Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pariisia ja muita matkahaaveita

Aloin katselemaan Netflixin uutuutta, jo hieman mm. ennalta-arvattavuutensa vuoksi negatiivisiakin arvioita kerännyttä, mutta kuitenkin suosituksi noussutta Emily in Paris -sarjaa. Vaikka sarja toki onkin aika ennalta arvattava ja sisältää paljon Ranskaan liittyviä kliseitä ja vaaleanpunaista hömppää, on se mielestäni ihan piristävä ja tervetullut tähän ajankohtaan koronan keskelle, alkaneeseen pimeään syksyyn ja edessä häämöttävään pitkään ja pimeään talveen. Sarjassa amerikkalainen tyttö muuttaa Pariisiin työskentelemään markkinoinnin parissa, ja luvassa on tietysti uusia ihmissuhteita, romantiikkaa, muotia ja samppanjaa. Ohjelmaa katsellessa saa ihan mukavan nojatuolimatkan Pariisiin ja niinhän siinä kävi, että sarjan Pariisi-maisemia katsellessa aloin kaivata kyseiseen kaupunkiin ja muutenkin reissuun. Olisipa ihanaa päästä sinne katselemaan uusinta muotia näyteikkunoista, ihailemaan kauniita rakennuksia, kävelemään hämärtyvässä illassa ja poikkeamaan viinilasilliselle tai nähdä iltaisin säkenöivä Eiffel-torni, niin kuin sarjassa.

Kävimme Pariisissa tyttöjen reissulla äitini ja siskoni kanssa muutama vuosi sitten, itseasiassa vuonna 2017. Kiersimme silloin suurimman osan must see -nähtävyyksistä. Kävimme katsastamassa Eiffel-tornin, Louvren, jossa olisi hyvin vierähtänyt toinenkin päivä, Sacre Coeurin sekä Versaillesin linnan. Kävimme myös kiertoajelulla. Muistan hyvin, kun lähdimme aamupäivästä Eiffel-tornille, sää oli kaunis ja lämmin ja torni tuli näkyviin, ja jäimme ottamaan kuvia sen eteen. Vaikka kyseessä on niin perusnähtävyys Pariisissa oli tuo hetki silti ikimuistoinen! Kaikki ei silti kuitenkaan sujunut niiiin helposti. Kun saavuimme Pariisiin lentokentälle, kauhistelimme kivääri kainalossa päivystäviä poliiseja (tai sotilaita?). Yritimme ostaa junalippuja kentän automaatista, ja vaikka olimme perehtyneet kentän junayhteyteen jo etukäteen, se osoittautui yllättäen jostain syystä aika hankalaksi. Yritimme pyytää apua takanamme jonottavilta lipun ostajilta, mutta kukaan ei oikein osannut neuvoa meitä. Ehkä he olivat itsekin turisteja. Lipunmyyntipisteisiin taas oli loputtoman pitkät jonot. Lopulta luovutimme ja niin päätimme lopulta ottaa sitten taksin lentokentältä hotellille.

Hotellimme osoittautui hyväksi valinnaksi ja muistelen sitä edelleen lämmöllä. Olin varatessa luottanut hyviin arvioihin hotellista ja se kannatti! Hotellimme oli nimeltään Hotel De la Porte Dorée, eli suomeksi kultainen ovi. 😉 Tuosta minulle jäi konkreettinen muisto, sillä mustassa olkalaukussani on edelleen muistona sipaus kultaista maalia, peräisin hotellin porraskaiteista, joita juuri maalattiin käyntimme aikana. 😀 Hotelli oli ihana. Huone oli viihtyisä ja siellä oli mukava sänky ja kaunis ranskalainen parveke. Aamiainen oli tarjolla hotellin pohjakerroksessa. Kyseessä ei ollut mikään runsain aamiaisvalikoima, mutta ihan riittävä kuitenkin. Hotellissa oli muuten varmaan pienin hissi, mihin olen koskaan törmännyt, sinne mahtui ehkä yksi ihminen matkalaukun kanssa. 😀 Hotelli sijaitsi palvelujen äärellä, ja metroasemalle oli vain muutaman minuutin kävelymatka. Lähistöllä sijaitsi myös paljon kauppoja ja ravintoloita. Jos lähtisin Pariisiin uudelleen, harkitsisin hyvin vahvasti tuota samaa hotellia. Suositus siis Kultaiselle Ovelle!

Jos nyt lähtisin uudelleen Pariisiin, luulen, että nähtävyyksien sijaan keskittyisin enemmän nyt vain nautiskelemaan kaupungista. Kävelisin Seinen varrella, nautiskelin ravintoloista ja kahviloista ja kävisin pariisilaisissa muotitaloissa (ainakin ikkunashoppailemassa) ja haluaisin nähdä sen Eiffel-tornin iltavalaistuksessa. Toki etenkin Louvressa ja Versaillesissa riittäisi kokonsa puolesta toisellekin kerralle nähtävää, joten ehkä niissä voisin poiketa uudelleenkin.

Jos nyt voisin lähteä matkalle, Pariisin lisäksi oman listani kärkipäässä olisivat esimerkiksi Praha, Berliini, Lissabon. Haluaisin joskus käydä uudestaan myös Venetsiassa, sillä se on mielestäni tarunhohtoisin kaupunki ikinä. Myös pienempi Slovenian Ljubljana kiinnostaa. Pienemmissä kaupungeissa tykkään siitä, että kaupunki on suht nopeasti ”haltuun otettavissa”, julkisilla ei tarvitse juurikaan liikkua (en ihan kauheasti ole metrolla kulkemisen ystävä) ja suurin osa paikoista on nähtävissä ihan apostolin kyydillä, eikä aina ulos lähdettäessä tarvitse liikkua Google Maps ojossa. Kaukaisemmista kohteista haaveilen esimerkiksi pääseväni joskus esimerkiksi Kuubaan. Jos unohdetaan hetkeksi ulkomaan kohteet, niin kotimaassakin olisi mukava nyt syksyllä lähteä mökkilomalle tai rentoutumaan johonkin kylpylään. Vinkeistä ei ainakaan tule pulaa, niin paljon on ollut nyt juttua niin blogeissa kuin mediassa erilaisista kotimaan kohteista.

Mistä kohteista olette haaveilleet viime aikoina?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin tiistai, lokakuu 13, 2020 at 14:24

  Tuo Ljubljana on muuten todella kiva paikka. Varsin helposti haltuun otettava kaupunki. Sloveniassa on myös valtavasti kaunista luontoa, niin aikaa saa käytettyä mukavasti pidemmänkin aikaa. Itsellä on mielessä erityisesti Kiina, sillä siellä meidän pitäisi nyt olla. No, ehkäpä sinne vielä joskus päästään…

  • Reply Lentoonlähdössä by Hannamarielina keskiviikko, lokakuu 14, 2020 at 14:24

   Kiva kuulla! 🙂 Siellä pitää joskus päästä käymään.

 • Reply Mari /Kodinvaihtaja sunnuntai, lokakuu 18, 2020 at 16:58

  Eilen mulla oli oikein kunnon vitutuspäivä. Kuukauden päästä oltaisiin jo mieheni kanssa pakkaamasa laukkuja Etelä-Afrikkaan… Päätettiin sitten, että mennään kahdestaan jonnekin Suomessa. Ei pakodti edes koko viikoksi. Vähän ex temporee tyylillä. Me nautitaan mieheni kanssa toistemme seurasta, että mitä väliä minne mennään. Mutta arjesta on hyvä irrottautua!!!

  • Reply Lentoonlähdössä by Hannamarielina maanantai, lokakuu 19, 2020 at 20:25

   Juuri näin, kyllä se pienikin reissu kotimaassa piristää kummasti 🙂

 • Reply Terhi maanantai, lokakuu 19, 2020 at 13:33

  Tässä juuri harkitsen lähtisinkö kylpylään vaiko mökille. Ne ovat nyt vaihtoehdot. Toki Pariisissa kannattaa aina pistäytyä, mutta jos rajat olisivat auki lähtisin Sarajevoon ja Zagrebiin, nuo kaupungit kiinnostaisivat.

  • Reply Lentoonlähdössä by Hannamarielina maanantai, lokakuu 19, 2020 at 20:26

   Etenkin Zagreb olisi kyllä kiinnostava!

 • Reply Katja / Pinkkis keskiviikko, lokakuu 21, 2020 at 15:34

  Haaveita on vaikka minne suunnalle, mutta mikäli tilanne antaa periksi niin tältä vuodelta peruuntunut perinteinen jenkkien roadtrip olisi uudelleen ohjelmistossa ja jälleen keskittyen luontokohteisiin. Mikäli rajat on kiinni rapakon taakse tai matkustaminen sinne tuntuu vielä liian riskaabelilta vaikka rajat olisikin auki, kakkosvaihtoehtona on Euroopan roadtrip johon yhdistettäisiin sekä luontokohteita että historiallisia kohteita. Mikäli sinnekään ei uskalla lähteä, niin sitten kierretään Suomea tai Norjaa niinkuin tänäkin vuonna.

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, lokakuu 22, 2020 at 13:56

  Irtisanoin Netflixin matkustelun loputtua, sillä olin käyttänyt sitä erityisesti siihen, että sillä sai ladattua leffoja ja sarjoja lentoja ja (huonotasoisen wifin omaavia) hotelleja ajatellen. Mutta luin kyllä jostain juuri tuosta mainitsemastasi sarjasta ja tein mielessäni muistiinpanon, että kun joskus palaan Netflixin pariin, niin pitää muistaa tämä!
  Toinen tai kolmas kerta kaupungissa on sikäli juuri kiva, että päänähtävyydet on ehkä jo nähty, joten on vapaampi tekemään mitä haluaa 🙂

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures perjantai, lokakuu 23, 2020 at 15:20

  Oi Pariisi! <3 Sinne on kyllä myös kova ikävä tällä hetkellä, tai no tässä maailman tilanteessa ikävä on kyllä lähes kaikkialle. Suosittelen muuten Ljubljanaa, aivan ihastuttava pieni kaupunki! Ja toinen vähän erikoisempi, mutta silti Pariisia muistuttava kaupunki on mielestäni Bucharest.

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning lauantai, lokakuu 24, 2020 at 09:02

  En ole käyny koskaan Pariisissa. Ranskassa ainoastaan Annecyssä, joka oli oikein kiva pieni kaupunki Alppien siimeksessä.
  Sitten kun maailma taas aukeaa, suosittelen ehdottomasti tuota Prahaa. Se oli itsellekin viimesyksyisen Euroopan maata pitkin reissun mieluisimpia kaupunkeja. Tykkäsin myös Riikasta, Budapestistä, Slovakian Kosicesta sekä Varsovasta.
  Jos nyt saisi lähteä mihin tahansa, suuntaisin Marokkoon, Iraniin, Uzbekistaniin tai Sri Lankalle 🙂

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa lauantai, lokakuu 24, 2020 at 20:39

  Lupasin itsekin 2018 vuoden Pariisin vierailun jälkeen seuraavan kerran vain pyrkiä nauttimaan pariisilaisesta viehätyksestä unohtaen niiden perinteisten nähtävyyksien kiertämisen. En sellaisista matkoillani usein kovin paljoa perusta, joten kaupunki jäi minulle lopulta melkoisen etäiseksi.

  Jos nyt saisin mennä mihin tahansa, lähtisin kiertämään Etelä-Amerikkaa useaksi kuukaudeksi. Tämä haave saa tosin nyt hieman odottaa, luultavasti seuraava matkakohde on Suomen Lappi ja lumilautailu. 😀

 • Reply Maarit - niceMatkaaja sunnuntai, lokakuu 25, 2020 at 10:01

  Pariisi kelpaisi juuri nyt! Viimeksi siellä 10 vuotta sitten (apua!) kielikurssilla. Olikin vähän erilainen matka, asuin paikallisessa perheessä ja sitä kautta avautui aivan uusi Pariisi.

 • Leave a Reply