En ole leiponut moneen kuukauteen, mutta leipomisinnon herättyä muokkasin hieman tätä helppoa Valion ohjetta. Olen aiemmin tehnyt tätä keksipohjaista kakkua sekä tuolla minttusuklaan että jonkin muun makuisella rahkalla. Rahkaa ja koristeita sekä keksipohjan keksejä vaihtelemalla saat kakkuun vaihtelua. Talviaikaan herkuttelen paljon, mutta paras vetoni on poissa ja energiatasot matalalla, joten yleensä haen vain herkut kaupasta. Nyt kuitenkin vähennän herkuttelua, mieliteot vähenee kaamosoireiden loppuessa ja kevään lähestyessä. Minulle leipomisessa ja ruoanlaitossa on tärkeää helppous ja vaivattomuus sekä hyvänmakuinen lopputulos enkä edes kokeile mitään monimutkaisia reseptejä. Valion alkuperäiselle reseptille on jonkin verran annettu palautetta liian vähäisestä mausta ja puuttuvasta makeudesta, joten korvasin tavallisen maidon makeammalla kaurajuomalla ja lisäsin sokerin määrää 0,25 desillä. Epähuomiossa ostin myös tavallisia Dominoja enkä mintun makuisia, mutta tämä ei itseäni haittaa, koska mintun maun ei mielestäni tarvitse puskea läpi sekä pohjasta, täytteistä että koristeista. Koristeet vaihdoin ohjeen macaron-leivoksista ja mintunlehdistä vadelmiksi ja vaahtokarkeiksi. Ohje sopii varsinkin sellaisille, jotka eivät välitä todella imelästä kakusta.
AINEKSET (12 annosta):
POHJA:
175 g
Domino Original-keksejä
50 g leivontamargariinia tai voita
TÄYTE:
4 liivatetta
2,5 dl vispikermaa
3 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa minttu-suklaa
0,75 dl sokeria
2 rkl kaurajuomaa
KORISTELUUN
100-125 g tuoreita vadelmia
muutama kourallinen minivaahtokarkkeja
VALMISTUS:
Hienonna keksit yleiskoneessa tai veitsellä. Itse runnoin keksit muruksi veitsellä muovipussissa. Lisää joukkoon mikrossa tai kattilassa sulatettu rasva. Yhdistä keksimurut ja rasva. Levitä seos leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Mieheni luona on hieman puutteelliset keittiövälineet, joten vaahdotimme kermaa aika kauan maidonvaahdottimella, jossa on laiskat paristot eikä uusia vaihtoparistoja tietenkään ollut kämpillä. Sekoita rahkaan sokeri.
Kuumenna maito kiehuvaksi esimerkiksi kahvikupissa mikrossa. Sulata maitoon pehmenneet, valutetut liivatelehdet.
Sekoita liivateseos rahkan joukkoon. Nostele lopuksi massaan kermavaahto.
Levitä hyydykemassa vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 h tai yön yli. Minulla kakku ehti aikataulusyistä lepäillä jääkaapissa vuorokauden, ennen kuin veimme sen tuliaiseksi lapsiperheeseen ja pääsimme maistamaan kakkua itsekin.
Irrota kakku vuoasta varovasti veitsellä tai palettilastalla. Siirrä tarjoiluvadille.
Koristele juuri ennen tarjoilua.
Asumme osan ajasta sen verran pienessä kunnassa, että minttusuklaan makuista rahkaa ei kaupoissa ollut ja tästä tuli pieni farssi. Ostimme sitä sitten toisessa asunnossa ollessa, intoa leipomiseen ei kuitenkaan ollut juuri silloin ja roudasimme rahkat toiseen kämppään, missä ne odottivat pari viikkoa emännän ryhtymistä tuumasta toimeen.
Mitä pidit kakusta? Toivoisitko blogiini lisää ruokajuttuja?
Seuraile blogia ja näe uudet postaukset ja tarinat Instagramissa.






Nam, tää kuulostaa tosi herkulliselta varsinkin noilla sun muutoksilla alkuperäisestä ohjeesta! Minttusuklaa on niin hyvää <3
oi vitsi tuo näyttää ja kuulostaa ihan älyttömän hyvältä 8) nyt iski herkkuhimo!
Kyllä me viidestään syötiin ainakin seitsemän annosta 🙂 Kivan raikas lopputulos ja nirsot voi nappailla vain vadelmia tai vaahtokarkkeja kakun päältä suuhun 🙂