Suomen suurin matkablogiyhteisö

NOP on kotoisa aamiaisravintola Tallinnassa

Ihanaa pääsiäistä kaikille! Meidän oli huomenna Akun kanssa tarkoitus lähteä Tallinnaan, mutta oltiin molemmat niin poikki, ettei kertakaikkiaan jaksettu lähteä reissaamaan. Rehellisyyden nimissä minä meistä se väsyneempi taisin olla, sillä alle viikon takainen Alankomaiden reissu taitaa edelleen hieman painaa silmäkulmissa. Vaikka ei pääsiäiseksi lähdetty Tallinnaan, muistellaan joulukuisen pyrähdyksen erinomaista aamiaisvalintaa.

Harvemmin sitä tulee Tallinnassa erikseen aamiaista kaivanneeksi, sillä usein hyvinkin runsas sellainen kuuluu hotellihuoneen hintaan. Tällä kertaa emme valinneet varaukseemme aamiaista, sillä olimme varmoja, että Tallinnasta löytyisi helposti sopiva aamiaispaikka makuumme. Vaihtoehtoja tutkiessamme varmuutemme karisi nopeasti. Internetiä selatessa vastaan tuli lähinnä kakkuja ja voileipiä tarjoilevia kahviloita, mutta ei sellaista varsinaista aamiaisravintolaa, millaista etsimme. Lopulta meitä onnisti ja silmiimme osui kriteerit täyttävä paikka, joka sijaitsi ilahduttavasti aivan kävelymatkan päässä hotellistamme Tallinnan Hiltonista.

NOP on kauniissa yli sata vuotta vanhassa puutalossa sijaitseva sympaattinen ravintola, joka on saanut nimensä sanoista Neighborhood Organic Place. Ravintola suosii pientuottajia ja tarjoaa paikallista luomuruokaa aina kuin mahdollista. Paikka on aivan ihana sekä sisältä että ulkoa ja tunnelma jouluviikolla oli suorastaan hurmaava. Ravintolan kalusteet ovat mukavasti kuluneet ja turha pönöttäminen on muutenkin riisuttu. Kesäaikaan rakennuksen sisäpihalla on terassi, jonka ikkunasta nähtynä voin kesäaikaan kuvitella olevan hyvinkin kutsuva.

Nopin aamiaislista on sopivan runsas. Listalla on perinteisempia aamiaisruokia kuten ruispuuroa, jogurttia ja pannukakkuja, mutta erikoisempiakin juttuja listalta löytyy. Minä söin avokadoruisleivän uppomunilla ja kylmäsavulohella ja oli todella hyvää. Ystäväni sen sijaan söi ruispuuroa talvimarjoilla, jotka osoittautuivat puolukaksi, mustaviinimarjaksi ja tyrniksi. Oikein hyvää kuulemma sekin. Juomavalikoima oli laaja ja kaikki tilaamamme juomat olivat hyviä. Mikään överimakea Nop ei ole, mutta emme me tulleetkaan tänne sokerikuorutteen takia.

Aamianen on Nopissa tarjolla maanantaista perjantaihin 8-12 ja viikonloppuisin 9-15. Pöytävarauksia ei viikonloppuisin oteta alle neljän hengen seurueille. Me ehdimme pelipaikalle arkipäivänä juuri hieman ennen kahtatoista ja muutama pöytä oli tyhjänä.

Nop sijaitsee hieman syrjässä, lähellä Kadriorgin puistoa, parin kilometrin päässä Tallinnan vanhastakaupungista. Tänne kyllä käveleekin, mutta ratikat ja 1 ja 3 vievät lähelle, pysäkki on L. Koidula. Kesällä Nop on kiva yhdistää vierailuun Kadriorgin puistossa.

Ravintolan yhteydessä on herkkukauppa, jossa myydään luomutuotteita, joten tyhjin käsin ei tarvitse täältä lähteä.

Suosittelen Nopia, jos kaipaa kunnon aamiaista ja lämminhenkistä tunnelmaa. Terveellistä ja hyvää ruokaa rennolla otteella.

NOP cafe and shop, J. Köleri 1, Tallinna.
Avoinna ma-pe 8-21, la-su 9-21.

Nyt olis sitten teidän vuoro paljastaa Tallinnan parhaat aamiaispaikat!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Katariina / Raidallisia retkiä 2.4.2018 at 02:56

  Vielä ei ole tullut Tallinnassa käytyä, mutta suunnitelmissa olisi joku päivä. 😉 Hyvät vinkit ruokapaikkoihin, kahviloihin ja ravintoloihin ovat kuitenkin aina tervetulleita. Vaikuttaa suloiselta paikalta ja aamiainen näyttää hyvältä. Laitan tämän varmasti korvan taakse!

  • Reply Katariina / Lomaluumu 7.4.2018 at 12:42

   Tallinnaan kannattaa ehdottomasti mennä! Se on nykyään täynnä ihania kahviloita ja ravintoloita. Lisäksi hintataso on todella kohtuullinen, etenkin jos lähtee pääkatuja kauemmaksi. 🙂

 • Reply Laura Laakso 2.4.2018 at 08:10

  Muutamaman viikon päästä olen menossa Tallinnaan peräti kolmeksi yöksi. Pistän tämän korvan taakse 🙂

  • Reply Katariina / Lomaluumu 7.4.2018 at 12:43

   Ihanaa reissua sulle! Tallinnaa on mukava kiertää ajan kanssa ja kevätkin siellä heräilee usein vähän aiemmin kuin meillä täällä Suomessa. 🙂

 • Reply Tiia/ReiseReise 2.4.2018 at 17:13

  Me ollaan menossa Tallinnaan tällä viikolla, mutta kylpylähotelliin kuuluu aamiainen, joten ei varmaan tule siitä kieltäydyttyä. Mutta hyvä vinkki ja näyttää/kuulostaa kyllä oikein hyvältä. Talliinnaan on aina kiva saada vinkkejä, koska melkein kerran vuodessa siellä tulee käytyä. Itse olen syönyt vain hotellin/kylpylän/hostellilla omia eväitä, joten vinkkejä ei ole jakaa, ainakaan vielä. 🙂

  • Reply Katariina / Lomaluumu 7.4.2018 at 12:55

   Ehdottomasti kannattaa syödä hotellin aamiainen, jos siihen kerran on mahdollisuus 🙂 Tallinna on ihana ja sinne on niin helppoa ja edullista mennä, jos on on miniloman tarpeessa. Ainakin siis jos asuu eteläisessä Suomessa 😀

 • Reply Sandra 3.4.2018 at 08:09

  Oi, tuo sinun annoksesi olisi juuri jotain, mitä ottaisin itsekin. Tulee Australian aamiaiset mieleen: avocado-leipä, lohi ja uppomunat. Aina varma herkku! Ei olisi tullut itsellenikään mieleen, että aamiaista pitäisi metsästää, mutta ihan totta, että valtaosa turisteista syö siellä oman hotellin buffetissa.

  • Reply Katariina / Lomaluumu 7.4.2018 at 12:53

   Oli kyllä aivan nappivalinta, vaikken ennen ollut testannutkaan! Jep, ei ole Tallinnassa liiaksi aamiaisvalikoimaa, jos etsii muuta kuin hotelliaamiaista, harmi.

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 3.4.2018 at 15:06

  Kiitos vinkistä! Meidän viime Tallinnan reissulla alun perin meinattiin ottaa majoitus ilman aamiasta, koska oltiin samoissa aatoksissa. Etsin silloin aamiaispaikkoja etukäteen, mutten oikein törmännyt mihinkään tämän tyyppiseen, joten päädyttiin ottamaan hotellin aamiainen. Tiedämpä nyt, minne ensi kerralla suuntaan Tallinnassa aamupalalle – näyttää todella namille!

  • Reply Katariina / Lomaluumu 7.4.2018 at 12:46

   Olepa hyvä 🙂 Veikkaan, että aamiaisten vähyys johtuu juuri siitä, että matkailijat syövät aamiaisensa hotelleissa, sillä usein se kuuluu huoneen hintaan. Onneksi on NOP!

 • Reply Marianne/Heavy Metal Traveler 6.4.2018 at 07:30

  Vaikuttaapa kivalta paikalta, ja tosiaan kun on vielä Kadriorgin lähellä voisi hyvinkin olla kesäisen vierailun kohde.

  • Reply Katariina / Lomaluumu 7.4.2018 at 12:51

   Joo varmasti loistava kesällä kun heidän terassinsakin on auki! Itse en ole vielä Kadriorgiin päässyt käymään, mutta jos seuraavalla kerralla 🙂

 • Reply Janni / Lentopelko 6.4.2018 at 16:28

  Miten hyvältä tuo sun annos kuulostaakaan! Kelpaisi kyllä mullekin. Pitäisi käydä Tallinnassa taas pitkästä aikaa, miksi sinne lähtö tuntuu niin vaivalloiselta. 😀 Hyviä ruokapaikkoja ainakin tuntuisi sieltä löytyvän joka lähtöön!

  • Reply Katariina / Lomaluumu 7.4.2018 at 12:57

   Voin suositella lämpimästi! Tallinnaan pääsee kyllä helposti, mutta ainakin täältä Turusta lähtö tuntuu olevan välillä työmaa, kun ensin pari tuntia bussilla ja sitten vielä pari tuntia laivassa. Samassa ajassa lentäisikin jo vaikka minne. Tallinnan ravintolamaailmasta olen kuullut viime aikoina pelkkää hyvää 🙂

 • Reply Annakaisa Lindell 8.4.2018 at 00:02

  Kiitos vinkistä! Tallinnassa on niin paljon hyviä ravintoloita ja kahviloita, että on vaikea valita!

 • Leave a Reply