Suomen suurin matkablogiyhteisö

8 syytä matkustaa Slovakiaan vuonna 2018 (ja koska tahansa)

Tšekkoslovakian hajottaneesta samettierosta on tänä vuonna kulunut 25 vuotta, joten mikä olisikaan sen parempi syy matkustaa Slovakiaan vuonna 2018. Slovakia on jäänyt vierailijamäärissä entisen kumppaninsa Tšekin taakse, mutta ansaitsisi saada osakseen vähintään yhtä suurta ihailua. Euroopan salainen aarre ei nauti suurten joukkojen suosiota, vaikka potentiaalia olisi. Altavastaajan asemasta huolimatta Slovakia on yksi suosikkimaistani ja voin suositella sitä varauksetta kaikille.

Helpottaakseni just sun kesälomakohteen valintaa, kokosin yhdeksän syytä matkustaa Slovakiaan vuonna 2018 ja minä tahansa muunakin vuonna!

Eloisa pääkaupunki

Bratislava on sympaattinen ja trendikäs pääkaupunki, jossa monet käyvät päiväseltään naapurimaista. Bratislavassa ei juuri ole isoja nähtävyyksiä, mutta kaupungin paikallinen meininki ja kaunis vanhakaupunki hurmaavat.

Asukasta kohti eniten linnoja ja kartanoita maailmassa

Tunnetuimpia linnoja ovat Bratislavan, Bojnicen ja Oravan linnat. Myös yksi Euroopan suurimmista linnoista, Spisin linna, sijaitsee Slovakiassa. Kuvassa romantiikan aikainen Bojnicen linnan.

Herkullinen ja edullinen ruoka

Bratislavassa ruoka on luonnollisesti muuta Slovakiaa kalliimpaa, mutta silti kohtuullisen hintaista.

Tuntemattomuus

Bratislava saattaa olla monille tuttu kohde, mutta kaupungin rajojen ulkopuolelle mentäessä tuntemattomuus alkaa.

Jylhät vuoret

Karpaatit on selkeästi Alppeja matalampi vuoristo. Keskikokoiset Tatravuoret tarjoavat uskomattomia patikkareittejä ja postikorttimaisia vuoristojärviä.

Upeat luontokohteet

Vuorten lisäksi Slovakia on täynnä luolia (6000 kpl!), rotkoja ja laaksoja. Yhdeksässä kansallispuistossa riittää nähtävää pidemmäksikin aikaa, puistoista suosikkini on Slovenský raj.

Mielenkiintoiset kaupungit

Bratislavan lisäksi Slovakiassa on monia kiinnostavia kaupunkeja, joista oma suosikkini on kaunis Košice.

Hyväkuntoiset tiet

Slovakia on mainio roadtrip-kohde kohtalaisen pituisten välimatkojen ja hyväkuntoisten teiden vuoksi. Autoilu Slovakiassa on helppoa, kunhan pitää nopeusrajoitukset mielessä.

Kiinnostuitko? Lue kaikki Slovakia-juttuni tästä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply jossus 28.2.2018 at 04:53

    Sininen kirkko oli tosi kaunis.

    • Reply Katariina / Lomaluumu 3.3.2018 at 14:45

      Sisäpuoli jäi itselle arvoitukseksi, mutta ainakin ulkoa on kaunis kuin karkki! 🙂

    Leave a Reply