Suomen suurin matkablogiyhteisö

Taipeissakin on kattobaareja: FRANK

Kattobaarit ovat monen Aasian kaupungin ykkössuositus. Lämpimät suurkaupungit suorastaan pursuavat pilvenpiirtäjien katoilla olevia ravintoloita. Taipei ei näihin aina lämpimiin suurkaupunkeihin lukeudu ja näin ollen sen korkeat rakennukset eivät tarjoa kattobaareja samalla volyymilla kuin muut Aasian jättiläiset.

Muutama rooftop terrace Taipeissakin onneksi sijaitsee, joten päätin käyttää viimeisen iltani joulukuisessa Taiwanissa hyväkseni ja käydä juomassa cocktailin tai pari ihaillen Taipeita iltavalaistuksessa. Lyhyen googlailun perusteella suuntasin aivan kuuluisan Taipei 101 -pilvenpiirtäjän lähimaastoon ATT 4 fun -ostarille, jonka ylimmästä kerroksesta kohteeni sijaitsi. Olin kohtalaisen aikaisin liikkeellä, joten päätin juosta pienehkön ostoskeskuksen lävitse ennen visiittiä baariin.

ATT 4 fun oli muuten mielenkiintoinen tuttavuus. Jokainen kauppakeskuksen kerros oli sisustettu eri teemoin. Erityisesti panosta oli laitettu ravintolakerrokseen, joka oli sisustettu ihastuttavasti Liisa Ihmemaassa -tyyliin. Aivan mielettömän hienosti tehty ja olisinkin mieluusti jäänyt tänne nauttimaan iltapäiväteetä, mikäli kello ei olisi käynyt jo yhdeksää. Sen sijaan, kuten hienompikin lady, vedin Bic Mac -aterian kitusiini ennen yläilmoihin suuntaamista.

Varsinainen kohteeni oli 10. kerroksessa sijaitseva ravintola FRANK, jonka eteisessä minut otti vastaan erittäin hyvää englantia puhuva nainen. Ikäni tarkastettuaan hän lähetti henkilökunnan hakemaan minut. Pyysin päästä ulos istumaan ja minut ohjattiin terassin baaritiskille. Käteeni tuotiin juomalista, jota silmäilin hyvän tovin ennen tilaustani. Tilasin juomani ja tarjoilija kutsui baarimestarin valmistamaan sitä. En muista tilaamani juoman nimeä, mutta siinä oli vadelmaa ja se tehtiin suurella hartaudella valvovan silmäni alla. Ja se oli todella hyvää.

Olin jo valmiiksi häkeltynyt saamastani palvelusta, mutta seuraava tapahtumasarja veti minut sanattomaksi. Nimittäin viereeni istutetaan mies, joka nautiskelee omaa juomaansa omassa rauhassaan. Juomansa juotuaan hän päättää ryhtyä savukkeelle, mutta harmiksensa tuhkakuppi oli liian kaukana, ehkä reilun puolen metrin päässä. Mitä tekee mies? Vinkkaa tarjoilijan siirtämään kyseisen astian lähemmäksi. Ja tarkoilija tekee työtä käskettyä. Mies sytyttää savukkeensa. Siis mitä ihmettä juuri tapahtui? Onko tämän paikan palvelu niin hyvää, ettei tarvitse kättään ojentaa? Huh ja vau.

Nautin omasta seurastani sen verran paljon, että tilasin itselleni vielä lasin valkoviiniä pitämään minut lämpinä +16 asteen ulkoilmassa. Sainpa vielä veloituksetta pienen lisäkaadonkin lasin pohjan jo paistaessa. Viinit juotuani sain sitten itsekin osani paikan loistavasta palvelusta. Jatkuvasti ympärillä parveili parikin tarjoilijaa, joten minun ei tarvinnut kuin hieman nostaa sormeani ja nainen tiesi minun haluavan laskun. Maksoin juomani, mutta epähuomiossa pudotin kolikon yrittäessäni sulloa epämääräistä kasaa Taiwanin dollareita pieneen pussukkaani. Olin jo ähkäisten kumartumassa noukkimaan kolikkoa, mutta viereinen tarjoilija oli minua nopeampi.

Palvelu ei ehkä näin kerrottuna kuulosta ihmeelliseltä, mutta tuossa tilanteessa olin todella otettu ja hämilläni henkilökunnan palvelualttiudesta. Tunsin itseni tervetulleeksi vaikken todellakaan näyttänyt massipäälliköltä Kånken-reppuineni ja farkkuineni. Lisäksi olin liikkeellä yksin, mikä ei luultavasti lupaa massiivisia tulovirtoja ravintolan kassaan. Osansa saattoi olla valkonaamaisuudellani, mutta toisaalta paikalliselle miehelle ojennettiin tuhkakuppi yhtäläisellä avuliaisuudella. Ja totta kai, palvelun kuuluukin olla hyvää paikassa, jossa drinkit maksavat yli 11 euroa ja viinilasi alkaen 7 euroa. Olin vain niin totaalisen ihmeissäni, koska palvelun taso ylitti moninkertaisesti odotukseni.

Pakko myöntää, että hotellihuoneestani aukesi häikäisevämpi näkymä kuin ravintolan alemmalta terrassilta. Oikeastaan paremmat näkymät sai myös kymppikerroksen ulkoilmatasolta, josta osa tämänkin postauksen kuvista on otettu.  Ravintolan ylempi terassi sen sijaan (ainakin kuvien mukaan) tarjoaa upeat näkymät, joihin sisältyy luonnollisesti Taiwanin tunnetuin maamerkki Taipei 101. En tiedä miten ylempi terassi on auki, mutta minut johdatettiin suoraan alakerran tiskille, kun pyysin päästä ulos. Kannattaa kuitenkin kysäistä, josko yläkerran terassi olisi auki. Ja vaikkei olisikaan, voin suositella FRANKia drinksuttelupaikaksi, etenkin jos kaipaat vähän luksusta ja satut liikkumaan Xinyin alueella ilta-aikaan. Palvelu on erinomaista ja hintatasoltaan paikka vastaa nettijuttujen mukaan alueen keskitasoa. Ei sisäänpääsymaksua, mutta pieni palvelumaksu saattoi laskuun sisältyä.

FRANK sijaitsee ATT 4 fun -ostoskeskuksen 10. kerroksessa, kulku hissillä.
Ravintola on auki maanantaista sunnuntaihin 21-03.
Lähin metropysäkki on Taipei 101, exit 4. Tästä linkistä karttaan.

Alin kuva on alakerran terrasilta, muut maisemakuvat kauppakeskuksen ulkoilmatasolta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 4.2.2018 at 12:57

    Kattoterassit on kyllä ihania juuri iltavalaistuksessa, kun pääsee drinkkien siemailun ohella ihastelemaan suurkaupungin silhuettia! 🙂

    • Reply Katariina / Lomaluumu 14.2.2018 at 22:03

      Niin todellakin ovat! Parasta vielä jos osuu paikalle auringonlaskun aikaan ja ehtii nähdä kaupungin sekä päivä- että iltavalaistuksessa 🙂

    Leave a Reply