Hyppää sisältöön

Lentoemännän 5 paljastusta: mitä alkoholia juovista matkustajista todella ajatellaan

Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.12.2022
Lentoemäntä paljastaa, miten matkustajien alkoholinkäyttöä tarkkaillaan ja miten siihen suhtaudutaan.

1. Miten lennolla juodaan – ja miten se vaikuttaa?

Matkustajien alkoholinkäyttö ja mahdollinen humaltuminen lennoilla puhuttavat matkailupiireissä aina. Daily Mail haastatteli amerikkalaisen lentoyhtiön anonyyminä pysyttelevää lentoemäntää, jonka mukaan useimmat aikuiset matkustajat nauttivat lennolla drinkin tai pari.

– Lentokoneessa istuminen on yksi niitä harvoja tilanteita, jolloin yksin juominen keskellä päivää on yleisesti hyväksyttyä. Useimmat matkustajat tilaavat yhden alkoholipitoisen juoman tarjoilun alkaessa ja toisen ruokailun aikana, kertoo lentoemäntä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikilta kohtuudessa pysyminen ei kuitenkaan onnistu. Paikallaan istuttaessa humaltuminen voi tapahtua helpommin ja lähes huomaamatta.

2. Näin humaltuminen huomataan lennolla

Matkustamohenkilökunta koulutetaan tarkkailemaan mahdollisia humaltumisen merkkejä lentomatkustajissa. Juomien kaataminen, horjuva kävely, sammaltava puhe ja jatkuva wc-tiloissa ravaaminen ovat lentoemännän mukaan merkkejä, joista matkustamohenkilökunta tietää asiakkaan nauttineen liikaa.

3. Matkustamohenkilökuntaa ei huijata helposti

Joskus lentomatkustajat tietävät itsekin ottaneensa hieman liikaa – mutta luulevat selviävänsä tilanteesta oveluudella. Kokenutta matkustamohenkilökuntaa ei kuitenkaan huijasta helposti.

– Usein matkustajat luulevat saavansa lisää drinkkejä tilaamalla niitä aina eri lentoemännältä tai stuertilta. Voin kertoa, että kikka ei toimi. Kiinnität vain enemmän huomiota itseesi, sanoo lentoemäntä.

4. Tarjoilun lopettaminen on kiusallista

Jos matkustaja on selvästi humaltunut, katkaistaan alkoholitarjoilu lennolla aivan samaan tapaan kuin baarissakin. Lentoemännän mukaan asian selvittäminen on aina kiusallista kaikille osapuolille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Usein vain esitän, etten huomaa minulle viittovaa matkustajaa tai “unohdan” heidän tilauksensa, paljastaa lentoemäntä.

5. Pieni määrä alkoholia tekee matkustajista mukavia

Ehkä hieman yllättäenkin alkoholin kohtuullinen nauttiminen voi lentoemännän mukaan tehdä matkustajista jopa miellyttävämpiä kuin kokonaan ilman alkoholia.

– Yksi tai kaksi drinkkiä tekevät matkustajista kohteliaita, ystävällisiä ja rauhallisia. Se on tärkeää, kun jaat ahtaan tilan vieraiden ihmisten kanssa, sanoo lentoemäntä.

Haittapuoliakin löytyy: alkoholi saa lentoemännän mukaan miespuoliset matkustajat flirttailemaan innokkaammin.

Lähde: Daily Mail
Kuva: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Changin lentoasema, Singapore

Tässä ovat vuoden 2023 parhaat lentoasemat – katso tuore Top 10!

Uusi reitti Tampereelta Nizzaan

Nämä ovat kesän 2023 uudet lentoreitit Suomesta

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Helsinki-Vantaa

Helsinki-Vantaalle odotettu uudistus – näin nesteiden kanssa matkustaminen helpottuu

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja