Hyppää sisältöön

Hyvinvointiloma Espanjassa – viisi vinkkiä Murciaan

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 25.11.2014
Iho kuntoon ja lepoa koko keholle - Murcian maakunnassa panostetaan wellness-turismiin.

1. Mar Menorin terveysvaikutukset

Lempeän ilmaston Murcia on hyödyntänyt yli 300 vuotuisen aurinkopäivänsä lisäksi myös Mar Menor -suolalaguunia erikoistuessaan wellness-turismiin.

Israelin Kuolleenmeren terveysvaikutukset ovat tuttuja ympäri maailmaa, mutta yllättävän harva matkailija tietää Espanjan vastineen Mar Menorin samantyyppisistä ominaisuuksista, joita voi hyödyntää esimerkiksi iho-ongelmia hoidettaessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mar Menor on erittäin suola- ja mineraalipitoinen laguuni, jonka syvin kohta on vain kuudessa metrissä. Tutkimusten mukaan suolavedessä on tavallista merta korkeampi määrä esimerkiksi magnesiumia ja kalsiumia. Suolaveden verenkiertoa edistävän ja lihaksia rentouttavan vaikutuksen on todettu auttavan esimerkiksi nivelreumaan.

2. Pulahda mutakylpyyn

San Pedro del Pinatarissa ei voi lomailla antamatta iholleen kunnon mutakuorintaa. Parhaan paikan mutakylvylle tarjoavat Lo Paganin luonnonaltaat aivan historiallisen tuulimyllyn kupeessa. Lähimmät rannat Villananitas ja La Mata löytyvät vain muutaman askeleen päästä.

Mutahoitoja Murciassa

Suolavesialtaisiin pääsee pulahtamaan helposti vesirajaan rakennetuilta laitureilta, jossa wellness-turistit kuivattelevat otsasta varpaisiin mudan peittämiä vartaloitaan.

Mutaa suositellaan kokeilemaan ensin pienemmälle ihoalueelle ennen kuin koko vartalolle annetaan mutahoito. Mudan kannattaa antaa kuivua auringossa ja vaikuttaa iholla noin tunnin verran, jonka jälkeen se huuhdotaan pois suolavedellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muta kuorii mukanaan kuolleen ihosolukon jättäen talven kuivattaman ihon pehmeäksi. Mudan terapeuttiset vaikutukset tunnettiin jo Hippokrateen aikoina, ja niitä hyödynnetään yhä tänäkin päivänä.

3. Spa-palvelut kunnossa

Murcian alueella on paljon kylpyläpalveluita tarjoavia hotelleja. Murciassa on nimenomaan terveyskylpylöitä, joista löytyy thermal circuit -tyylisiä altaita, erilaisia saunoja ja hoitoja. Perinteisesti thermal circuitissa liikutaan erilaisten altaiden ja suihkujen välillä opastetussa järjestyksessä veden vaihtuessa kylmästä lämpimään.

Suomalaiskylpylöistä poikkeava spa-kokemus on elämys turistille – näissä kylpylöissä ei näy railakkaita vesiliukumäkiä tai muita huvituksia, vaan altaissa keskitytään ennen kaikkea rentoutumaan.

Aguilasin kaupungin parhaat maisemat aukeavat luonnollisesti San Juan de las Aguilas -linnan huipulta, mutta kovin paljon varjoon ei jää myöskään Puerto Juan Montiel -hotellin kattoterassi. Rannalla sijaitsevan hotellin parvekkeelle on käynti kylpyläosastolta.

Wellness-lomailijan Murcia

San Pedro del Pinatarissa Thalasso-kylpylöitä löytyy Lodomar– ja Thalasia -hotelleista sekä Aguas Salinas -kylpylästä. La Mangassa voi kokeilla esimerkiksi Mangalan-hotellin kylpylää.

4. Pidä huolta kunnosta Murciassa

Murcian alueella on monipuoliset harrastusmahdollisuudet, joista erityisesti vesiurheilulajit ovat matkailijoiden suosiossa. Monissa eri kohteissa voi harrastaa sukellusta, purjelautailua, kajakkiretkiä ja purjehdusta. Aiempia taitoja ei välttämättä tarvita, sillä maakunnasta löytyy runsaasti kursseja tarjoavia kouluja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liikuntaa ja hyvinvointia Murciassa

Maakunnassa voi myös pyöräillä, patikoida ja golfata. La Manga on golfmatkailijoiden ehdoton suosikkikohde, josta löytyy vaativampaan makuun myös viiden tähden resort La Manga Club.

Lempeän ilmastonsa ansiosta Murciassa käydään pitämässä paljon urheilujoukkueiden harjoitusleirejä talvikuukausina. San Pedro del Pinatarin ylpeys on uutuuttaan kiiltävä jalkapallostadion ja kuntokeskus Pinatar Arena, jonka palveluita kuntosaleineen ja uima-altaineen voivat käyttää myös turistit. Suomalaismatkailijalle hintataso on edullinen.

5. Lääkärit rakensivat wellness-turistin ohjelman

San Pedro del Pinatarin pikkukaupungissa toimiva Lodomar-hotelli tarjoaa kylpylässään asiakkailleen lääkäritiimin laatimaa ohjelmaa. Hoidoissa hyödynnetään Mar Menor -suolalaguunin suolapitoista vettä, joka sisältää runsaasti mineraaleja.

Thalasso-terapian hoidoista voidaan hakea apua esimerkiksi iho-ongelmiin, nivelreumaan ja unettomuuteen. Tarjolla on myös luonnonmukaisia hoitomenetelmiä, ravintoneuvoja ja homeopatiaa.

Ohjelma on suunniteltu erityisesti kylmässä ilmastossa eläville terveysturisteille, jotka haluavat hoitaa vaivojaan tehokkaasti esimerkiksi viikon ajan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Hotel Puerto Juan Montiel, Turismo de San Pedro del Pinatar

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Playa de las Teresitasin ranta Teneriffalla

Teneriffalla on yksi ranta, jonka hiekka on muita vaaleampaa – taustalla yllättävä syy

Säästövinkki Espanjaan: tässä ovat maan halvimmat ruokakaupat

Millaista on asua Kanariansaarilla?

Fuerteventuran nähtävyydet – 15 kiinnostavaa vinkkiä lomallesi

Helsinki-Vantaan turvatarkastus

Turvatarkastukset helpottuvat Espanjassa ensi vuonna – nesteet ja elektroniikan voi jättää laukkuun läpivalaisun ajaksi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja