Tällä kertaa ihan perinteinen joulu

Aivan ihanaa ja tunnelmallista joulua jokaiselle!

Tänä vuonna oma jouluni poikkeaa huomattavasti viimevuotisesta, vietinhän viime vuonna joulun vaihdossa. Nyt on siis luvassa ihanan perinteinen joulu ruokineen ja lahjoineen. Kaksi vuotta edellisestä perinnejoulusta teki tehtävänsä, ja taas jaksoi miettiä lahjoja ja jouluruokia aivan eri tavalla.

Asuin tosiaan vuosi sitten vielä Hollannissa, ja olin vakaasti päättänyt jättää tulematta Suomeen jouluksi. Näin järjettömänä ajatuksen, että lentäisin kotiin vain kuukautta ennen, kun palaan sinne kokonaan. Mielessä kutkutteli jokin eeppinen joulureissu esimerkiksi Alpeille tai vähän luksuksempi hotelliloma jossain Keski-Euroopan lukuisista kaupungeista.

Viime vuonna muistan aatonaattona käyneeni Ikeassa glögi- ja pipariostoksilla. Piparit olivat loppu, joten ostoskoriini tiensä löysi piparin makuiset gifflar-puustit. Jumbosta ostin pari juustoa ja varmaan liitulakuja, niin kuin aina. Naureskelin marsipaaniotuksille ja suklaa-paaveille. Kaikki yksitoista kämppistäni painuivat koteihinsa suomalaista seinäkaveriani lukuun ottamatta, mutta hänellekin saapui jouluvieraita soluumme.

Tässä kun katson edessäni hiljalleen rakentuvaa joulupuuta, en voi olla muistelematta viime jouluaattoa. Kontrasti on suuri. Viime vuonna tähän aikaan nautin (vihdoinkin) hiljaisuudesta, johon asunnossa ei kuukausiin ollut mahdollisuutta. Meinasin laittaa tähän jouluaatolta kuvan, jossa syön pakastepizzaa ja katson Netflixiä. En tiedä mihin kuva on kadonnut, mutta suurista etsinnöistä huolimatta en sitä löytänyt. Sen sijaan löysin kuvan viime vuoden jouluseurastani. Meno oli silminnähden hilpeä. Joulunpyhät matelivat ylhäisessä yksinäisyydessä, mutta tapaninpäivänä perheeni lensi Hollantiin, ja oma jouluni saapui.

Ihan näillä näppäimillä Suomen Turku julistaa joulurauhan, joten sen myötä haluan vielä kerran toivottaa jokaiselle rauhallista joulua!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply