Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkakuumeen lievitystä Nextorysta ja kuukauden kokeilukoodi

Kaupallinen yhteistyö: Nextory.

Muistutus: ehdit parahiksi ennen kesää vielä tehdä uuden 30 päivän tunnuksen Nextoryyn koodillani. Kokosin tähän postaukseen suosituksia matkakirjoista blogini matkateeman hengessä. Näistä suurin osa löytyy äänikirjoina Nextorysta, monet myös e-kirjoina ja muutamat pelkästään e-kirjoina. Kaltaiseni levoton ihminen tykkää kuunnella äänikirjoja, jolloin voi vapaasti puuhastella muutakin kotona tai vaikkapa lenkillä. Jos et ole aiemmin kuunnellut podcasteja tai kuunnelmia, kannattaa aluksi ehkä valita lyhyempi äänikirja ja totutella ensin keskittymään kirjaan ilman tekstiä. Itselleni tietokirjat ja elämäkerrat sopivat paremmin kuunneltavaksi ja romaanit mieluummin luen tekstin kautta kielestä ja hahmoista kunnolla nauttien.

 

Kokosin tähän suosituksia Nextoryn matkakirjoista blogini matkateeman hengessä:

 • Antto Terras: Viro (sensuroimaton). Vähän erilainen matkapäiväkirja Viroon. Hyvää vai huonoa huumoria – päätä itse. Suosittelen, jos osaat suhtautua matkailuun ja sen markkinoimiseen pilke silmäkulmassa.

 

 • Donna Leonin Brunetti-dekkarit. Rikostarinoiden ohella vähintään yhtä kiintoisaa on asiantunteva Venetsia-kuvaus ja poliisin perhe-elämä. Brunetti ei ole niitä komisarioita, joiden oma elämä on retuperällä, vaan kotona on loistava kokki (vaimo) ja aina ruokaan sopivaa viiniä.

 

 • Enni Mustonen: Pukija

ja aiemmista romaanisarjan osista mm. Taiteilijan vaimo. Pukija on lukulistallani, mutta en ole vielä ehtinyt Mustosta lukemaan. Pukija vie päähenkilön muun muassa Amerikan muotimaailmaan.

 

 • Helena Petäistö: Nizza, Cannes, Biarritz. Elegantin ulkomaantoimittajan eurooppalaisten kaupunkien kirjasarja jatkuu.

 

 • Juha Itkonen: Minun Amerikkani. Kirjailija-toimittaja on tehnyt paljon matkajuttuja esimerkiksi Mondoon, ja USA on yksi niistä maista, joihin hän palaa aina uudelleen. Kirjassa keskiössä USA:n presedentinvaalit 2016 ja se, kuinka välillä kyseenalaistaa oman matkustamisen tarpeen.

 

 • Justine Picardie: Coco Chanel: The Legend and the Life. Tarvitseeko sanoa enempää? Ranska. Muoti. Muodin legenda.

 

 • Kjell Westö: Kangastus 38

ja muut Helsinkiin sijoittuvat romaanit. Häpeäkseni myönnän, että en muistaakseni ole lukenut vielä ainuttakaan Westöä loppuun. Äänikirjana on kesken Juha Itkosen ja Kjell Westön kirjeenvaihto, mutta järkeilin, että saisin siitä varmaan enemmän irti, jos olisin lukenut edes yhden teoksen kummaltakin. Sarjassamme ”niin paljon luettavaa ja niin vähän aikaa”. Elokuvan Leijat Helsingin yllä olen toki nähnyt. Rakastan Helsinkiä, joten armoitettuna Helsinki-kuvaajana Westö voisi olla ihan minun tyyppiseni kirjailija.

 

 • Mia Kankimäki: Naiset joita ajattelen öisin
 • ja Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Merkittävien maailmannaisten tarinoiden lisäksi työstään irtisanoutunut ja sinkku Kankimäki tulee pohtineeksi paljon nyky-yhteiskuntaa ja sen keski-ikäisille ihmisille asettamia paineita.

 

 • Päivi Kannisto: Elämäni nomadina
 • Päivi & Santeri Kannisto: Hyvän elämän opas – elämäntaidon helmiä eri puolilta maailmaa
 • ja Vapaana elämisen taito. Kannistot vaihtoivat noin 15 vuotta sitten kiireisen elämän ja hyväpalkkaisen uran maailmalla matkusteluun. Hotellit vaihtuivat vaihtojärjestön kautta paikallisten ihmisten luona asumiseen. Sen jälkeen ystäviä on kertynyt ympäri maailmaa, ja töitä ja yksi väitöskirja on tehty yli 100 maassa.

 

 • Päivi Laitinen: Reissunaisia – seikkailijoita, tutkijoita ja edelläkävijöitä. 10 tarinaa maailmannaisista ilman Kankimäen itseään reflektoivaa pohdintaa.

 

 • Rauli Virtanen: Reissukirja – Matkalla kaikissa maailman maissa. Perinteikkään ulkomaantoimittajan juttukeikoissa riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita aina ensimmäisestä parikymppisenä tehdystä reissusta asti.

 

 • Sanna Tahvanainen: Kirsikoita lumessa. Romaanimuotoinen kuvaus nuoresta runoilija Sylvia Plathista ja nuoruuden kesästä New Yorkissa ennen kuuluisuutta ja avioliittoa.

 

 • Satu Rämön Islantilainen voittaa aina ja
 • Islantilainen kodin onni. Suomen tunnetuin islantilainen kertoo vetävästi toisesta kotimaastaan sekä perheestään. Kirjojen lisäksi myös blogi.

 

 • Sujata Massey: Perveen Mistry tutkii – sarjan Murha Bombayssa
 • ja Satapurin jalokivi. Sähäkkää Intia-kuvausta 1920-luvulle sijoittuvissa tyylikkäissä dekkareissa aikana, jolloin naispuoleinen asianajaja oli harvinaisuus.

 

 • Teemu Luukka: New Yorkin uhmatar: Tyyni Kalervon ja ikonisen metropolin tarina. Suomalaisen piikatytön tositarina siirtolaiseksi ja legendaariseksi baarinpitäjäksi New Yorkiin.

 

 • Tom Sjöblom: Tuulten saarella: Matka kelttien ja kertojien Irlantiin. Jos koronapandemiaa ei olisi tullut, olisin matkannut seuraavaksi Dubliniin. Se on seuraava kohteeni, kun joskus pääsee ja uskaltaa ulkomaille lähteä, mutta kyllä tässä ainakin sellainen vuoden tauko lentämiseen tulee (lokakuussa 2019 viimeksi).

 

Kokeilukoodi: toimi näin

Syötä nettiin siis suora osoite www.nextory.fi/kampanja/joogamatto, niin saat kokeilla ääni- ja e-kirjoja normaalin 14 päivän sijasta 30 päivää. Pikaohjeet Nextoryyn tässä. Kokeilujakso on voimassa Nextoryn uusille asiakkaille eikä velvoita maksulliseen jatkoon, ellet halua jatkaa tilausta. Klikkaa siis tälle Nextoryn kampanjasivulle ja käytä koodiani joogamatto. Lataa sitten sovellus laitteeseesi ja aloita kokeilu. Mahdolliset muutokset tilaukseen teet kätevästi selaimesta. Jos olet ajatellut, ettei sinulla ole aikaa lukea tai että sinun on hankala tehdä lukemisesta tapaa, kokeile ottaa kirja arkeesi mukaan, kun siivoat, teet muita kotitöitä, lenkkeilet, kuljet työmatkaa tai sometat. Saatat saada lukuaikaa lisää aika helpostikin.

Jos olet miettinyt, että pitäisi kokeilla, niin älä mieti enää. Tee tunnuksesi koodillani 30.6.2020 mennessä ja nautiskele kuukausi ilman maksua – ehkäpä löydät kirjat aivan uudella tavalla! Itse tunnen jo monta positiivisesti koukkuun jäänyttä. Minulle tämä on palvelu, josta haluan pitää kiinni, sillä rakastan lukemista, ja äänikirjoja kuuntelemalla ehdin tutustua useampiin kirjoihin kuin vain lukemalla. Nyt toukokuun lopussa olen kuunnellut ja lukenut yhteensä 50 kirjaa tammikuun alusta lähtien. Mukavia hetkiä kirjojen parissa!

 

Oliko listassa sinulle tuttuja kirjoja tai haluatko lisätä kommenttiin jonkun oman suosikkisi? Somessa seuraat minua kätevimmin Instagramissa @lentavajoogamatto, siellä esittelen usein kirjoja myös lyhyesti bookstagramissa.

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply