Kuva: Flickr / tubblesnap
Rooma

Lemmenlomalle Italiaan – neljä romanttista kaupunkia

Italian romanttiset kaupungit sopivat hyvin ihanaan minilomaan oman rakastetun kanssa.

Italia vetoaa kaikkiin aisteihin

Kauniit vanhat kaupungit ja niiden rakennukset, herkullinen ruoka ja paikallisten välitön elämänasenne tekevät lomasta Italiassa ikimuistoisen. Maan matkakohteiden joukosta löytyy sopivia vaihtoehtoja niin kaupunki-, ranta- kuin aktiivilomallekin.

Rooma, Verona, Firenze ja Venetsia kuuluvat ehdottomasti maailman romanttisimpien kaupunkien joukkoon. Nämä neljä kaupunkia ovat täynnä taidetta, arkkitehtuuria ja italialaista tunnelmaa, mutta vilkkaimpana sesonkiaikana moni muukin matkailija suuntaa näihin maailmankuuluihin kohteisiin. Matkan ajankohta kannattaa siis miettiä tarkkaan välttyäkseen suurimmilta turistimassoilta. Myös esimerkiksi hotellien hinnat ovat alempana kuumimman sesongin ulkopuolella.

Ikuista rakkautta Roomassa

Ikuinen kaupunki Rooma on yksi maailman romanttisimmista kohteista. Kaupungissa voi kuluttaa päiviä antiikin ihmeiden tutkimiseen.

Kuva: Flickr / Wade 48Rooma
Rooma on upeimmillaan auringonlaskun aikaan.

Roomaa kannattaa ihastella myös ylhäältä päin: kauneimmat näkymät alas kaupunkiin avautuvat Gianicolon kukkulalta. Mikäli kaipaat muinaisen Rooman valtakunnan kaikuja, on antiikin ajan virallinen pääkatu Via Sacra eli Pyhä tie oiva paikka tarkastella raunioita.

Romeon ja Julian jäljillä Veronassa

Pohjoisen Italian helmi Verona on toiminut erään kaikkien aikojen tunnetuimman rakkaustarinan näyttämönä: William Shakespeare sijoitti mestariteoksensa Romeo ja Julia Veronaan.

Kuva: Flickr / mightymightymatzeVerona
Yksi historian kuuluisimmista rakkaustarinoista sijoittuu Veronaan.

Upea kaupunki henkii näytelmän tunnelmaa ja on omiaan romantiikannälkäiselle matkailijalle. Verona on samalla yksi Italian parhaiten säilyneistä historiallisista kaupungeista.

Firenze on renessanssin kehto

Firenze on kauniin Toscanan pääkaupunki ja renessanssin kehto. Uffizin taidemuseosta löytyvät muun muassa Botticellin kuuluisa Venus-maalaus sekä Michelangelon Daavid-patsas.

Kuva: Flickr / Toni RodrigoFirenze, Italia
Ponte Vecchio on kuuluisa nähtävyys Firenzessä.

Arno-joen ranta kutsuu päiväkävelylle, ja joen ylittävältä, Firenzen vanhimmalta sillalta Ponte Vecchiota löytyy useita kultasepänliikkeitä. Myös Giardiano di Bobolin valtava ja hyvin hoidetuttu historiallinen puisto on ehdottomasti visiitin arvoinen paikka.

Tunnelmallinen kestosuosikki Venetsia

Mikä olisikaan romanttisempaa kuin lipua gondolissa ilta-auringon valossa pitkin Venetsian kanavia? Herkkusuut voivat jakaa gelaton ihastellessaan Pyhän Markuksen kirkkoa, Dogen palatsia ja Rialton siltaa.

Kuva: Flickr / Marius BredeVenetsia, Italia
Venetsia kuuluu maailman romanttisimpien kaupunkien joukkoon.

Jos juhlahumu ja salaperäinen naamiaisväki kiehtovat mielikuvitustasi, kannattaa suunnata Venetsian maailmankuuluille karnevaaleille helmikuussa.

Lähde: Hotels.com
Kuvat: Flickr / tubblesnap, Wade 48, mightymightymatze, Toni Rodrigo, Marius Brede

Päivitetty: 18.7.2014

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 3,80 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia