Tallinnan Metropol Spa Hotel ja miksi en yövy enää laivalla

Miksi Tallinna?

Halusin tehdä joululomalla lyhyen reissun johonkin helppoon ja tuttuun kohteeseen, joten varasin matkan Tallinnaan. Tykkään kaupunkikohteissa kompaktista koosta ja käveltävissä olevista etäisyyksistä. Käyn Tallinnassa kerran parissa vuodessa. Kaupunki on aina ehtinyt kehittyä ja sinne on tullut jotain uutta käyntien välillä. Nyt pääkohteeni oli Fotografiska. Tälläkin kertaa varasin yhdistelmän yksi yö laivalla ja yksi yö maissa. Yleensä varaan suoraan Silja Linen tai Pohjolan Matkan/Matkapoikien nettisivuilta. Tämä reissu tosin sai olla viimeinen kerta, kun yövyn laivalla, mutta palataan tähän myöhemmin.

Tallinna alkoi avautua minulle ihan eri lailla, kun lopetin hektiset Päivä Tallinnassa – risteilyt ja aloin yöpyä siellä. Olen käynyt kaupungissa ensimmäisen kerran 18-vuotiaana lukiolaisena, kun ostosmatka Kouvolasta ja bussin mukana kiertäminen oli niin turvallinen ja halpa tapa matkustaa. Kun aloitin hotellimatkat Tallinnaan myöhemmin, yhtäkkiä oli aikaa nähdä muutakin kuin vanhakaupunki, Viru-keskuksen ympäristö tai sataman kaupat. Löytyi Telliskivi, Kalamaja, Pirita, Laululava. Ja vielä on paljon näkemättä ja monta tulevaa matkaa tekemättä. Juomakärryjen kanssa en ole palannut Tallinnasta koskaan, olen tuonut pullon tai kaksi tai hanaviinin, mutta esimerkiksi tällä kertaa en edes käynyt juomamyymälässä.

 

Metropol Spa Hotel

Tallinnassa yövyin joululomalla ensimmäistä kertaa Metropol Hotel Spassa. Laivayön vietin Silja Europalla, joka lähti Helsingistä lauantai-iltana klo 18.30. Yksin Viroon matkustaessa hotellimatkoissa on mielestäni vain yksi iso miinus: yhden hengen lisä huoneen vajaatäytöstä. Lauantaista sunnuntaihin kahden hengen hytissä  ja sunnuntaista maanantaihin Metropol Spassa yöpyessä kahden hengen huoneeni perushinta oli 83 euroa ja yhden hengen lisä siihen päälle 59 euroa, yhteensä siis 142 euroa. Halusin kuitenkin ehdottomasti kylpylähotellin. Huoneen maksoin itse eli tämä ei ole yhteistyöpostaus. Jos kiinnostut varaamaan tämän hotellin, ole tarkkana, sillä Rotermannin korttelissa, ihan vieressä sijaitsee myös Metropol Hotel. Seuraava esittely on suoraan Metropol Spa hotelin sivuilta:

Heinäkuussa 2018 avattiin Tallinnan keskustassa meren ja vanhankaupungin välillä olevassa Rotermannin korttelissa business-luokan spa- ja konferenssihotelli Metropol Spa Hotel. Kiehtovan historian omaava, arkkitehtuuriltaan nykyaikainen ja huomiota herättävä Rotermannin kortteli on Tallinnan nopeimmin kehittyvää aluetta, jossa sijaitsee uusimpia ravintoloita ja leipomoliikkeitä sekä design-kauppoja. Keskiaikainen vanhakaupunki, matkustajasatama sekä kauppa- ja viihdekeskukset ovat kävelymatkan päässä. Metropol Spa Hotel on niin liike-, konferenssi- kuin lomamatkailuunkin loistava valinta.

Aiemmin olen Tallinnassa majoittunut satamassa Tallink Express Hotelissa ja Tallink Spa & Conference Hotelissa sekä Pirita Spassa. Metropol Spa Hotel ja Tallink Spa & Conference ovat näistä korkeatasoisimmat. Rakastan Rotermannin korttelia ja kaipasin vaihtelua, joten valitsin Metropol Span, vaikka se oli kympin tai pari Tallinkin kylpylähotellia kalliimpi. Valinta oli hyvä. Standard-huoneessa on vedenkeitin, hyvä sänky ja mitään turhia ääniä ei kantautunut rikkomaan rauhaa. Erillisiä kylpytuotteita ei ole pikkupulloissa, mutta matkustan aina oman shampoon ja hoitoaineen kanssa muutenkin.

Huoneeseen kirjautuessa annettiin kylpylän ranneke, joka pidettiin itsellä koko majoittumisen ajan. Ehdin hyödyntää kylpylän neljää saunaa ja altaita sekä sunnuntai-iltana että maanantaina ennen uloskirjautumista. Kylpylän hinta ei-majoittujille oli 12 – 20 euroa päivästä ja kellonajasta riippuen. Huoneista oli suora kulku hissillä toisen kerroksen kylpylään, kylpytakki vain huoneessa päälle ja uimapuku mukaan. Kylpylän vastaanotosta sai pyyhkeen eli huoneesta sitä ei tarvitse raahata mukaan. Porealtaita löytyy neljä, joissa vesi on 36-asteista. Lisäksi on 32-asteinen allas, jossa on kaksi vesihierontapistettä. Myös kylmäsuihku löytyy, mutta tällaisista kidutustavoista, samoin kylmäaltaista, pysyttelen itse kaukana. Altaista on näkymä Rotermannin keskusaukiolle, pöytäryhmiä ja aurinkotuoleja löytyy mukava määrä ja allasbaari palvelee, maksu tapahtuu omaa kylpyläranneketta näyttämällä. Saunojen valikoima on Suomi-sauna, aromisauna, höyrysauna ja suola-höyrysauna. Myös erilaisia hoitoja voi varata, tällä kertaa jätin ne väliin.

Hotellissa on pubi sekä kaksi ravintolaa, joista Pizzanautia olisin halunnut testata, mutta olin siihen aivan liian väsynyt huonosti nukutun yön jälkeen. Se laivayö, niin. Hain viereisestä kioskityyppisestä Alexelasta kanadönerin. Vaikka bloggaan matkoista, en jaksa suorittaa jokaista asiaa. Aamiaisen sen sijaan menin nautiskelemaan maanantaiaamuna aivan loistavien yöunien jälkeen. Kahvia saa sekä erikoiskahvien automaatista että tavallisesta suodatinkahviautomaatista. Plussaa siitä, että tarjolla oli myös appelsiinimehua hedelmälihalla ja hedelmiä kokonaisina. Hotelli oli mielestäni hintansa väärti, ja satamaan D-terminaaliin käveli noin 5 minuutissa. Virun kauppakeskus on melkeinpä vastapäätä, samoin Foorum, ja Rotermannilla on paljon kauppoja ja ravintoloita. Jos olet budjettimatkailija, yövy Tallink Expressissä ja osta kertakäynti aivan vieressä sijaitsevan Tallink Spa & Conferencen kylpylään. Joululoman aikaan nämä yö laivalla + yö Tallink Expressissä – paketit maksoivat alkaen 39 euroa/henkilö (ilman yhden hengen lisää).

 

Hyvästit laivayöpymisille

Laivamatkan puolustukseksi sanottakoon, että Silja Europan Grill Housessa tarjoillaan maistuvaa kasvishampurilaisateriaa. Kahvila Coffee & Co.:n valikoimissa on nykyään myös Starbucksin kahveja, mistä nautin paluumatkalla lounasbuffetin alkua odotellessa. Wi-fi laivalla toimii kohtuullisesti. Se sijaan naapureitaan ei valitettavasti voi valita. Minulle sattui 10. kannella sellaiset, jotka ramppasivat pitkin yötä edes takaisin hyttiin ja hytistä ilmeisesti baariin. Unohdin pakata korvatulpat, ja JBL:n kuulokkeet alkoivat jossain vaiheessa yötä painaa korvia. Rauhallisen illan jälkeen, johon minulla kuului lasi punaviiniä, tunti shoppailua, illallinen ja äänikirjan kuuntelua, alkoi tuskallinen aamun odottelu. Jossain vaiheessa olisin halunnut rynnätä hytistäni käytävään kertomaan pari valittua sanaa laivabilettäjille, mutta en sitä tehnyt. Iltarauha alkaa klo 23, mutta eivät kaikki sitä tai hytissä nukkuvia ajattele. Aamulla oli sellainen univaje, että tuntui kuin olisin itsekin ollut bilettämässä.

Tein päätöksen, että tästä lähtien ylitän meren vain nopeilla laivoilla ja nukun aina maissa. Yksin matkustaessa ilta laivalla tuntuu muutenkin aika pitkältä ja sen takia lopetin Tukholman-risteilyt jo vuosia sitten, kun lentämälläkin pääsee. Edellisellä Tukholman-risteilyllä sattui talvimyrsky ja laiva oli molempiin suuntiin tunteja myöhässä aikataulustaan. Puolan-lautalla Suomeen päin puolestaan koin pahimman matkapahoinvointini koskaan.

Kirjoitan toisen postauksen Tallinnan-vinkeistä. Lentävää joogamattoa voit seurailla Facebookissa ja Instagramissa @lentavajoogamatto.

Metropol Span sivut (suomeksi)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply tinssu sunnuntai, tammikuu 5, 2020 at 18:31

  Yön voi viettää viking xprsllä mistä pääsee aamukuudelta maihin. Siellä kaljakuppilat ei oo kovin myöhään auki, en oo ainakaan itse huomannut ravaavia känniläisiä reissuillani ☺️ Noita saa välillä muutamalla eurolla, siis hytin kera. Kukin tavallaan tietysti 👍

  • Reply lentavajoogamattoblogi sunnuntai, tammikuu 12, 2020 at 11:28

   Kiitos kommentista. Xprs-laivoilla en ole yöpynyt, mennyt päiväseltään vain, mutta hyvä tietää.

 • Reply Jen tiistai, tammikuu 7, 2020 at 05:53

  Hytistä saa myös laivapuhelimella soitettua infoon ja pyytämään vartijaa poistamaan häiriköt. Näin olen itse kerran tehnyt. Tosin tuo yöristeily on ns. ”Bileristeily” niin aina siellä on meteliä.. en itse lähtisi esim. väenväkisin perheen kanssa pe-la lähdöillä sinne pilaamaan omaani sekä muiden iltaa. Mutta kukin tyylillään! Toinen vaihtoehto olisi hypätä laivasta ulos, kun se saapuu satamaan tai ottamaan vähän paremman luokan hytti..

  • Reply lentavajoogamattoblogi sunnuntai, tammikuu 12, 2020 at 11:24

   Hei, kiitti kommentista. Yhdessä Facebookin matkaryhmässäkin sain neuvon, että laivan respaan saa soittaa ja vartijoita on. Laivayöpyminen on aika edullinen, mutta laiva on laiva ja esimerkiksi kylpyhuone niin pikkuruinen, että jatkossa toteutan Tallinnan-yöpymiset pelkästään hotellissa.

  Leave a Reply