Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hae blogista

Parhaat matkapodcastit

Kun tykkää matkustella ja kuunnella äänikirjoja, matkapodcasteista innostuminen oli vain luonnollinen, suorastaan ilmiselvä, jatkumo näille uudeksi ajanvietteeksi. Aloin kuunnella podcasteja ylipäänsä vasta viime vuonna, ja vinkkaan tässä muutamasta suomenkielisestä lempparistani. Pari linkkiä englanninkielisiinkin matkapodcasteihin etsin ja löysin ihan googlettamalla, mutta näihin en ole ehtinyt tutustua. Vilkkainkaan matkavuoteni ei sisällä kuutta ulkomaanmatkaa enempää, vaikka kuinka haluaisin matkalle jokaisella opettajan lyhyelläkin breikillä. Jo pelkästään talon omistajana on aivan pakko pitää jemmarahaa säästössä ja sijoituksissa koko ajan, eli en voi pistää kaikkia tuloja matkoihin.

Podcasteista otan joskus vinkkejä, mutta kaikista eksoottisimpiin paikkoihin en edes haaveile itse meneväni. Tänä vuonna omana tavoitteenani on vähentää lentämistä keskivertovuosistani (4-5 edestakaista lentomatkaa, joista 0-1 kaukomatkoja), joten kotimaanmatkailua on lisättävä. Matkakuume ei ole mihinkään kadonnut. Seuraan valtavaa määrää matkailutilejä sosiaalisessa mediassa, ja välillä ne lievittävät ja toisinaan pahentavat matkakuumettani. Tällä hetkellä minulla on varattuna matkat Turkuun ja Helsinkiin ja kiukuttaa jo nyt, että monen vuoden tauon jälkeen en tänä vuonna lähde talvilomalla aurinkoon.

 

1. Jetlagissa-podcast

Pitkän linjan matkabloggaajien Veera Biancan ja Anna-Katrin matkapodi, jossa matkakohteet ovat välillä hyvinkin eksoottisia. Matkojen lisäksi puhutaan kolmikymppisen elämästä, joka ei näillä naisilla ole mennyt sitä perinteisintä polkua pitkin: ei ole pysyvää puolisoa, ei taloa eikä lapsia eikä Suomikaan välttämättä aina tunnu kotimaalta. VB ja AK ovat myös hyviä ystäviä ja käsittelevät eri asioita monipuolisesti, kuitenkin matkailun viitekehyksessä. Kumpikin on nykyään yrittäjä ja matkailee paljon myös työn puolesta. Minulle tämä podi on muistutus siitä, että myös minun valintani ja haaveeni ovat. On täysin ok ahdistua Suomen talvesta ja haaveilla jostain diginomadin elämästä lämpimässä maassa ja olla ottamatta vauvakatoa omalle vastuulle, jos lapset eivät kuulu omiin toiveisiin. Minulle riittää usein viikon loma Etelä-Euroopassa tai pitkä viikonloppu kaupunkikohteessa silloin tällöin, vaikka omakotitalon remontti nielee taas rahaa ja loma-ajat on sidottu tiukasti työhön. En ole itse seikkailija, mutta kuulen mieluusti muiden seikkailuista. Jakso ilmestyy joka torstai, uusin täällä.

 

2. Tarinoita maailmalta

Annika Rautiola on Pohjois-Pohjanmaalta lähtöisin oleva ja Kanadassa asuva ulkosuomalainen, jolla on todella laadukas matkablogi. Podcastissa on aina vieras ja sen mukaan valittu aihe. Uusin jakso käsittelee rohkeutta astua omalta mukavuusalueelta. Ulkosuomalaisuuden lisäksi pääteemoja ovat aktiivimatkailu ja kestävä matkailu, ja Tarinoita maailmalta on mukana #reilutblogit-haasteessa.

 

3. Ei saa peittää

Kahden parikymppisen suomalaisen naisen juontama podcast elämästä Tukholmassa. Jäin tähän heti koukkuun kuten Jetlagiin, ja aion koluta kaikki vanhat kaudet läpi. Minulle kuuntelijana on tärkeää, että puhutaan asiaa ja tehdään huomioita analyyttisesti eikä vain puhuta diibadaabaa ja naureta kissavideoille. Ruotsinopettajana nautin tästä podcastista todella paljon, koska aiheet ovat monipuolisia ja Loviisa ja Pauliina kertovat maahanmuuttajan elämästä taidokkaasti. Tutustu täällä vaikkapa paikallisten Tukholma-vinkkeihin tai siihen, miksi Suomi-Pasi uhrautuu.

 

4. Unfinnished business

Ei saa peittää – podcastin Loviisan juontama podi, jossa haastatellaan suomalaisia yrittäjiä Ruotsissa. Esittely suoraan podcastin sivulta Suplasta: ”Pohjoismaista puhetta bisneksestä! Loviisa Läärä raottaa ruotsalaisen liike-elämän verhoa jaksoittain vaihtuvien vieraiden kanssa. Podcastissa käsitellään uuden työelämän ilmiöitä ja rakennetaan pohjoismaista yhteistyötä ulkosuomalaisten näkökulmasta. Ota haltuun globaalin työelämän uravinkit ja osallistu keskusteluun @unfinnishedbusiness instatilillä!”

 

5. Milloin ollaan perillä

Lapsiperheiden matkailusta kertova kahden matkabloggaajan podi. Vaikka lapsiperhe-elämä ei liippaa omalta kohdalta, tykkään seurata uutta suomalaista matkapodia aina, kun sellaisesta kuulen. Minusta on helpottavaa, että kivoja asioita jatketaan myös lasten synnyttyä. Keskusteluaiheet ovat hyvin erilaisia kuin vaikkapa Jetlagissa, uusin jakso käsittelee syömistä matkoilla. Uusi jakso tiistaisin, tutustu täällä.

 

6. Nuotiolla

Löysin tämän vasta eilen Spotifysta ja aion tutustua, kunhan kokeilukausi äänikirjapalvelu Nextoryyn loppuu ja kuunteluaikaa arkeen vapautuu lisää. Eräoppaan vetämä podi, joka keskittyy luontoon ja retkeilyyn kotimaassa. Asiaa muun muassa UKK:n kansallispuistosta ja Savonlinnan seudun nähtävyyksistä. Uusin jakso syksyltä 2019.

Edit: 7. Tripsterin podcast

Uusi kausi pyörii jälleen keväällä 2020, kuunneltavissa mm. Spotifyssa. Pidän Tripsterin ideasta, että painetun oppaan tekijät ja podcastin vieraat ovat kohteessa pitkään asuneita suomalaisia. Herkuttelin junareissulla Suomessa kuunnellen New York – jaksoa.

 

Katso myös:

Brittiläisen Wanderlustin podcastvinkit

Flash Packin viisi podcastia seikkailijoille

 

Kuunteletko sinä matka-aiheisia podcasteja tai oliko jutustani hyötyä sinulle? Blogiani voit seurata Facebookissa ja Instagramissa @lentavajoogamatto tai blogit.fi tai bloglovin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Eveliina / Reissukuume maanantai, helmikuu 17, 2020 at 18:52

  Podcastit ovat jostain syystä jääneet itselleni vähän etäisiksi. Mutta pistän vinkit korvan taa, jos jossain vaiheessa vaikka innostunkin! 🙂

  • Reply lentavajoogamattoblogi lauantai, helmikuu 22, 2020 at 11:17

   Musta podcastit ja blogit tuo matkat heti vähän lähemmäs itseä, vaikka ei olisi omaa reissua just sillä hetkellä suunnitteilla 🙂

 • Reply Teija / Lähdetään Taas tiistai, helmikuu 18, 2020 at 10:43

  No onpas näitä matkailupodeja ilmaantunut ihan reilulla kädellä. Minulla on tällä hetkellä menossa äänikirjakausi, mutta varmasti taas pian vaihdan podcasteihin. Pistänpä nämä muistiin.

  • Reply lentavajoogamattoblogi lauantai, helmikuu 22, 2020 at 11:16

   Mä kuuntelen molempia, mutta toisaalta mulla on paljon vapaa-aikaa. Joinakin päivinä ei tosin edes jaksa kuunnella mitään, jos töissä tai reissussa on ollut paljon ääniä ja melua.

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, helmikuu 18, 2020 at 13:32

  Jetlagissä podcastia olen silloin tällöin kuunnellut, lähinnä siksi, että tunnen Veera Biancan ja Anna-Katrin molemmat. Sinänsä seniorina nuorten naisten pohdinnat heti kun ne menevät matkailuaiheen ulkopuolelle eivät ihan kolahda. Muutenkin, ehkä siksi, että edustan jo vanhempaa sukupolvea, luen mieluummin tekstiä ja katson vaikka valokuvia itse valitsemaani tahtiin, joten niin podcastit kuin videot jäävät vähemmälle. Toisaalta eipä minulla oikein ole työmatkojakaan tms. jolloin bussissa tms. olisi luontevaa kuunnella jotain …

  • Reply lentavajoogamattoblogi lauantai, helmikuu 22, 2020 at 11:24

   Totta, että osa matkapodcasteista ja – blogeistakin menee välillä aika paljon ohi matkateemasta henkilökohtaisiin juttuihin. Oma elämänvaihe vaikuttaa pitkälti siihen, mikä itseä kiinnostaa. Sinkkuelämän ilot ja kirot vaikkapa Jetlagissa tuntuvat edelleen tutulta, vaikka olen ollut 10 vuotta putkeen avomieheni kanssa – 34 elinvuodestani olen kuitenkin ollut suhteissa vain 12.

 • Reply Annukka perjantai, helmikuu 21, 2020 at 10:06

  Tuo Nuotiolla -podcast kuulostaa hyvälle, pitääpä ottaa se kuunteluun.

  • Reply lentavajoogamattoblogi lauantai, helmikuu 22, 2020 at 11:27

   Nuotiolla-podcast tekee hyvää työtä Suomi- ja luontomatkailun nostamisessa.

  Leave a Reply