Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blue Amsterdam – Voiko näkymä tästä enää parantua?

Alankomaat on kokonaisuudessaan aivan ihana, mutta jos pitää valita maaliskuisen matkan ravintolasuosikki, voitto kuuluu Blue Amsterdamille.

Mulla on ilmeisesti kehittynyt jokin fiksaatio näihin kattobaareihin ja muihin korkealla sijaitseviin ravintoloihin. Eipä siis Hollannin reissua suunnitellessa auttanut muu kuin laittaa google laulamaan, että missäs korkealla sitä tällä kertaa voisi syödä tai juoda.

Jostain esiin pompahti keskellä Amsterdamia sijaitseva ravintola Blue, jota kehuttiin erityisesti 360 asteen näköalojen takia. Kiinnostuin heti ja pienen tutkinnan jälkeen ravintola lisättiin oitis lyhyelle listallemme.

Meille ei Amsterdamin hotelliimme kuulunut aamiaista joten suuntasimme Bluehun aikaiselle lounaalle. Ravintolaan ei ole mahdollista tehdä varausta alle neljän hengen seurueille, joten hieman jännitti mahtaisiko sisään edes mahtua. Osuimme paikalle kuitenkin hyvään aikaan, sillä pöytiä oli runsaasti jäljellä ja pääsimme oikein valitsemaan näköalaa.

Söimme Bluessa aikasta lounasta, joten hollantilaiseen tapaan otettiin tietenkin leipää. Mulle BLT-leipä ja ystävälleni kaiken kattava lounassetti, johon kuului alkukeitto, lohileivät juomineen ja jälkkäriksi cookie kahvin kanssa. Minä tietty suurena pasteis de natan ystävänä nappasin sellaisen kahvin kanssa jälkkäriksi, natoja kun on niin harvoin tarjolla (Hollannissa tosin yllättävänkin suosittua!). Ruoka oli todella maukasta ja mielestäni mukavan hintaistakin ottaen huomioon, että paikka sijaitsee aivan Amsterdamin sydämessä ja aika erityisellä paikallakin. Vahva suositus juomapuolelta muuten itse tehdylle inkiväärilemonaadille, inkiväärin makua ei todellakaan oltu säästelty.

Bluessa on mielestäni sopivan konstailematon sisustus verhoamattomine ikkunoineen, mikä antaa näköalalle tilaa loistaa. Blue on sopivasti aavistuksen Amsterdamin kattoja korkeammalla, joten kaupungin kerroksellisuus tulee ihanasti ilmi. Ravintolan somisteet tukivat kivasti ympäristöä, sillä meidän pöydästä löytyi kiikarit, joilla olisi voinut tarkastella kaupungin menoa lähempääkin. Lisäksi ikkunaseinille on tarroitettu pienet infot siitä mitä näkymä oikein pitää sisällään.

Asiaan kuuluu tietysti paraatipaikan verkkotuolit, jotka esiintyvät käytännössä jokaisessa instagramin Blue-kuvassa. Tuolit oli tietysti varattuna meidän saapuessa, mutta ruokailun päätteeksi ehdimme mekin napata omat kuvamme tällä suositulla sijainnilla.

Vähän luulen, että keskeisestä sijainnistaan huolimatta Blue Amsterdam on pysynyt pienen joukon salaisuutena, sillä tänne ei helposti vahingossa eksy. Käynti ravintolaan on kauppakeskuksen sisältä ja kadulla ei ravintolasta voi juuri viitteitä nähdä. Lisäksi ravintolaan kuljetaan hissillä, eikä samassa kerroksessa sijaitse mitään muuta. Jännittävää!

”Every trip to Amsterdam should start at Blue!”, toteaa ravintola verkkosivuillaan ja olen todellakin samaa mieltä. Katuverkostoltaan sekavaa Amsterdamia alkaa hahmottaa paremmin, kun sitä on hetken aikaa tuijotellut korkeuksista. Aivan ihana paikka aamiaiselle, brunssille, lounaalle tai vaikka ihan vaan kahville Kalverstraatilla shoppailun lomassa.

Tänne kannattaa tulla, jos kaipaa jotain pientä spesiaalia kaupunkilomaltaan!

Blue Amsterdam
Singel 457, Amsterdam.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Sini 14.5.2018 at 21:50

  Ei hullumman oloinen paikka. Itse löysin myös Damin reissulla ravintolan hyvillä näkymillä: https://sinimatkakuumeessa.blogspot.fi/2018/04/moon-fine-dining-ja-damin-parhaat.html 🙂

  • Reply Katariina / Lomaluumu 15.5.2018 at 23:21

   Huh, toi sun vinkki on myös mieletön! Pitänee pistää korvan taakse seuraavaa reissua silmällä pitäen! 🙂

 • Reply Frida Ingrid - Ikimatkalla 15.5.2018 at 09:17

  Ei vitsi, tää menee kyllä ylös! 🙂 Lähdetään pian kiertämään kuukaudeksi autolla Eurooppaa, ja Amsterdam keikkuu reissun loppupäässä listalla. En oo vielä ehtinyt hirveesti kirjaamaan to do- juttuja ylös, mutta mulla on toi sama, että rakastan ravintoloita ja kahviloita korkeuksissa ja hyvillä maisemilla! Lähes joka paikassa pitää päästä johonkin rooftopille ottamaan kaupungin näkymät haltuun. 🙂 Joten, kiitos vinkistä!

  https://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

 • Reply Katariina / Lomaluumu 15.5.2018 at 23:24

  Joo yläilmoista on ihan parasta katsella kaupungin näkymiä, ei niin väliä onko tarjolla ruokaa vai juomaa! Kiva, että vinkki pääsi to do -listalle, on ehdottomasti käymisen arvoinen 🙂

 • Reply Martina 20.5.2018 at 12:00

  Kiva vinkki Amsterdamiin! Tykkään sekä näköalapaikoista että syömisestä, joten otan tämän paikan talteen lokakuussa mahdollisesti koittavaa Amsterdamin reissua varten. Pitäisiköhän jo varata lennot..?

 • Reply Travelloverin Annika 27.5.2018 at 12:51

  No nyt kyllä olet paikan löytänyt. Näyttää todella kivalta. Minäkin tykkään välillä hemmotella itseäni. Usein tällaiset paikat ovat vähän kalliimpia mutta kyllä rahalle usein saa myös vastinetta.

 • Reply Susanna 25.6.2018 at 02:17

  Kattoterassit on usein käymisen arvoisia, Roomassa oli paljon hotelleissa kattoterasseja+ravintoloita

 • Leave a Reply