Lähimatkailua parhaimmillaan: Raision alppiruusupuisto ja Cafe Alppi

Alppiruusut ovat parhaillaan täydessä kukassa, mutta mikäli halajat nähdä upean kukkaloiston vielä tänä kesänä, älä aikaile. Alppiruusujen sesonki on kovin lyhyt, säästä riippuen toukokuun lopulta suunnilleen juhannukseen saakka. Turun seudun paras paikka alppiruusujen ihasteluun on Raision Alppiruusupuisto. Noin 4,5 hehtaarin alueelta löytyy noin 1400 alppiruusua jopa 123 eri lajissa, joista 23 on kotimaisia lajikkeita.

Raision Alppiruusupuisto oli pitkään julkinen salaisuus, mutta muutaman viime vuoden aikana se on tullut yhä tunnetummaksi. Puisto on perustettu jo vuonna 1999 ja sitä on laajennettu sekä vuonna 2008 että vuonna 2016. Viime vuonna puiston perustamisesta tuli 20 vuotta, ja puistoon sai lahjoittaa alppiruusuja 50 euron kappalehintaan Osta oma alppiruusu -kampanjan hengessä. Alppiruusujen lisäksi puistoon on istutettu paljon muitakin kasveja ja löytyy sieltä pieni kosteikkokin tupasvilloineen ja kurjenmiekkoineen. Lisäksi puistosta löytyy runsaasti levähdyspenkkejä sekä yksi piknik-pöytä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tänä vuonna Raision alppiruusupuiston yhteyteen on avattu sympaattinen kahvila Cafe Alppi. Tarjontaan kuului niin kahvit, munkit, jäätelöt kuin raparperipiirakatkin, joten ei ihme, että  kahvilan pöydät olivat ainakin sunnuntaina aamupäivästä jatkuvasti täynnä. Puistovierailun ohessa kahvilassa pääsi lukemaan myös päivän lehden ja vessahädän yllättäessä Raision lukion saniteettitilat palvelevat. Kahvila on avoinna alppiruusujen sesonkiaikaan säävarauksella päivittäin klo 10-20. Henkilökunta arveli, että näin kuumalla kelillä sesonki päättyy juhannukseen ja kahvila on mahdollisesti viimeistä päivää auki juhannusaatonaattona eli tulevana torstaina 18.6. Kahvila on loistojuttu, toivottavasti Cafe Alppi saa jatkoa ensi vuonna!

Alppiruusupuisto sijaitsee Raisiossa Kirkkoväärtinkujan päässä Raision lukion vieressä. Alueella on iso parkkipaikka ja perille pääsee helposti myös Fölin busseilla 6 ja 7. Pyöräilymatka Turun keskustastakaan ei ole mahdoton, vain noin 8 kilometriä. Tänne kannattaa ehdottomasti tulla, sillä puisto on mielettömän upea täydessä loistossaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raision Alppiruusupuistosta voi lukea lisää Raision kaupungin sivuilta.

Cafe Alpin kuulumisia voi seurata heidän Facebook-sivuiltaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 15.6.2020 at 19:06

    Näyttääpä kivalta. Harmi, kun en Turussa asuessani tällaisesta kohteesta tiennytkään. No, täytyy laittaa tämä mieleen, jos vierailu siellä päin sattuisi oikeaan ajankohtaan! No, siihen saakka pitää tyytyä ihailemaan vain omia alppiruusuja! 🙂

    • Reply Katariina / Lomaluumu 21.7.2020 at 20:50

      Tämä on kieltämättä upea paikka, kannattaa ehdottomasti piipahtaa, jos osuu kulmille sesonkiaikaan! Alppiruusut ovat kyllä kauniita omalla pihallakin. 🙂

    Leave a Reply