Suomen suurin matkablogiyhteisö

Villa Kaunotar – Oulun ihanimmat kesäkahvilat

Oulusta löytyy useampikin kesäksi ovensa avaava, vanhassa kauniissa rakennuksessa toimiva viehättävä kahvila, joista esittelen nyt kaksi! Rakastan vanhoja huviloita, joten kesäkuun viimeisenä päivänä ehdotin Tiialle visiittiä Villa Eevilässä, joka sijaitsee lähellä Lentokentäntien risteystä osoitteessa Idealinja 21. Vaikka kahvila sijaitsee työmatkareittini lähettyvillä, ei minulla ollut aiemmin tullut täällä poikettua. Varsinaista parkkipaikkaa kahvilalla ei ole, mutta saapuessamme paikalle juuri avaamisaikaan saimme autot vielä hyvin mahdutettua pihaan. Lähtiessämme moni oli parkkeerannut pirssinsä isomman tien varteen ennen paikalle johtavaa pienempää pihatietä, joten siihenkin pystyi hyvin auton jättämään.

Kyseessä on todella herttainen vanha huvila, jonka narisevat lautalattiat johdattavat kävijänsä sadan vuoden takaiseen tunnelmaan. Eevilän rakennusvuodeksi arvellaan 1914, mutta siitä ei ole täyttä varmuutta. Sisustuksen mielenkiintoisia yksityiskohtia olivat muunmuassa vanha puhelin ulko-oven kupeessa ja vanhat matkalaukut. Jälkikäteen eräs työkaverini tiesi kertoa, että ennenvanhaan talossa asui kaksi naista vanhoille päivillensä asti…

Kahvittelutilaa löytyy myös ulkorakennuksesta

Kahvilan vitriinin tarjonta piti sisällään enimmäkseen makeita herkkuja, kuten erilaisia kakkuja, mutta suolaista löytyi valikoimista myös. Erityisesti juustokakut näyttivät todella herkullisilta, niitä täytyykin varmaan maistella seuraavalla kerralla. 😀 Lounasta kahvilasta ei ilmeisesti ainakaan tällä hetkellä saa. Eevilästä löytyi monta viehättävää soppea kahvitteluun. Ravintolan antimista voi nauttia sisätiloissa, terassilla, romanttisessa puutarhakatoksessa, pihakeinussa tai ulkorakennukseen sisustetussa sopessa. Jos haluaa juoda sumppinsa piilossa muiden katseilta, niin sekin onnistuu rakennuksen yläkerran terassilla. Kuin pisteenä vanhan ajan tunnelmalle, täällä kahvit tai teet nautitaan upeista vanhan ajan kahvikupeista ja kauniita tarjottimia löytyi monenlaisia. Näillä persoonallisilla astioilla kahvila erottuu mielestäni ehdottomasti edukseen.

Yläkerrassa oli myös ilmeisesti entinen makuuhuone, josta löytyi ihailtavaksi lisää vanhoja esineitä. Tämä persoonallinen paikka sopiikin loistavasti historiasta kiinnostuneille vierailijoille. Bonuksena huvilasta löytyy myös pieni kauppa, jossa on kuitenkin melko laaja valikoima kivoja tuotteita sisustukseen ja vaikkapa tuliaisiksi. Villa Eevilä on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 13-19.

Yläkerran terassilla

Toinen, lähempänä keskustaa sijaitseva kesäkahvilasuositukseni on maukkaasta lohisopastaan tunnettu Villa Hannala. Valkoinen pitsihuvila sijaitsee Oulun Toppilansaaressa ja se on avoinna kesäaikaan päivittäin klo 16 saakka. Kahvila on pitänyt oviaan avoinna myös joulunaikaan, ja siellä on järjestetty ainakin joulumyyjäisiä. Hannalan oletetaan saaneen nimensä rakennuttajansa, kauppaneuvos Johan Vilhelm Snellmanin Hanna-tyttären mukaan ja se on rakennettu vuonna 1859. Hannalassa kuuluisan lohikeiton voi nauttia ulkona ravintolan puutarhassa, kauniilla terassilla tai ihan sisätiloissa. Ja keittoa saa santsata! Lohikeiton lisäksi tarjolla on myös vaihtoehto lohisopalle, päivittäin vaihtuva toinen keitto.

Hannalan terassilla

Kahvilan valikoimista löytyy myös erilaisia makeita herkkuja. Viime visiitillä maistelimme siskoni kanssa raakasuklaakakkua, joka oli minulle uusi tuttavuus ja todella hyvää. Villa Hannala soveltuu myös erilaisten tilaisuuksien pitämiseen, ja huvilan yläkerrasta löytyykin reilusti lisätilaa. Yläkerrassa on myös esillä valokuvia talon entisistä asukkaista. Sieltä portaat näyttävät jatkuvan vieläkin ylemmäs, ja ilmeisesti ne johtavat huvilan kauniille kattoterassille. Siellä olisi kiva päästä käymään, mutta reitti ylös näyttää olevan suljettu. Ehkä joku kerta!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply