Suomen suurin matkablogiyhteisö

Toista kertaa Aasiaan, arvaatko minne?

Iiks, jännittää! Viikon päästä ollaan jo Aasian maaperällä.

Olen yhtä kertaa lukuun ottamatta reissannut vain Euroopassa, mihin on selkeä syykin. Euroopassa on niin vaivatonta mennä ja vipeltää, se on kuin takapihalle lähtisi. Tykkään Euroopasta hirmuisesti ja täällä on älyttömän paljon nähtävää, enkä ole vielä edes käynyt jokaisessa maassa. Puhumattakaan paikoista, joissa haluaisin käydä uusiksi. Toisarvoisempia syitä ovat matkaseuran puute ja oman tai matkaseuran lompakon paksuus, tai tässä tapauksessa kapeus. Emme me perheen kanssakaan koskaan poistuneet Euroopasta, mutta Virossa ja Pohjoismaissa reissasimme sitten senkin edestä.

On minulla toki matkahaaveita ympäri maailmaa. Sellaisia, joita haluaisin toteuttaa sitten joskus. Tai lähivuosina, kun on aikaa. Sellaisia kuin matkailu Tyynenmeren saarilla, Japanissa tai Kazakstanissa. Eurooppa on niin helposti tässä ja nyt.  Paratiisirannoista tulee kuitenkin haaveiltua aika ajoin, enkä pistäisi pahakseni reissua esimerkiksi Thaimaahan tai Karibialle. Tuntuu, että muut maanosat vaatisivat niin paljon enemmän suunnittelua, aikaa ja rahaa. Koskaan ei ole oikea hetki, ottaa kahta viikkoa lomaa koulusta ja töistä, vaikka se mahdollista olisikin.

No nyt ollaan sitten siinä tilanteessa, että kaikesta huolimatta olen menossa toista kertaa elämässäni Aasiaan. Ensimmäinen reissu suuntautui kolme vuotta sitten Hongkongiin, jossa vietettiin tyttöporukalla reilu viikko. Honkkari oli hauska paikka, matkasta on hyvät muistot ja voisin matkustaa sinne uudemman kerran. Jostain syystä sydän ei siltikään jäänyt sykkimään Aasialle. Hongkong ei ehkä ole Aasiaa perinteisimillään, mutta minulle se oli epävarmuutta huonosti sietävänä helppo paikka aloittaa.

Yllättäen tarjoutui mahdollisuus lähteä talvea pakoon, kun ystäväni ilmoitti aloittavansa kiinan opinnot ja lähtevänsä vaihtoon hieman kauemmas kuin perinteiseen Hollantiin tai Saksaan. Hänpä singahti puoleksi vuodeksi Taiwaniin. Tuosta maasta juuri mitään tietämättä, ilmoitin tulevani käymään. Taiwan ei ole ollut millään himotuslistallani, mutta on hauska päästä näkemään sekin. Veikkaan, että ilman ystäväni vaihto ei olisi muuten tullut sinne asti lähdettyä, ainakaan ihan lähitulevaisuudessa. Ruoka on kuulemma todella hyvää ja edullista, ja on parasta päästä sinne päin maailmaa tsekkailemaan esimerkiksi ruokakauppojen tarjontaa! Ai että, ulkomaiset ruokakaupat ovat rakkaus!

Pientä lisäjännitystä matkaan tuo lievä lentopelkoni. Euroopan lennot menevät nykyään lähes kivutta, mutta noista pidemmistä en oikein nauti. Viime syksynä Hollannista käsin reissallessani lentämiseen ehti jo tottua, kun sitä teki niin usein, mutta nyt on viime kerrasta taas jo tovi. En pysty ymmärtää, miten toiset voivat täysin rentoutua koneessa, ja kertovat lentämisen olevan ihanin asia ikinä. Minä en voi olla miettimättä jokaisen kolahduksen ja tärinän mahdollisesti pudottavan koneen. En oikein edes uskalla nukahtaa koneessa, sillä pitäähän minun tarkkailla koneen tapahtumia. Lentopelkoni vuoksi olen myös melko tarkka käyttämistäni lentoyhtiöistä, enkä todellakaan uskalla (ainakaan vielä) lähteä Aasiaan esimerkiksi Air Chinan kyydissä. Apua, en kestä itseäni.

Säätiedot lupaavat melkoisen hyvää säätä Taipeihin, missä viivymme alkuviikon. Loppuviikosta rynnistämme pariksi yöksi Tarokon kansallispuistoon, josta tulen vielä yksin pariksi päiväksi Taipeihin. Luottavaisin mielin heittäydyn oman paikallisoppaani huomaan, mutta matkavinkit ovat aina tervetulleita, erityisesti Taipeihin ja Tarokon kansallispuistoon.

Laitahan siis parhaat Taiwan-vinkkisi jakoon!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sini / Sini matkakuumeessa 22.11.2017 at 20:43

    Paras matkavinkki Taiwaniin on http://vauhdillamaailmalle.fi – blogi. Taiwanin lisäksi muutkin tekstit on viihdyttävää luettavaa.

    • Reply Katariina / Lomaluumu 22.11.2017 at 21:22

      Hei kiitos! Pitää käydä tutustumassa 🙂

    Leave a Reply