Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkablogihaaveita

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan uutta (ja ensimmäistä) blogiani! Lopullinen idea ja päätöksenpoikanen blogin aloittamiseksi syntyi herättyäni aamuyöllä kesken unien. Edellisenä päivänä olin kaupungilla viettämässä kesäpäivää ystäväni ja koiriemme kanssa ja keskustelimme työhaaveistamme ja heittelimme ilmaan ajatuksia erilaisista työmahdollisuuksista. Pohdimme, millaisissa työtehtävissä toinen näkisi toisen ja puhuimme erilaisista yritysideoista. Olen koronan takia lomautettuna nykyisestä ilmailualan työstäni ja ystäväni kertoi, että näkisi minut esimerkiksi pitämässä sisustusliikettä tai matka- tai sisustusbloggaajana.

Tietenkään nuo kaksi  asiaa eivät ole verrattavissa noin vain keskenään, mutta kyse oli vain ajatuksista mitä toinen näkisi toisen tekemässä. Mielessäni oli jo pitkään muhinut ajatus blogiharrastuksesta, mutta koska olen pitkään tehnyt vuorotyötä pitkine päivineen olin sysännyt ajatuksen syrjään, kun tuntui ettei blogin kirjoittamiseen olisi välttämättä riittävästi aikaa kahden vuorotyöläisen ja koiranpennun kodissa. Miksi en aloittaisi blogia nyt, kun minulla yhtäkkiä ei ollut muuta kuin aikaa? Olenhan aina pitänyt kirjoittamisesta ja olisi ihanaa jakaa omia matkakokemuksia muiden kanssa ja näin samalla auttaakin muita ihmisiä reissun suunnittelussa. Mitä täältä mun blogista sitten on tarkoitus löytyä? Hetki menee varmaankin opetellessa tätä hommaa, tämä blogin päivittäminen kun on itselleni aivan uutta. Mutta eiköhän se siitä ala edistyä. Ja hetkeen en ole ollut yhtä innostunut jostain asiasta niinkuin tästä nyt! 😀 Tarkoitus on jakaa kokemuksia, tarinoita ja vinkkejä pääasiassa Euroopan kaupunkikohteista sekä käymisen arvoisista kohteista Oulusta ja lähialueelta.

Eikö ole sitten jotenkin outoa alkaa kirjoittaa matkoista koronakriisin aikana? Ehkä, mutta nyt sitä aikaa olisi ja takataskuun on ehtinyt kertyä viime ajoilta useampi reissu joista kirjoitella. Viime vuosi olikin itselleni varsinainen matkailun kultavuosi, kiitorata oli kuuma ja taivas auki ja mitä näitä sanontoja nyt on! 😀 Alkuvuodesta helmikuussa talvilomalla kävimme New Yorkissa, jonne olin pitkään haaveillut pääseväni Sinkkuelämää-sarjan katsomisesta asti. Keväällä, toukokuussa sitten lähdimme mieheni kanssa Bratislavaan jääkiekon MM-kisoihin. Bratislava osoittautuikin mielenkiintoiseksi ja ehdottomasti käymisen arvoiseksi paikaksi, jonne kannattaa poiketa vaikkapa Wienistä. Vuoden 2019 matkat jatkuivat kohti Puolaa, Alankomaita ja Italiaa. Näistä reissuista sitten lisää myöhemmin!

Amsterdamissa kesällä 2019

Amsterdamissa kesällä 2019

Mitkä sitten ovat olleet mielestäni parhaita tai mieleenpainuvimpia kohteita? Voisin sanoa, että rakastan rosoisten Euroopan kaupunkien kujia. Sitä, kun saa kuljeskella päämäärättömästi ja katsella vanhoja rakennuksia. Kun voi miettiä, keitä taloissa on ennen asunut ja millaista elämä on ollut ja millaista elämää Suomessa on samaan aikaan eletty? En toisaalta koskaan unohda sitä tunnetta, kun New Yorkin siluetti avautui eteemme lentokoneen ikkunasta tai sitä, kun lennon jälkeen taksiin raahauduttuamme taksinkuljettajamme kysyi: ”I did’nt hear your address, mam?” ja kun kiidimme keltaisella taksilla kohti edessä avautuvaa Manhattania ja amerikkalaiset koulubussit kiisivät ohitsemme, juuri niinkuin elokuvissa. Kyllä siinä riitti hämmästeltävää pikkukylän tytölle! 😀 Tai sitä, kun Caprin saarella Italiassa vieressämme köröttelivät pienimmät näkemäni pakettiautot ja ambulanssi saaren kapeiden teiden takia ja kun oman pikkubussimme kuljettaja ilmeisesti ei kestänyt meidän suomalaisen turistiporukkamme hiljaisuutta ja laittoi italialaisen musiikin kailottamaan täysille ajokissamme. Caprilta on jäänyt mieleen myös yksi upeimmista näkemistäni merimaisemista ja kauniit huvilat, kuten lähtemättömän vaikutuksen tehnyt ruotsalaisen lääkäri-kirjailija Axel Munthen huvila.

Ilman koronaa meillä olisi tänä kesänä ollut tarkoitus luultavasti reissata joko Prahaan tai Berliiniin, nämä kaupungit kiinnostaa kovasti ja niissä ei ole tullut vielä käytyä. Tai sitten olisimme yhdistäneet ne viettämällä molemmissa kahdesta kolmeen yötä. Syksyllä olisi ollut tiedossa mahdollisesti Italian reissua, joka onkin monipuolisuutensa ansiosta suosikkimatkailumaani! 💗No Italiaanhan ei pääse nyt ollenkaan, se toteutuuko tuo Euroopan kaupunkireissu sitten myöhemmin tänä vuonna jää nähtäväksi. Tällä hetkellä kotimaassa mua kiinnostaa erityisesti Turku, Porvoo ja Ahvenanmaa. Jokin iglumajoitusjuttukin olisi hauska joskus kokea! Näillä näkymin paluu töihin koittaa itselläni vasta parin kuukauden päästä, joten aikaa olisi nuita reissuja toteuttaa. 🙂 Mies tuosta vierestä huutelee, että kirjoita sinne blogiin Oulun murteella. Vastasin että en varmaan kirjoita, ehkä korkeintaan jotain otsikoita. 😀 Olisko siellä teillä muuten jotain toiveita, mitä haluaisitte tietää Oulun seudun käyntikohteista? Tiedättekö, tässä kirjoittamisessa ehdottomasti parhaita puolia on että tulee mielessä palattua kaikkiin ihaniin matkakohteisiin. 💗 Seuraavaan kertaan, en malta odottaa että pääsen kirjoittelemaan lisää!

 

 

Next Post

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply