Suomen suurin matkablogiyhteisö

2 x ihana kahvila & putiikki Oulussa

Tykkään tehdä tällaisia koostepostauksia ja ajattelinkin nyt tehdä pienen koosteen kaupoista ja kahviloista, missä itse tykkään kotikaupungissani käydä.

Cafe Dolce

Pieni pala Italiaa Oulussa. <3 Tämä pieni kahvila löytyy Hallituskadulla, rautatieasemalta keskustaan päin. Aina kun käymme äitini kanssa kaupungilla, on meillä tapana käydä Dolcessa. Yleensä otamme aina keittolounaan, minkä kylkeen tarjoillaan ihanaa rosmariiniperunapizzaa. Viime aikoina pizzan tilalla on tosin ollut tuoretta leipää yrttiöljyllä, mikä sekin on ollut kyllä hyvää. Jälkkäriksi otamme aina paikan tiramisun, sillä se on vaan yksinkertaisesti niin hyvä! Saatavilla on myös päivittäin vaihtuvan keiton lisäksi erilaisia salaatteja ja leivonnaisia ja tietenkin erikoiskahveja. Jos olet siis keskustassa ja etsit kivaa kahvilaa, suosittelen lämpimästi ottamaan muutaman askeleen sivummalle kohti rautatieasemaa ja kokeilemaan tätä pientä, mutta persoonallista italialaistunnelmallista paikkaa. Fiilistelyyn paikasta löytyy italiankielisiä kirjoja ja aikakauslehtiä. Toimii myös ensilääkkeenä Italian matkan kaipuuseen!

Cafe Rooster

Cafe Rooster onkin sitten isompi ravintola ja toimii kauniissa vaaleanpunaisessa puutalossa Torikadulla Finnkino-elokuvateatterin vieressä.  Täällä onkin näppärä käydä vaikkapa ennen tai jälkeen leffan! Tämä suosittu kahvila on tunnelmaltaan viehättävä ja ihanan mummolamainen. Mielestäni Roosterin brunssi ja burgerit kuuluvat Oulun parhaimmistoon. Erilaisia leivoksia on myös laaja valikoima. Ravintolaan kätkeytyy myös pieni terassi, joka on kesällä todella kiva. Ravintolan alakerrasta löytyy myös pubi.

Kaunis Koti Wilhelmiina

Jälleen yksi kertakaikkisen ihana rakennus Oulussa ja ehdottomasti yksi lempirakennuksistani. Tämä putiikki sijaitsee kauniissa ja historiallisesti arvokkaassa, vuonna 1928 apteekkari Kaarlo. A. Åkerstenin rakennuttamassa vaaleanpunaisessa kivitalossa Pakkahuoneenkadun ja Torikadun kulmassa. Apteekki palvelikin talossa aina vuoteen 1926. Etenkin nyt jälleen syksyllä rakennus näyttää iltavalaistuksessaan upealta. Vilhelmiina on ehkä kaunein vaatepuoti, missä olen ikinä käynyt. Paikka pursuilee hempeitä puuterisävyjä, höyheniä, helmiä ja kaikkea ihanaa. Runsaan vaatevalikoiman lisäksi putiikista löytyy asusteita ja koruja sekä valikoima sisustustuotteita, pääasiassa Riviera Maisonia. Täällä sovitustilakin on jollain tapaa ylellinen, ja shoppailukokemus on erilainen ja ylellisempi kuin perusketjuliikkeessä.

Tämä rakennus ❤️

Pajapuoti Patruunankujalla

Tämä vähemmän tunnettu, pieni putiikki ansaitsee mielestäni ehdottomasti tulla mainituksi. Oulusta Pateniemen kaupunginosasta, vanhalta sahan alueelta nimittäin löytyy viime vuonna toimintansa aloittanut käsityöläispuoti. Alue on tunnettu siellä aikoinaan toimineesta Pateniemen Sahasta, joka oli ennen vanhaan merkittävä ja suuri työllistäjä alueella. Läheltä löytyy myös kesäisin auki oleva Pateniemen Sahan museo, joka käsittelee Sahan historiaa ja elämää.

Putiikki sijaitseekin tunnelmallisessa, punaisessa puutalossa, joka on ennen toiminut Sahan ruokalana. Puoti on avoinna aina silloin tällöin eikä sillä ole säännöllisiä aukioloaikoja, mutta putiikin pitäjät ilmoittelevat yrityksen Facebook-sivuilla aina seuraavasta aukioloajankohdasta. Vierailumme aikana he myös kertoivat, että putiikille saa tulla aina silloin kun verhot ovat auki. Aika sympaattista vanhan ajan henkeä siis!

Puodissa myydään erilaisia käsitöitä, kuten koruja, pyyhkeitä, lastenvaatteita, villasukkia ja erilaisia sisustustuotteita sekä kosmetiikkaa, kuten saippuaa tai jalkakylpysuolaa. Paikan päällä on myös ilmoitettuna aukioloaikana ollut mahdollista kahvitella. Viime vuonna tein täällä muutamia joululahjaostoksia, ja erilaisia lahjaideoita onkin hyvin tarjolla. Jos käsityöt siis kiinnostaa, kannattaa seurata Patruunankujan Puodin Facebook-sivuja!

 

Previous Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, syyskuu 20, 2020 at 17:29

    Tällaisia paikallisen vinkkejä on mukava lukea, kun kokemusta kahviloista tms. on huomattavasti enemmän kuin lyhyen kaupunkivisiitin perusteella. Pienistä erikoisliikkeistä on kiva hankkia lahjoja, samalla kun tukee yrittäjiä ja tuotteet eivät ole niitä yleisimpiä, mitä joka marketista löytyy.

    • Reply Lentoonlähdössä by Hannamarielina sunnuntai, syyskuu 20, 2020 at 18:08

      Nimenomaan! Itsekin tykkään käydä pienemmissä liikkeissä etenkin vierailla paikkakunnilla ja tukea paikallisia yrittäjiä kuin käydä niissä perus ketjuliikkeissä. 🙂

    Leave a Reply