toimii myös tasokas kylpylä.

Lue myös: Teneriffan kiinnostavimmat hotellit – 12 vinkkiä

2. Rentoudu kylpylässä

Mikä on loman parasta luksusta? No tietysti oma aika. Teneriffalla on useita kylpylöitä, joissa voi nauttia hemmotteluhoidoista, hieronnoista ja virkistävistä poreista. Spa-hoidot karistavat viimeisetkin rantahiekat hiuksista ja rauhoittavat auringon kuumottamaa ihoa.

Lähes kaikista hotelleista löytyy jonkinlainen kylpylä, mutta myös erilliset spa-palvelut ovat Teneriffalla suosittuja. Uiminen ja kylpylähoitojen hinnat ovat yleisesti edullisempia kuin mihin kotimaassa on totuttu, ja esimerkiksi kynsihoidot ja karvanpoistot irtoavat Kanarialla murto-osalla Suomen hinnoista.

Adeje ja Playa Fañaben alue on myös eteläisen Teneriffan paras kylpyläkeskittymä. Luksushotellien hoitoloiden lisäksi alueella sijaitsee kaksi thermal circuit -kylpylää, joissa erilaisia altaita ja suihkuja kierretään tietyssä järjestyksessä veden lämpötilojen muuttuessa.

3. Palkitse itsesi shoppailupäivällä

Teneriffan paras ostostarjonta löytyy pohjoisessa sijaitsevasta pääkaupungista Santa Cruzista, jossa on isoja ostoskeskuksia ja persoonallisia pikkuputiikkeja. Jos haluaa paeta hellettä, voi ostokset hoitaa kätevästi saman katon alla esimerkiksi Meridiano-ostoskeskuksessa. Kaupungista löytyy myös Espanjan klassikkotavaratalo El Corte Inglés.

Teneriffan MatkailuTavaratalo El Corte Inglés Teneriffan Santa Cruzissa.
Tavaratalo El Corte Inglés on “Espanjan Stockmann”.

Etelän lomakohteissa uudet liikkeet ovat ilmestyneet katukuvaan tiuhaan tahtiin viime vuosien aikana – ostoksia ei todellakaan tarvitse tehdä pelkissä matkamuistomyymälöissä. Mangon, Zaran ja Stradivariuksen kaltaisten ketjuliikkeiden lisäksi Playa de las Americasin Safari-ostoskeskuksesta löytyy merkkiputiikkeja, korukauppoja ja sisustusliikkeitä.

Esimerkiksi hajuvedet ja kosmetiikka ovat Kanariansaarilla Suomen hintoja edullisempia. Myös merkkituotteita kuten aurinkolaseja ja kelloja voi saada edullisempaan hintaan.

Lue myös: Shoppailijan opas Teneriffalle – kaikki mitä haluat tietää ostoksista saarella

4. Valitse ravintola huolella

Hemmottelulomaan kuuluu tietysti myös herkuttelu, eikä Teneriffa häviä ravintolatarjonnassaan kulinaarikohteille. Unohda kaikki ennakkoluulosi Kanariansaarista: turistikohteissa saa oikeasti hyvää ruokaa.

Vilkkaimpien keskittymien ravintolatarjonta ei enää ole identtisiä ravintoloita toisensa perään, vaan nyt panostetaan laatuun, palveluun ja omaan tyyliin. Erinomaisia ravintoloita löytyy myös hieman lomakeskusten ulkopuolelta – näihin paikkoihin on ajettava omalla vuokra-autolla tai taksilla.

Herkullisia liharuokia ja perinteisiä kanarialaisia annoksia voi maistaa La Brasa -ravintolassa Playa de las Americasin ulkopuolella sijaitsevassa Guazassa. Älä anna syrjäisen sijainnin hämätä – tästä ravintolasta et varmasti lähde nälkäisenä tai pettyneenä.

Fine dining -elämystä hakevien lomailijoiden kannattaa testata Kanariansaarten ainoat Michelin-ravintolat, jotka löytyvät Ritz-Carlton Abama -hotellista Playa San Juanin rannalta. M.B.-ravintolalla Michelin-tähtiä on kaksi, ja Kabuki-ravintolalla puolestaan yksi.

Myös etninen ruoka on edustettuna mainiolla tavalla: saarelta löytyy loistavia thairavintoloita ja intialaista ruokaa. La Caletassa sijaitsevan luksushotelli Sheratonin uumenissa piilottelee tyylikäs pieni japanilaisravintola Kamakura, jonka intiimi tunnelma on kaukana rantapromenadien turistipaikoista. Safari-ostoskeskuksen Thai Botanico ja Imperial Tai-Pan tarjoavat erinomaista aasialaista ruokaa.

Lue myös: Tällainen on Teneriffan ruokakulttuuri – 15 faktaa

5. Elämyksiä etsimään

Moni ei edes tiedä miten monipuolisia elämyksiä Kanariansaarilta löytyy. Teneriffalla dramaattinen vuoristo luo taustan palmujen reunustamille rannoille, ja syvemmälle luontoon pääsee vaikka vaellusretkien kautta. Reittejä on tarjolla kaikenlaisissa vaikeustasoissa.

Aktiviteetit eivät saarella lopu kesken: kipua Espanjan korkeimmalle huipulle Teide-tulivuorelle tai laskeudu veden alle lasipohjaiselle sukellusveneellä. Mascan kuvauksellisella vaellusreitillä pääset yhdistämään sekä patikoinnin että veneretken laskeuduttuasi kylästä alas rantaan, josta vesitaksi vie Los Gigantesiin.

Puerto Colonin satamasta lähtee useita veneretkiä, joilla voi bongata vaikka delfiinejä. Todellista luksusta on tietysti oman veneen vuokraaminen päiväksi – päätä itse, minne kippari vie seurueesi.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Teneriffan Matkailu

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.