Vielä ehtii vuoden instagrammatuimpaan taidenäyttelyyn

Äkkiä Turkuun ja katsastamaan Jacob Hashimoton näyttely niin kuin olisi jo! Nyt on nimittäin viimeiset hetket tsekata kehuttu Giants and Uncertain Atmospheres -näyttely, johon ei ainakaan turkulaisena ole voinut olla törmäämättä Instagramissa ja muualla somessa.

Wäino Aaltosen museo on laittanut parastaan, sillä näyttelyä rakennettiin kuukauden ajan parikymmenpäisen tiimin voimin. Lähes kaikki näyttelyn teokset koostuvat erilaisista paperileijamaisista elementeistä, mutta mukana on myös piirustuksia ja maalauksia. Pienistä leijoista koostuvat kuvakudoksiksi kerrostuvat työt ovat kokoluokassaan ja yksityiskohtaisuudessaan aivan mielettömiä, niissä riittäisikin tuijoteltavaa tuntikausiksi. Kirsikkana kakun päällä massiivinen Gas Giant, jonka sadat ellei tuhannet värikkäät riisipaperista ja bambusta valmistetut leijat täyttävät museon suurimman, yli kahdeksaan metriin kohoavan salin. Jättiläismäistä teosta pääsee ihailemaan joka kuva kulmasta, sillä sen alla voi jopa loikoilla säkkituolissa. Leijojen harmoniaa tuijotellessa murheet haihtuvat kuin itsestään.

Kaikki Hashimoton työt ovat uskomattoman hienoja. Omiksi lemppareiksi nousivat jättiläisen lisäksi mustavalkoiset teokset, vaaleanpunakeltainen teos ja se, minkä nimi viittaa katoavaan näkökykyyn. Suosittelen muuten kiinnittämään huomiota teosten nimiin! Toinen jättiläisistä, Never Comes Tomorrow, jätti minut vähän kylmäksi suuruudestaan ja moniulotteisuudestaan huolimatta, mutta oli ehdottomasti näkemisen arvoinen sekin.

Näyttely on avoinna vielä tämän viikoin ja museo palvelee pidennetyin aukioloajoin. Muutoin siis kympistä kuuteen, mutta perjantaina ja sunnuntaina kahdeksaan. Lisää tietoa museon nettisivuilta. Wäinö Aaltosen museo sijaitsee osoitteessa Itäinen rantakatu 38, Turku.

Joko olette käyneet katsomassa näyttelyn vai vasta menossa?

#jacobhashimoto #wam #wäinöaaltosenmuseo

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply