Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ennakkoluulojeni Espanja, pian kohti Barcelonaa!

Kirjoittelin viime vuoden reissukatsauksen loppuun toiveita vuodelle 2018. Yksi toiveistani oli tänä vuonna vierailla Barcelonassa, ja nyt näyttää vahvasti siltä, että tämä toive on pian toteutumassa. Tarkalleen ottaen parin viikon kuluttua. Bongasin edulliset lennot Norwegianin alennuksesta. Raivasin tilaa kalenteristina ja pistin kertyneet lentopisteet samalla käyttöön. Vielä olisi majoitus järjestettävänä.

Minulla on aina ollut ristiriitainen suhde Espanjaan. Mieleeni tulevat ensimmäisenä Aurinkorannikon suomalaiskeskittymät, Kanariansaarten suomibaarit lihapullineen ja iskelmätähtineen.  Ei auta tieto siitä, että Espanjassa on mielettömiä kulttuurikohteita, kerrassaan herkullinen ruokakulttuuri, melkoisen täydellinen ilmasto ja uskomattomia luontokohteita. Apua ei ole siitäkään, että tutut sekä tuntemattomat sankoin joukoin vakuuttelevat Espanjan olevan huikea matkailumaa. Jostain syystä silti väheksyn sitä.

Miten voi olla, että edes kolmen viikon oleiluni Alicanten liepeillä Alcoyssa ei ole auttanut minua pääsemään ennakkoluuloistani ja negatiivisista mielikuvistani eroon. Vietin kuitenkin lähes koko ajan kaupungissa, jossa turistit loistivat poissaolollaan ja lähes kukaan ei puhunut englantia. Meitä ympäröi vuoristo ja vaelsimme hienoissa maisemissa. Kaikki olivat superystävällisiä.

Toki Espanjassa minua kiinnostaa esimerkiksi Sevilla, Caminito del Rey ja Gaztelugatxe. En vaan koskaan saa aikaiseksi matkustaa Espanjaan. Lennot ovat usein omaan makuuni melko arvokkaat ja Espanja on ajatuksissani, no, ”vain Espanja”. Olen käynyt Alcoyn lisäksi Alicantessa ja Valenciassa, Madridin juna-asemallakin. Pidin näistä kaikista, mutta jotenkin…. äh, en oikein tiedä mikä mättää.

Barcelona onkin aivan oma lukunsa. Monet kehuvat kaupunkia varauksetta, mutta mieleeni on jäänyt tarinat taskuvarkaista, pankkikorttien kopioinneista ja jopa välivaltaisista ryöstöistä. Artikkeli toisensa jälkeen saan lukea miten suojautua taskuvarkailta Barcelonassa ja kuinka välttää huijatuksi tuleminen matkalla. Puolitoista miljoonaa asukasta kuitenkin elää Barcelonassa joka päivä arkeaan, luultavasti tuntematta oloaan uhatuksi. Jopa yksi kavereistani rakastui kaupunkiin niin paljon, että muutti hiljattain mestoille.

Otin tämän Barcelonan reissun haasteena murtaa käsityksiäni kaupungista ja maasta yleensä. Matkalle lähden yksin, ja vaikka kyseessä ei aivan ensimmäinen soolomatkani olekaan, saa ajatus Barcelonassa yksin harhailusta minut hieman vapisemaan. Tämä reissu mennään varmasti hätävarjelun liioittelulla. Mietin uskaltaako sitä edes kameraa kaulassa kantaa. vai tuleeko joku anastamaan sen kaduilla kävellässäni… Kaipaisin nähtävästi hieman rohkaisua mukaan matkalleni.

Nyt olisi hyvä aika laittaa parhaat Barcelona-vinkit jakoon!

Kuvat tammikuun 2017 Espanjan reissulta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Rosaliina Frantti 28.1.2018 at 17:55

  Itseäni Espanja taas on viehättänyt kauan, lähinnä kielen takia, jota olen nyt kolme vuotta opiskellut. Mutta Etelä-Espanjassa on tosi kauniita paikkoja, juuri tuo Caminito del Reyn alue, Nerja, Mijas, Granada miellyttivät minua kuukauden Espanjan visiitilläni. Ihan Malagan keskusta-alue taas oli vähän nääh. Barcelona toki myös kiva kaupunki!
  https://www.rantapallo.fi/adioscasa/tag/espanja/

  • Reply Katariina / Lomaluumu 31.1.2018 at 12:43

   Se kieli on kyllä kaunis ja sitä olisi kiva osata! Kolmen vuoden opiskeluilla varmasti saavuttaa jo sellaisen tason, että pärjää 🙂 Katsotaan miten tämä Espanjahomma lähtee kohdallani liikkeelle, voipi olla, että innostun ihan kieiopintoihin asti. Hei tota Mijasta on muuten kehuttu, pitää laittaa nuo muutkin ylös!

 • Reply Ansku BCN 28.1.2018 at 19:36

  Ihan turhaan jännität, Barcelonassa on ihan turvallista, jos vaan ei itse hölmöile, nimim. yhdeksän vuotta asumista takana, eikä minulta ole ikinä varastettu mitään (nyt koputan puuta!). Barcelona ja koko Katalonia on ihan erilainen kuin muu Espanja sekä kulttuuriltaan että maisemiltaan, ja juuri tänään, kun teimme päiväretken erääseen luonnonpuistoon Välimeren rannalla, en voinut olla huokailematta onnesta: lumihuippuisia vuoria, Välimeri, lintuja täynnä oleva suistoalue… Kaikki näki, kun vain käänsi päätään :D. Mun blogissa on Barcelona-juttuja ja kysy vain, jos joku mietityttää 🙂

  • Reply Katariina / Lomaluumu 31.1.2018 at 12:49

   Kiitos tsempeistä! Ja huh, juuri tuollainen kuvailemasi maisema kiinnostaa, erityisesti ne vuoret. Päiväretket muuten kiinnostaa ja, yhtenä päivänä ajattelin suunnata kaupungista ulos. Menen ensi tilassa kurkkaamaan blogisi! 🙂

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 28.1.2018 at 23:25

  Ei tartte jännittää. Matkustin itsekin jokunen vuosi sitten Barcelonaan kuukaudeksi yksin ja kuinkas kävikään. Ihastuin kaupunkiin ikihyviksi. Vaikka en osaakaan espanjaa paikalliset ovat ystävällisiä, ruoka ja viini hyvää, hintataso edullinen ja aurinko paistaa lähes joka päivä. Koko Barcelona on täynnä kiinnostavia ja erilaisia kaupunginosia ja nähtävyyksistä ei ole pulaa. Ja suurkaupungin humun kruunaa vielä meri, joka on osa kaupunkikuvaa, toisin kuin esimerkiksi Valenciassa. Rahapussista/käsilaukusta kannattaa pitää hyvää huolta, mutta muuta uhkaa mun mielestä ei olekaan. Nauri Barcelonan tunnelmasta ja kerro melle kuulumiset!

  • Reply Katariina / Lomaluumu 31.1.2018 at 12:53

   Ihana kuulla, että sulla on noin hyvät kokemukset kaupungista! Toivottavasti mulle käy samoin ja siirryn Barcelonan (ja Espanjan puolestapuhujiin). Ruoka, viini, ystävälliset ihmiset ja edullinen hintataso, niitä kaipaan just nyt 🙂 Ja totta muuten, onhan Valencia rannikolla, mutta yllättävän kaukana se meri kuitenkin. Kiitos tsempeistä!

  Leave a Reply