Suomen suurin matkablogiyhteisö

Cavaa jumppatrikoissa Barcelonan sataman yllä

Heissulivei! Barcelonasta on kotiuduttu ja aivan ensimmäisenä haluan vinkata teille erään kattobaarin, jonne yhden ruotsalaisen vinkkauksesta päädyimme.

Vierailin Barcelonassa nyt helmikuussa, ja yksi to do -listani aktiviteeteista oli kattobaarit, joiden makuun jo Taipeissa pääsin. Perjantaina yritimme kaverini Julian kanssa korkeuksiin parissakin eri paikassa, mutta yksi hotelli tyrmäsi yrityksemme hotellin vieraisiin kuulumattomina ja toinen hotelli kertoi kattobaarinsa olevan suljettu näin talvella. Nielimme pettymyksen karvaat kyyneleet ja suuntasimme suoraan Julian synttäridinnerille kulkematta kattoterassin kautta.

Lauantaina, viimeisenä turistipäivänäni, Barcelonassa asuva kaverini sai kattobaarivalittelut kuulleelta työkaveriltaan vinkin paikasta, jota voisimme koittaa. Mehän ryhdyimme tuumasta toimeen, ja Julia soitti siltä seisomalta kesken Güellin puiston kiertelyiden ravintolaan varmistaakseen heidän aukiolonsa lauantaina. Ja totta tosiaan, 1881 per Sagardi oli auki helmikuussakin.

Güellista Sagrada Familiaan, josta bussi kohti rantaa ja satamaa. Jäimme kyydistä Plaça Pau Vilan kohdalla, jonka laidalla ravintola sijaitsee. Sijainti on hieman erikoinen, sillä ravintola löytyy Katalonian historian museon katolta. Kulku sinne oli kuitenkin vaivatonta, hissillä museon aulasta suoraan neljänteen kerrokseen. Sagardi-ryhmään kuuluva ravintola sijaitsee aivan Barcelonan ytimessä. 1881 per Sagardi ei ole kovin korkealla, mutta muu rakennuskanta terassin edessä on niin matalaa, että ravintolasta näkyy upeasti pienvenesataman yli W Hotelille ja Montjuïc-kukkulalle.

Me satuimme paikalle noin tuntia ennen auringonlaskua, jolloin paikalle oli kertynyt jo hieman jonoa. Emme joutuneet jonottelemaan kuin kymmenisen minuuttia, jonka aikana taaksemme kertyi hyvän matkaa lisää jonoa. Jonoon valuvaa ihmisvirtaa seuratessamme ehdimme havaita miten alipukeutuneita olimmekaan. Sisään purjehti seurueita turkiksissa ja nahkatakeissa, naisia korkokengissä pikkulaukkuineen, ja me… No molemmilla lenkkitossut ja minulla vielä Adidaksen trikoot ja reppu. Oi luoja, eipä ole taas hetkeen hävettänyt yhtä paljoa. Vaatetuksesta huolimatta tai juuri sen takia päästiin ihan kaiteen viereen istumaan!

Hintatasoltaan paikka ei ole Barcelonan halvimpia, mutta kyllä täällä juoman tai pari raaskii ottaa. Drinkit näyttivät olevan kympistä ylöspäin ja viinilasilliset alken vitosen. Lasi cavaa irtosi kuudella eurolla. Ravintolassa on tarjolla juomien lisäksi myös tapaksia ja muuta ruokaa, mutta me pysyttelimme nestemäisissä. Kyllä kelpasi ihastella laskevan auringon maalaamaa maisemaa cavaa siemaillen. DJ pisti parastaan ja skumppa oli hyvää, ai että mitä elämää.

1881 per Sagardi kruunasi aivan ihanan lauantain ja oikeastaan koko reissun. Etenkin auringonlaskun aikaan kannattaa tulla mestoille, mutta suosittelen tekemään varauksen etukäteen — etenkin jos matkustaa Barcelonaan talvikuukausien ulkopuolella. Ei sisäänpääsymaksua!

1881 per Sagardi
Plaça Pau Vila 3 (4. kerros)
Käynti Museu d’Història de Catalunyan kautta

Budjettivinkki: Ainakin helmikuussa katolle pääsi ihastelemaan maisemia myös maksutta. Aivan ravintolan vieressä on maksuton alue, josta on lähes samat näkymät kuin ravintolasta. Seuraa vain samaa reittiä kuin menisit terassille, mutta katolle päästyäsi jää alueelle, jossa ei ole kalusteita.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kati Suomalainen im Allgäu 18.2.2018 at 14:08

  Kattoterassit on ihan parhaita. Ihania kuvia. No te olitte suomalaiseen tapaan rennon urheilullisesti pukeutuneita. 🙂

  • Reply Katariina / Lomaluumu 21.2.2018 at 19:23

   No niin on! Heh jep, onneksi urheilullinen pukeutuminen on nykyään entistä sallitumpaa, jopa trendikästä 😀

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 18.2.2018 at 15:51

  Kiitos vinkistä. Tuolla kyllä cava maistuisi 🙂 Barcelonaa tunnen jonkun verran, mutta tästä mestasta en ole kuullutkaan. Tuli muuten justiinsa mieleen, että Barcelonassa en ole koskaan käynytkään missään näköalabaarissa.

  • Reply Katariina / Lomaluumu 21.2.2018 at 19:24

   Tuolla kyllä mielellään olisi ottanut useammankin lasillisen! Barcelonassa näytti olevan aika reilusti näitä näköalabaareja, mutta harmillisen moni on talvikuukaudet kiinni 🙁

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 23.2.2018 at 04:03

  Hyvä baarivinkki, täytyy pitää mielessä kun joskus palataan Barcelonaan, yksi omista suosikkikaupungeista! Onneksi ei ollut pukukoodia, mitäs sillä nyt muuten väliä 🙂

  • Reply Katariina / Lomaluumu 7.4.2018 at 13:02

   Oli kyllä aivan ihana paikka, vaikka keli helmikuussa olikin vähän koleahko. Ja no joo, onneksi päästiin sisään, joten ilmeisesti muitakaan ei niin kiinnostanut mun jumppahousut 🙂 itseä tietty eniten vaivasi, heh.

  Leave a Reply