Tänne kannattaa pysähtyä – Design Hill Café

Rakastan kahviloita ja niissä hengailua. Kahvilassa juotu cappuccino tuo arkeeni ripauksen luksusta ja kahvin seuraksi nautittu pieni makea nostaa sen aivan uusiin sfääreihin. Kahviloissa aika kuluu usein kavereiden kanssa kuulumisia vaihtaen, mutta uusi suosikkini on opiskelutreffit kahvilassa. Harmillisen harvoin jaksan testata uusia kahviloita täällä kotosalla. Minulla on muutama suosikki, joista löydän itseni aina kerta toisensa jälkeen.

Erääseen kahvilaan tulee silti eksyttyä aivan liian harvoin, vaikka se on ehdoton suosikkini.

Osa teistä varmasti tietää minun olevan alkujaan Salon seudulta (Halikosta!) kotoisin, mutta Turussa olen asunut kohta jo kuusi vuotta. Kotikonnuilleni en juuri kaipaile, mutta yksi asia saa mieleni haikailemaan takaisin tuohon rauhalliseen pitäjään. Nimittäin juurikin se kahviloiden ultimaattinen suosikkini sijaitsee Salossa.

Aivan Turusta Helsinkiin vievän moottoritien kupeessa komeilee taukopaikkojen taukopaikka, Design Hill. Varastohallilta näyttävästä ostosparatiisista löytyy suuri valikoima tuotteita pienemmiltä ja suuremmilta brändeiltä. Design Hillissä on kattava valikoima kaikenlaista kotiin ja mökeille, ja on heillä kosmetiikkaa ja elintarvikkeitakin myynnissä. Myös askartelutarvikkeille on oma suuri osastonsa. Täältä löydät niin astiat, vaatteet, asusteet kuin spessummat elintarvikkeetkin. Design Hill on ihan ykkösvalinta lahjaostoksille!

Parasta Design Hillissä on hurmaava kahvila. Design Hill Café on ollut suosikkini jo niistä ajoista, kun se tunnettiin vielä nimellä 2. Keksi. Design Hill Café on ilotulitusta kaikille aisteille. Herkullisten tuotteiden lisäksi esillepano on täällä se juttu, jota rakastan. Katsokaa nyt vaikka tuota juustokakkua, niin kaunis ettei syödä raaskisi! Vaikka tilaisit vain juoman, se tuodaan pöytään puutarjottimella, jonka somisteena on muutama makeinen ja suklaaseen dipattu viinirypäle tai muu. Kuvia kahvilan herkkusista voi käydä kurkkaamassa Instagramista #designhillcafe. Sanoin en voi kahvilaa kyllin hehkuttaa, joten kuvat puhukoon puolestaan.

Sen lisäksi, että annokset ovat maukkaita ja jumalaisen kauniita, ovat ne vielä reilun kokoisia. Ei ole mielestäni edes hinnalla pilattu tätä ihanuutta, vaikka esillepanosta voisin ehkä ekstraa maksaakin. Design Hill Caféssa on muuten arkisin tarjolla keittolounasta ja kesällä kahvilan tuotteita voi nautiskella etupihan terassilla.

Kahvilan ainoa epäkohta on sen epäkahvilamainen miljöö. Näin valloittava kahvila ei millään pääse täyteen poteentiaaliinsa tällaisessa paikassa, vaan se kaipaisi rauhallisempaa tilaa ympärilleen.Rauhallisempaan aikaan sijainti keskellä kauppaa ei häiritse, mutta ruuhka-aikaan soisi sen sijaitsevan vaikka jossakin liiketilan nurkkapaikoista. Design Hill Café on kuitenkin muutoin niin viehättävä, joten ei anneta tällaisten pikkuvikojen haitata.

Design Hill on erinomainen taukopaikka, jos halajaa jotain erilaista ABC!:n buffan ja Shellin kanakorin rinnalle. Täällä kannattaa piipahtaa myös, jos on mitä tahansa asiaa Salon suuntaan. Bussillakin tänne pääsee Turusta tai Helsingistä! Autolla Helsingistä Design Hilliin on matkaa vajaa puolisentoista tuntia ja Turusta reilu puoli tuntia, bussilla vähän enempi. Rakennus näkyy heti, kun nousee motarilta liittymästä numero 13. Se on siinä ihan Shellin vieressä. Todella vahva suositus tälle mestalle, oikein Halikon salattu helmi. Tällä hetkellä taitaa alennusmyynnitkin olla kuumimmillaan, ihan vinkkinä vaan!

Oma salainen haaveeni on muuten jo vuosien ajan ollut toive tämän kahvilan laajenemisesta Turun suuntaan, mutta sitä saan varmasti odotella vielä tovin jos toisenkin. Ja voipi olla, etten mahtuisi ovista kulkemaan, jos täällä moinen olisi, heh. Onneksi Salossa tulee käytyä usein perhettä moikkaamassa, joten kahvilareissuja tulee olemaan näköpiirissä varmasti taas lähiaikoina!

Design Hill, Vaskiontie 418, Salo.
Avoinna ma-pe 9-19, la 9-18 ja su 12-19.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Terhi/Fammo matkalla 8.1.2018 at 10:34

  Yksi lempikahviloistani. Tulee joskus poikettua matkalla Helsinkiin. Sääli, että tilausajo- ja muut bussit aina pysähtyvät sillä ainaisella ABC:llä.

  • Reply Katariina / Lomaluumu 9.1.2018 at 20:53

   Design Hill on kyllä mainio! Ja sääli tosiaan, tänne soisi enemmänkin asiakkaita.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 8.1.2018 at 11:14

  Tuo on kiva paikka ja kun aika usein Turun suunnalla käymme, niin toki poikkeamme.
  Ostoksia on kyllä syytä vältellä paikassa, jossa mahdollisesti nopeasti tehtyjä hankintoja ei helpolla sitten pääse perumaan – ja nimenomaan vältellä, sillä tarjonta on runsasta ja hyvää 🙂

  • Reply Katariina / Lomaluumu 9.1.2018 at 20:54

   Heh, vähän on tosiaan ostosten suhteen vaarallinen paikka! Laput silmillä siis suoraan kahvilan puolelle 🙂

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 8.1.2018 at 20:37

  No hitsi, näyttää kivalle! Täytyy laittaa tämä paikka muistiin ensi kesää varten kun ajellaan sillä suunnalla.

  • Reply Katariina / Lomaluumu 9.1.2018 at 20:58

   Täällä kannattaa ehdottomasti piipahtaa jos seudulla liikkuu! 🙂

 • Reply Jenna / Huge passion for life 9.1.2018 at 13:06

  Näyttääpäs tosi kivalle! Pitkästä aikaa sellainen kahvilavinkki, jonka haluan takuulla käydä testaamassa. Kiitos! 🙂

  • Reply Katariina / Lomaluumu 12.1.2018 at 18:57

   Hei ihana kuulla! Design Hillissä annokset hurmaavat maullaan ja visuaalisuudellaan ?

 • Reply Rosa 12.1.2018 at 18:38

  Täysin samaa mieltä! Desingn Hillin kahvila on todella ihana paikka. Pidän heidän salaateistaan ja suklaakonvehdeista. Harmi, että Salon keskustan kahvilaa ei enää ole. Sinne oli helpompi päästä autottomana.

  • Reply Katariina / Lomaluumu 12.1.2018 at 19:01

   Jep todella harmi! Keskustan paikka oli aivan ihana ja monelle varmasti helpompi sijainniltaan. Design Hillin suklaita en olekaan vielä maistanut, ne menee heti testilistalle, kiitos vinkistä!

 • Reply Veera Bianca 13.1.2018 at 20:06

  Vitsit miten hyvä vinkki! Matkustan tätä väliä usein ja en tiennyt paikasta! 🙂

  • Reply Katariina / Lomaluumu 15.1.2018 at 22:54

   Kannattaa ehdottomasti testata, etenkin jos väliä useasti suhailee! 🙂

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja 14.1.2018 at 10:20

  Mä olen katsellut paikan mainoskylttiä usein, mutten koskaan saanut aikaiseksi pysähtyä. Pitääkin korjata asia lähitulevaisuudessa. Hyvä vinkki, kiitos!

  • Reply Katariina / Lomaluumu 15.1.2018 at 22:56

   Seuraavalla kerralla sitten! Paikka on aika vaatimaton ulkoa päin, mutta ei saa antaa sen hämätä 🙂

  Leave a Reply