Haluatko tehdä helppoa arkiruokaa? Pystytkö syömään kananmunia? Tykkäätkö lohesta, kaurajauhiksesta tai jauhelihasta? Nappaa tästä mieluisa täyte ja pohja munakasrullaksi – se sopii lounaaksi, päivälliseksi tai välipalaksi. Jauhottoman munakasrullan pohjan ohje ja koristelu mukailtu Hellapoliisin ohjeesta ja täyte K-Ruoan ohjeesta. Ohjeesta saa laktoosittoman, kun valitset laktoosittoman maitojuoman ja laktoosittoman tuorejuuston. Peruspohja kaurajauhistäytteellä on oma lempparini. Voit säädellä täytteen makujen voimakkuutta valitsemalla maustamattoman tai maustetun tuorejuuston ja miedon tai tulisemman maustekastikejauheen. Vinkkinä pohjan paistamisesta että laita se mieluummin isoon uunivuokaan kuin leivinpellille, niin munakastaikinaa ei vahingossa valu pellille leivinpaperin alle.
Valitse pohja:
Peruspohja:
6 munaa
3 dl maitoa tai Kaslinkin/Juustoportin/vastaavan kaurajuomaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
koristeluun: rucolaa/basilikaa ja juustoraastetta
Sekoita munat, maito/kaurajuoma, suola ja pippuri kulhossa.
Öljyä kevyesti uunivuoka tai syvälle pellille aseteltu leivinpaperi.
Kaada seos leivinpaperille.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja saanut hieman väriä.
Levitä täyte munakaspohjalle niin, ettei se yllä ihan reunoihin asti. Jätä osa juustoraasteesta täytteestä pois ja säästä koristeluun. Rullaa niin, että munakaspohjan reunat jäävät rullan alapuolelle eikä rullan päistä tursu täytettä ulos. Koristele ja tarjoa lämpimänä tai hieman jäähtyneenä.
tai: Pinaattinen pohja:
6 munaa
6 dl maitoa tai Kaslinkin/Juustoportin/vastaavan kaurajuomaa
1 dl vehnäjauhoa tai gluteenitonta jauhoa
150 g pakastepinaattia sulatettuna
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
koristeluun: rucolaa/basilikaa (ja juustoraastetta, sitruunaviipaleita, kirsikkatomaatin puolikkaita tai lohiruusukkeita)
Sekoita taikina tasaiseksi ja paista puolisen tuntia 175-200 asteessa. Jos haluat kuorruttaa rullan juustolla, jaa paistoaika 20 minuuttiin pelkälle pohjalle ennen täytteen levitystä ja 10 minuuttiin täytteen kanssa rullattuna. Jos paistat vain pohjaa, anna jäähtyä hieman ennen kuin levität halutun täytteen.
Valitse täyte:
Lohitäyte:
300 g lämminsavulohta (esim. 2 * 150 g:n vakuumipakkausta)
1-2 nippua tilliä tai ruohosipulia tai rucolaa/basilikaa
200g katkaraputuorejuustoa
Alkuperäinen pinaattisen lohimunakasrullan resepti täällä Annan resepteissä.
tai: Kaurajauhis- tai jauhelihatäyte
400 g jauhelihaa tai kasvisversioon texmex-härkistä tai pussi kaurajauhista
1 pussi (25-28 g) tacomausteseosta, esim. Santa Maria taco hot cayenne
(½ paprika)
100-150 g tomaattia tai kirsikkatomaattia
180- 200 g tuorejuustoa, esim. Valion valkosipulinen
1 1/2 dl juustoraastetta, esim. kilon Edamista
Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan tai jos käytät kaurajauhista, paista se öljyssä. Mausta tacomausteella ja lisää joukkoon kuutioitu paprika sekä tomaatti. Sekoita lopuksi pannulle joukkoon tuorejuusto ja ota pois levyltä, ettei tuorejuusto sula täysin. Levitä paistetun pohjan päälle, lisää rucolaa/basilikaa ja osa juustoraasteesta, rullaa ja kuorruta juustopäällystä vielä paistamalla hetken uunissa.
Rakastamme kokeilla kasvisruokia ja esimerkiksi Liemessä-blogin uunifetapasta maistuu uusista kasvisruoista, mutta kotikeittiön härkis-, nyhtis-, tofu- ja kaurajauhisruoat ovat välillä olleet hieman mauttomia. Lihattomat ruoat onkin tärkeää maustaa hyvin ja tuo mausteinen tacomausteseos toimi kaurajauhiksen kanssa todella hyvin. Liharuoista jauheliharuokia teemme enää harvoin, possusta en juurikaan välitä ja kanaa voisi tehdä kyllästymiseen asti.
Täältä pääset Instagramiini.
Lohitäyte kuulostaa tosi hyvältä! Pitää ehdottomasti muistaa tämä joskus 🙂
Lohitäyte on myös kiva 🙂 Oikeastaan sinne rullaan voi heittää lukemattomia eri täytteitä.