Lomamatka osamaksulla – järkeä vai ei?

Otsikko on hieman raflaava, mutta asia ei kuitenkaan ole aivan niin mustavalkoinen. Tokihan lähtökohta on se, että ei kannata velaksi elää, mutta välillä se on kuitenkin järkevää. Tuntuuko ajatus oudolta? Niin se tuntui minustakin, kunnes valinta tuli itselle eteen. Ja oikeastaan mitä enemmän sitä miettii, niin sitä järkevämmältä se kuulostaa. Sen vuoksi päätinkin kirjoittaa siitä kokonaisen blogin, jotta muutkin näkevät saman vaihtoehdon, jonka minä näin.

Miksi maksaisit lomamatkan osamaksulla?

Toki se yleisin tilanne on, että ei välttämättä ole juuri sillä hetkellä laittaa koko lomaan tarvittavaa summaa peliin. Tässä kohta moni varmaan ajattelee, että ei kannata lähteä niin kauas tai kalliiseen kohteeseen, jos ei rahat riitä. Totta tuokin, mutta tilanteet elämässä muuttuu ja yllättäviä kuluja saattaa suorastaan pudota syliin.

Omalla kohdallani kävi sillä tavalla, että juuri ennen matkan varaamista auton pirulainen sanoi sopimuksensa irti. Korjaaja sanoi, että parempi hankkia uusi kulkupeli, kun alkaa sitä vanhaa romua enää korjaamaan. No, siinä me sitten avokin kanssa lähdimme autokaupoille, koska tarvitsemme autoa työmatkoihin.

Auto löytyi, mutta lomabudjetti hujahti siihen. Olimme kuitenkin pitkään säästäneet, mutta ei auta itku markkinoilla tunnetusti. Sitten eräs kaverini tokaisi minulle: ”Mites olis lomamatka osamaksulla”? Alkuun pidin ajatusta ihan hoopona, mutta muutaman päivä sitä pureskeltuani päätin alkaa selvittämään vaihtoehtoja. Ja kas, niitähän löytyi. Viimein alkoi suupielet kohoamaan ylöspäin ja kynsin hampain töistä samoille viikoille taistellut yhteiset lomapäivät alkoivatkin taas tuntua toteutettavalta unelmalta.

Sitten alkoi erilaisten rahoitusvaihtoehtojen punnitseminen. Mikä nyt sitten olisi se paras? Meillä molemmilla on hieman epäsäännölliset tulot, joten luottokortin luottoraja tulisi nopeasti vastaan. Tosin maksuhäiriöitä tai muita rästejä ei ole kummallakaan, joten siinä mielessä ei ongelmaa. Alla minilistaukseni meidän tutkimistamme vaihtoehdoista:

  1. Moni matkanjärjestäjä tarjoaa erilaisia maksusuunnitelmia, kuten esimerkiksi tämä Aurinkomatkojen osamaksu. Aurinkomatkat tarjoaa, jopa 36 kuukauden maksuajalla tehtäviä reissuja. Tjäreborg myös tarjoaa omaa nettiluottoaan. Varmaankin myös muut matkanjärjestäjät tarjoavat rahoitusvaihtoehtoja, mutta me emme harrasta pakettimatkoja, joten kiitos, mutta ei kiitos Aurinkomatkat ja Tjäreborg ja muut.

 

  1. Mitä vielä tulee luottokortteihin, niin luottokortti on samanlainen kulutushyödyke, kuin mikä tahansa muukin ja niitä voi vertailla ja kilpailuttaa. Kävimme katsomassa kaverin suosituksesta muutamaa sivustoa, jossa on vertailussa usean luotonantajan luottokortti, mutta emme sitten lopulta uutta luottokorttiakaan päättäneet ottaa. Harkitsimme vakaasti Bank Norwegianin korttia, mutta aivan viime metreillä päädyimme muuhun vaihtoehtoon.

 

  1. Joustoluotto oli se meidän lopullinen valintamme. Luotossa viehätti se helppous. Ensin voi nostaa tietyn summan ja sitten tarvittaessa matkalla ollessa vielä lisää. Saimme joustoluotolla matkan siis kuitattua ja siinä jäi vielä nostovaraakin, jos olisimme reissussa tarvinneet. Tosin onneksi emme tarvinneet. Meille paras joustoluotto löytyi tuttuun tapaan vertaamalla. Toki siinä joutui hieman maksamaan ”ylimääräistä”, mutta ihan mieluusti sitä hieman maksoi, jotta pääsi reissuun. Oli sitä reissua kuitenkin melkein vuoden odottanut, joten antaa mennä beibe!

 

Kukin tyylillään, mutta itse olen sitä mieltä, että tarpeen vaatiessa lomamatka osamaksulla on järkevä vaihtoehto. Yhteisiä lomia on niin vaikea saada, että kyllä sitä vähän on valmis maksamaan ylimääräistä. Ja täytyy tunnustaa, että reissu Bangkokiin ylitti kaikki odotukset! Alla muutama kuva varsin onnistuneesta Bangkokin ja Thaimaan lomasta 😊

Paikallinen Leo olut melko lähellä Bangkokia olevalla Koh Sametin saarella

Ystäväni asuntorakennuksen uima-allas Bangkokissa

Herkullinen keltainen curry, jossa mustekalaa ja vihanneksia – Nam!

Previous Post

No Comments

Leave a Reply