Myönnän olevani laiska kokki, leipoja ja keittiön siistijä. Rakastan kyllä syömistä ja hyvää ruokaa, mutta en halua käyttää jatkuvasti paljon aikaa ja vaivaa ruoanlaittoon ja jälkien siivoamiseen. Haen mielelläni ruokaa ravintolasta tai jälkiruoat kahvilasta. Kotona kokattavat ruoat pitää olla nopeita, eikä edes vieressä odottavien lasten takia, vaan täysin omasta kärsimättömyydestäni johtuen. Haluan maukasta mutta mahdollisimman vähällä vaivalla ja ajankäytöllä.
Tämä ohje on yhdistelty monesta eri tofuvuoan ohjeesta, koska erään reseptin soijakastikkeen unohdin kaupan hyllylle, samoin sipulin. Tiskiä ruoanvalmistuksesta tulee vain uunivuoka, koska perunoita ei keitetä eikä pannulla esipaisteta mitään. Tämän ohjeen määrät ovat uunivuokaan noin neljään annokseen, mutta jos haluat uunipellillisen, tuplaa tofun, ruokakerman ja perunan määrä ja mausta valkosipulilla ja muilla mausteilla oman maun mukaan. Ohjetta pystyy jatkamaan helposti kaapista löytyvillä rippeillä, ja itse pidänkin melkein aina saatavilla tomaattia, fetaa ja ruoka/kaurakermaa, niin vähintäänkin yksinkertaisen pastan ainekset on aina kotona valmiina.
Tee näin:
– 200 g savutofua tai jotain muuta maustettua tofua
– 400-500g raakaa perunaa suikaloituna tai valmista pakastettua peruna-sipulisekoitusta
– 1-2 valkosipulinkynttä
– iso tomaatti viipaloituna tai puoli rasiallista 125 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
– 200-250 ml kaura/ruokakermaa, maustettua tai maustamatonta (meillä oli thai)
– pippuria, 1/2 tl suolaa, jotakin kuivattua tai tuoretta yrttiä oman maun mukaan ja halutessasi pieni pätkä chiliä
– heitin mukaan vielä fetajuuston rippeet
Voitele uunivuoka öljyllä. Pilko perunat, tofu, valkosipuli ja chili. Sekoita mausteet ja murskattu tai pilkottu valkosipuli (ja chili) ruoka/kaurakermaan. Heitä sekaan kaikki kiinteät ainekset, viimeisenä kaada päälle kerma-mausteseos. Paista 200 asteessa n. 50 min.
Lisää matkoja, kirjoja sekä kulttuuri-, ruoka- ja kahvilaelämyksiä Instagramissani @lentavajoogamatto.