Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Koe turkkilainen kylpylä Alanyassa – kolme parasta hamamia

Inka Khanji artikkelin kuva
Luksus ja spa
Vierailu perinteisessä turkkilaisessa kylpylässä kruunaa lomamatkan. Lue vinkit Alanyan parhaisiin hamam-kylpylöihin!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 01.11.2015
facebook   whatsapp

Hamam on turkkilaista perinnettä parhaimmillaan

Rentoa kylpyhetkeä kaipaavalle Alanyan-matkaajalle on vain yksi oikea suunta: perinteinen turkkilainen kylpylä eli hamam.

Kylpylöillä on suuri merkitys Turkin historiassa niin hygieenisessä kuin sosiaalisessakin mielessä, ja matkailijalle hamam-kokemus on ennen kaikkea mieleenpainuva. Jos suomalainen saunavierailu herättää ihmetystä ulkomaalaisissa, saavat matkailijat osaltaan kohotella kulmakarvojaan peseytyessään turkkilaisessa hamamissa.

Alanyassa on runsaasti hamameja, joten vaihtoehtoja riittää. Tarjolla on samat perinteiset palvelut: kehon kuoriminen, sen kuuraaminen päästä varpaisiin, ihon öljyäminen sekä lopuksi rentouttava hieronta.

Hamamit sijaitsevat ympäri Alanyaa, osa kaupungin keskustassa, toiset hotellien yhteydessä rantojen tuntumassa.

Hierontahuone hamamissa
Perusteellisen pesun kruunaa rentouttava hieronta.

Matkailijoiden lisäksi myös paikalliset viihtyvät Alanyan hamameissa. Palvelu on monissa paikoissa vain turkiksi, mutta muita vierailijoita seuraamalla ja elekielellä myös turkkia taitamaton ensikertalainen pärjää hamamissa mainiosti.

Tutustu Alanyan parhaisiin hamameihin!

1. Cemberlitas hamam

Alanyan keskustassa sijaitseva Camberlitas hamam -kylpylä on Istanbuliin vuonna 1584 perustetun hamamin Alanyan-toimipiste. Cemberlitas hamam on avoinna päivittäin, ja se tarjoaa omat kylpytilat niin miehille kuin naisillekin.

Perinteisten pesutilojen lisäksi hamamissa on kaksi sekasaunaa, poreamme, hierontapiste sekä viileä rentoutumisalue. Hamamiin on helppo löytää, sillä se sijaitsee kätevästi Atatürk Bulvarin ja Kleopatra-rannan välissä.

2. Sandal hamam

Perinteisiä ja nykyaikaisia kylpyläpalveluja yhdistävä Sandal hamam toimii vajaan neljän kilometrin päässä Alanyan keskustasta. Sandal hamam tarjoaa perinteisen turkkilaisen kuurauksen, mutta sen lisäksi palveluvalikoimassa on muista kauneushoitoloista tuttuja naamioita ja muita hoitoja.

Jos periturkkilainen hamam-kokemus jännittää, on moderni hamam mainio paikka aloittaa kylpyläkulttuuriin tutustuminen Turkissa. Hamamin sijainti hotellin yhteydessä myös takaa, että palvelu hoituu myös englannin kielellä.

3. Harem hamam

Matkailijoiden suosima Harem hamam sijaitsee suositulla hotellialueella, noin viiden kilometrin päässä Alanyan keskustasta Sunprime C-lounge -hotellin yhteydessä. Moderni hamam on suunnattu ensisijaisesti matkailijoille, ja suuri osa hamamin asiakkaista koostuukin juuri hotellin vieraista.

Hamamin tilat ovat hyvin nykyaikaiset, mutta siitä huolimatta hamamissa voi kokea aidon turkkilaisen kylpyläkokemuksen.

>> Lue myös: Miten toimitaan turkkilaisessa hamamissa? Ensikertalaisen selviytymisopas

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. 2015 tämä artikkeli on.eikä tämän pitäisi päivittää mitä kriteerit on kun suosittelen hamami. Alanyan ykkös hamami ehdottomasti Orient VIP hamami joka sijaitsee Alanyan marinassa


  2. No huh huh. Eka hamam on surkea, toisesta en ole koskaan kuullutkaan ja kolmas on perus hotellihamam, paitsi että on riistokallis. Keneltä nämä vinkit on saatu???


  3. Paljonko C-Lounge on tästä mainoksesta maksanut..? Juuri avattu hotelli (ja vieläpä suht kaukana keskustasta) ja nyt jo “matkailijoiden suosima” hamam :D Kannattaa pitää näemmä tälläkin sivulla kriittiset lasit päässä kun lukee juttuja..


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.