Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kylpylälomalle Liettuaan – katso parhaat vinkit

Kylpylöissä voi viettää ihanan rentouttavan loman. artikkelin kuva
Luksus ja spa
Liettua on tunnettu laadukkaasta kylpylätarjonnastaan sekä edullisista hinnoistaan. Katso minne Liettuassa kannattaa suunnata hemmottelulomalle.
Teksti: Anu Vaheristo
Päivitetty: 03.07.2015
facebook   whatsapp

Vaihtoehto Virolle

Liettua on hemmottelulomaa suunnittelevalle erinomainen vaihtoehto. Hinnat ovat suomalaiselle edullisia ja kylpylät laadukkaita.

Perinteisten hoitomuotojen lisäksi tarjolla on uusimmat hyvinvointihoidot sekä itämaisia vaikutteita hyödyntäviä palveluja.

Liettuaan on helppo matkustaa, sillä suora lento Helsingistä Vilnaan kestää noin tunnin.

Pienessä maassa kaikki on lähellä, joten etelän tai rannikon kylpyläkaupungit ovat saavutettavissa reilussa tunnissa. Liettuan tiet ovat hyvässä kunnossa ja bussiliikenne toimivaa. Myös junalla pääsee useimpiin paikkoihin.

Kukat
Kylpylät käyttävät hoidoissaan luonnon antimia.

Druskininkai on Liettuan kylpyläpääkaupunki

Druskininkai on Liettuan vanhin ja kuuluisin kylpyläkaupunki. Etelässä sijaitseva kaupunki on oivallinen kohde rentouttavan kylpyläloman viettämiseen, sillä sitä ympäröi kaunis luonto. Hemmotteluhoitojen keskellä voikin vuokrata polkupyörän ja käydä tutustumassa alueen nähtävyyksiin.

Alueen erikoisuus on seitsemän mineraalilähdettä, joiden vedellä uskotaan olevan parantavia vaikutuksia. Vesi sisältää muun muassa kalsiumia ja magnesiumia, jotka ravitsevat kehoa niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

Kaupungissa on kymmenkunta täyden palvelun hoitolaa sekä yksi joka hyödyntää viimeisintä teknologiaa sekä uusimpia hoitomuotoja. Hoitovalikoimissa on perinteisten hierontojen ja kasvohoitojen lisäksi esimerkiksi mutakylpyjä, suolahuoneita, happihoitoja, yrttikylpyjä sekä mineraalikylpyjä. Kylpylävierailuun voi yhdistää myös meditointia ja joogaa sekä elimistöä puhdistavan ruokavalion.

Druskininkaissa hyviä kylpylävaihtoehtoja ovat Spa Vilnius Druskininkai, joka sopii etenkin aikuisille sekä Grand Spa Lietuva, jonka vesipuisto tarjoaa viihdykettä myös perheen pienimmille. Muita kokeilemisen arvoisia neljän tähden kylpylöitä ovat Europa Royale Druskininkai ja Violeta in Druskininkai.

Vilnassa on monipuolinen kylpylätarjonta

Liettuan pääkaupunkia Vilnaa ei välttämättä mielletä kylpyläkohteeksi, sillä kaupungilla on niin paljon muutakin tarjottavaa. Kulttuurin ja nähtävyyksien lisäksi Vilnassa on kuitenkin kattava valikoima kylpylöitä.

Vilnassa on paljon päiväkylpylöitä, joissa voi piipahtaa ostosten ja nähtävyyksien katselun lomassa hieronnassa tai manikyyrissä. Halutessaan hemmotteluhoidoissa voi viettää koko päivän.

Vilnassa on myös lukuisia hotelleja, joiden yhteydessä on kylpylä. Kaupunkilomailuun voi yhdistää hemmottelua esimerkiksi vanhassakaupungissa sijaitsevassa Kempinski Hotel Cathedral Squaressa tai keskustassa Artis Centrum -hotellin spassa.

kylpylä
Kylpylöissä on tarjolla myös vesiterapiaa.

Birštonasilla on pitkät perinteet

Birštonasin kaupunki sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Kaunasista, Nemunas-joen mutkassa. Kaupunki tarjoaa vierailijoille kylpyläelämysten lisäksi luontokokemuksia sekä historiaa etenkin neuvostoajalta.

Kauniin luonnon ympäröimällä kaupungilla on pitkät kylpyläperinteet. Mainintoja kaupungin suolaisesta parantavasta mineraalivedestä löytyy jopa keskiaikaisista kirjoituksista. Mineraaliveden lisäksi kaupungin kylpylät hyödyntävät hoitavia ominaisuuksia sisältävää mutaa.

Tulpė Sanatorium on ensimmäinen Birštonasiin perustettu kylpylä. Sen rentouttavassa ilmapiirissä voi toipua stressistä, nauttia hoidoista sekä saunasta ja hamamista. Yrttikylpyjen välissä voi nauttia elimistön puhdistumista tukevia aterioita. Lomaltaan muitakin aktiviteetteja kuin kylpylähoitoja kaipaavan kannattaa suunnata Royal Residenceen, jossa voi hemmottelun lomassa käydä kuntosalilla, meditoida, pelata biljardia ja pingistä, lukea kirjaa talvipuutarhassa ja katsella elokuvia.

Palangassa voi viettää kylpylä- ja rantalomaa

Palanga sijaitsee Liettuan länsirannikolla. Se on Liettuan suosituin rantalomakohde ja täyttyy etenkin kesällä turisteista. Muina aikoina se sopii hyvin rauhaa ja hiljaisuutta etsivälle.

Palangan kylpylöissä hyödynnetään paitsi meri- ja mineraaliveden hoitavia ominaisuuksia myös mutaa ja turvetta. Kauneushoitojen lisäksi täyden palvelun kylpylöistä on saatavilla fysioterapiaa.

Kokonaisvaltaista rentouttavaa lomaa kaipaavan kannattaa suunnata rannalla sijaitsevaan Energetikas Health and Wellness Centreen. Mäntyjen ja koivujen ympäröimässä keskuksessa on laaja valikoima hoitoja, joista jokainen löytää varmasti omansa. Hyviä kylpyläosastoja löytyy myös monista hotelleista, joista Gabija, Pajūrio Alka ja Palanga Hotel tarjoavat viiden tähden palvelua.

Teksti: Anu Vaheristo
Kuvat: Istockphoto, Flickr / Galveston.com, Camping Marjal Costa Blanca

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.