Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hymyjä Thaimaan auringon alla 24.1.2015 – 10.2.2015 1/2

Aurinkoinen tervehdys!

Matkasimme Thaimaan lämpöön alkuvuodesta 2015.
Olemme molemmat käyneet aiemmin Thaimaassa monesti, mutta nyt oli ensimmäinen kerta yhdessä.
Kohteita meillä oli neljä, joissa jokaisessa tunnelma oli erilainen.

 

Bangkok (กรุงเทพมหานคร)

Olimme kyllästyneitä Suomen pimeyteen ja kylmyyteen, joten tarvitsimme valohoitoa kipeästi. Mikä onkaan parempi matkakohde ydintalven syövereissä rypemisen aiheuttamaan väsymykseen, kuin Thaimaa, tuo tuhansien hymyjen maa.

Suuntasimme matkan ensimmäiseen kohteeseen Bangkokiin, joka sykkii yötä päivää nukahtamatta. Oli uskomaton tunne nähdä aurinko pitkän ajan jälkeen ja olo olikin kuin karhulla talviunien jälkeen. Bangkokin usvainen ja kostean lämmin tuulahdus toivotti meidät tervetulleiksi astuessamme ulos Suvarnabhumin lentokentän aulasta. Voi sitä onnen tunnetta, mikä meidät valtasi.

Aurinkoista siluettia Bangkokin Chao Phraya- joen varrelta

Aurinkoista siluettia Bangkokin Chao Phraya- joen varrelta

Hotellimme sijaitsi aivan Khao San Roadin ytimessä. Se oli siisti perustason hotelli nimeltään Dang Derm. Huoneet ovat sisustettu Thaimaalaiseen tapaan ja sänkynä toimii Futon tyylinen patja lattialla. Mielenkiintoisinta oli huoneissa olevat parvekkeet, joiden näkymä oli suoraan kohti vastapäätä olevan rakennuksen harmaata betoniseinää, eli mitään hienoja näkymiä on turha odottaa, muuten huoneet ovat mukavan isot ja siistit. Hotellin paras osa löytyy kattoterassilta. Upea allasalue ja näkymät Bangkokin ylle sekä lounge tyyliset tilat eritasoissa baarialueineen houkuttelivat viettämään useammankin päivän rentoutuen.

Dang Derm -hotellin kattoterassin baari- ja allasalue on tunnelmallinen hengähdyspaikka.

Dang Derm -hotellin kattoterassin baari- ja allasalue on tunnelmallinen hengähdyspaikka.

Khao San Road on tunnettu reppureissaajien ja Thaimaan turistien kiintopiste. Paikka mistä matkailja voi ehkäpä parhaiten löytää Bangkokin omaleimaisen, jopa rakastettavan sekamelskan ja järjestyksen sekoituksen. Kadun varrelta löytyy ihan kaikkea mitä matkailija voi ikinä tarvita ja vähän enemmänkin. Loistava paikka siis heräteostoksille. Vietimme kaksi päivää Khao Sanin sydämessä, nauttien ravintoloiden antimista ja katsellen ihmisvilinää. Taisi siinä tulla yksi Sangsom bugetkin tuhottua (paikallinen viski) ja aina yhtä uskomattoman herkullisia Thaimaalaisia ruokia maisteltua. Ehdottomina suosikkiannoksina löytyy massaman curry, tuore papaijasalaatti ja perinteinen paistettu kana cashew pähkinöillä on aina varma valinta. Kannattaa syödä katukeittiöissä aina, kun mahdollista, vaikka sitä kovasti kauhistellaankin ja siitä varoitellaan oppaissa, mutta totuus on kuitenkin, että se on puhtainta ruokaa parhaimmillaan. Sehän valmistetaan silmiesi edessä ja myös paikalliset syövät sitä mieluiten. Tietenkin järkeä kannattaa käyttää ruokavalinnoissa yleensäkin. Esimerkiksi pihvin tai lohen tilaaminen ravintolassa ei kannata. Pihvi on lähes poikkeuksetta erilaista länsimaalaiseen makuun verrattuna, puhumattakaan sen tuoreudesta ja lohi tuodaan aina jostain muualta, joten sen säilyvyydestä ei ole takeita.

Bangkokissa olo on aina yhtä hulinaa, jos sinne menee suoraan Suomesta. Tutustuimme myös Kambodžalaisiin työläisiin Khao Sanin kadulla iltahämärässä. Menimme rohkeasti keskustelemaan heille yhtenä iltana, kun kylmää olutta ei saanut enää mistään. He istuivat ravintolan ulkopuolella sen sulkemisajan jälkeen pöydän ympärillä ja nähdessään meidät olivat aika kummastuneita, kun farangit uskaltautuivat liittymään heidän seuraansa. Alkujäykkyyden jälkeen vaihdoimmekin jo kokemuksia sujuvasti ja miehet tarjosivatkin meille ostamiaan snackeja oluen kyytipojaksi. Kielimuurin takia syntyi hauskoja tilanteita, mutta niistä päästiin yli kertomalla asiat hieman monipuolisemmin.

Olimme kuitenkin Bangkokissa vain pikaisella käynnillä. Vietimme kaksi yötä levähtäen pitkän ja uuvuttavan lentomatkan jälkeen, jonka jälkeen suuntasimme kohti Etelä-Thaimaata.

 

Surat Thani (สุราษฎร์ธาน)

Olimme varanneet jo Suomessa lennot Bangkokista Surat Thanin provinssiin. Lensimme Bangkokista Surat Thaniin paikallisella lentoyhtiön koneella, jonka koneet lähtivät Don Muangin lentokentältä. Hauskinta tässä oli, että lennon hinta oli noin 20€/hlö eli ihan uskomattoman edulliset. Lennon Surat Thaniin lensimme Lion Air-lentoyhtiön koneella, joka oli kaikin puolin hyvä. Jos olisimme lentäneet suoraan Koh Samuille, kuten suurin osa yleensä tekee, lentojen hinnat olisivat olleet siinä 200€ yläpuolella/hlö, joten tämä vaihtoehto sopi meidän budjettiimme parhaiten. Siinä sitten mukavasti lennettiin kohti Surat Thania, eikä lento kestänyt kuin noin tunnin. Surat Thanin lentokenttä sijaitsee keskeisellä paikalla, josta on helppo matkustaa joko Adrianmeren- tai Siaminlahden puolelle rantakohteisiin ja saarille.
Lennot tullessamme takaisin samaa reittiä Surat Thanista Bangkokiin ne maksoivat 13€/hlö, joten aina vain edullisemmaksi muuttui meidän lentomatkailu. Koneet olivat Nok Air-lentoyhtiön, jotka tunnistaa helposti koneen keulaan maalatusta linnun nokasta. Olisi helposti luullut, että tuohon hintaan lentokoneet olisivat olleet huonokuntoisia ja vanhoja, mutta toisin kävi. Yllätykseksemme koneet olivatkin viimeisen päälle siistejä lattiasta kattoon. Koneissa oli lähes 90% paikallisia ja tuolirivejä oli tyhjillään.

Surat Thani yllätti meidät täysin. Kaupunki, jossa perinteinen thaimaalainen elämäntyyli on voimissaan. Vanha kalastajien kaupunki heijastaa täydellisesti Thaimaalaista elämäntyyliä. Kaupungissa ei paljon länsimaalaisia näy ja tuntuikin siltä, että meitä tuijotettiin mielenkiinnolla ihan mihin vain menimmekin. Eräässä kahvilassakin paikalliset koulutytöt ottivat meistä valokuvia salaa. On uskomatonta miten tämä kaupunki on säästynyt turismilta, koska yhteydet sekä lentäen että meriteitse perinteisiin turistikohteisiin ovat käden ulottuvilla ja hinnat ovat edullisia. Surat Thanin keskustassa kohtasimme sen ihanan perinteisen katukeittiöiden ja ihanien markkinatorien maailman. Perinteinen sitruunaruohon ja kalakastikkeen tuoksu houkutteli astumaan sisään ravintoloihin, katujen äänet ja thaimaalaisten vieraanvaraisuus tuli tässä kaupungissa koettua moneen otteeseen.

Katutorin päälle aseteltuja päivänvarjoja luomassa tunnelmaa.

Katutorin päälle aseteltuja päivänvarjoja luomassa tunnelmaa.

 

Paikallisen katuravintolan herkkuja Surat Thanissa.

Paikallisen katuravintolan herkkuja Surat Thanissa.

Istuimme erään hotellin ulkoterassilla joen varressa ja saimme jopa luvan soittaa omaa musiikkiamme heidän terassikaiuttimistaan kiitokseksi, sillä autoimme heitä musiikkilaitteiden kanssa. He olivat myös kiinnostuneita kuulemaan meidän musiikkiamme, joten kuuntelimme J. Karjalaista ja joimme jääkylmät huurteiset oluet keskellä kuumaa päivää. Kyllä siinä riitti ihmisillä ihmettelemistä, kun ohimennen kuulivat perinteistä suomalaista musiikkia.

Joen varrella oli mukava istuskella ja seurata kaupungin sykettä.

Joen varrella oli mukava istuskella ja seurata kaupungin sykettä.

Kaupunki on alkanut kaikesta huolimatta modernisoitumaan. Muun muassa upea ostoskeskus Robinson tarjoaa paikallisille jotain aivan muuta, kuin perinteisiä kauppoja. Robisonista löyty moderneja ravintoloita, joista mainittakoon Japanilaista ruokaa tuoreista raaka-aineista valmistava Yayoi. Shoppailumahdollisuuksiakin Robinsonissa on yllinkyllin ja paljon myös länsimaisia huippumerkkejä.

Kävimme muutaman kerran paikallisella hotellilla uimassa ja nauttimassa auringosta. Hotellissa näkee kuinka luonto ja rakennus on yhtä, sillä vierellä kulkee alkuperäisessä loistossaan joki, jota ympäröi villi luonto. Aijai, pääsisimmepä sinne vain sormia napsauttamalla…

Mahtava allasalue vain meille. Hotellissa ei ollut vieraita, joten saimme nauttia suomalaisittain rauhasta.

Mahtava allasalue vain meille. Hotellissa ei ollut vieraita, joten saimme nauttia suomalaisittain rauhasta.

 

Näkymä altaan reunalta joelle päin.

Näkymä altaan reunalta joelle päin.

Tämän matkan teimme 24.1.2015 – 10.2.2015.

Life Without Seasons

 

Päivityksen toinen osa löytyy TÄSTÄ

 

4 Comments

 • Reply Camilla 24.1.2016 at 22:26

  Nyt on pakko antaa noottia! Saitte soittaa kotimaista musiikkia ja soititte J.Karjalaista! Nouuuu 😀

 • Reply Mika 2.3.2016 at 10:11

  Hitsi, että teidän bologia on kiva lukea! Tuo Adrianmeri taitaa kuitenkin olla väärä termi:
  Lainaus tekstistänne: ”Surat Thanin lentokenttä sijaitsee keskeisellä paikalla, josta on helppo matkustaa joko Adrianmeren- tai Siaminlahden puolelle rantakohteisiin ja saarille.” Tarkoitatteko Andamaanien merta?

 • Reply Life Without Seasons 2.3.2016 at 10:46

  Kiitos, yritetään pitää tämä kirjoittelu kevyenä. Suurkiitos korjauskehoituksesta! 😀 Pidämme blogiamme nykyään omilla sivuillamme http://www.lifewithoutseasons.com/. Tervetuloa lukemaan viimeisimmät ajatuksenjuoksut. 🙂

 • Leave a Reply