Leipomisessa mittaan ainekset tunnontarkasti enkä sovella yhtään, mutta tämä pastaresepti on sovellettu K-Ruoan sitruunapastasta. Kun avokadopastasta on tullut liiankin usein tehty luottoruoka ja toisen luottoruoan pinjansiemenpastan siemenet tahtovat aina kärtsätä, on laiskankin kokin etsiydyttyvä netin ihmeellisten reseptivarantojen ääreen. Tähän ohjeeseen ei tule valkoviiniä kuten Hanna Gullichsenin ohjeessa. Määriä ja suluissa olevia olemme soveltaneet kuvassa näkyvään lopputulokseen, koska tykkäämme siitä, että maussa on potkua mutta pasta ei lillu tosi märässä kastikkeessa.
Kermainen sitruunapasta
Ainekset:
300 g (-500 g) haluamaasi pastaa, meillä Rummo Linguine no 13
raastettuna yhden sitruunan kuori
1 sitruunan mehu
1 sipuli
1-2 rkl öljyä paistamiseen
2(-2,5) dl ruokakermaa
0,5(-0,75) dl vettä
(1-2 kynttä valkosipulia)
(puolikas chili)
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1-2 dl parmesaania tai pecorinoa raastettuna
persiljaa tai basilikaa hienonnettuna tai kuivattua basilikaa tai yrittisekoitusta
Valmistus (alle 30 min)
1. Keitä pasta ohjeen mukaan. Raasta hyvinpestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko tai purista mahdollinen valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla.
2. Valuta pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan tai erilliseen tarjoilukulhoon. Lisää joukkoon sipulit, ruokakerma, vesi, sitruunamehu ja sitruunaraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita. Raasta pinnalle reippaasti parmesaania/pecorinoa. Koristele basilikalla/persiljalla tai kuivatuilla yrteillä.
3. Kasvisversiokin on hyvä mutta, lisää halutessasi vaikkapa paahdettuja pinjansiemeniä tai halloumia, kanaa tai lohta.
Kallein ainesosa tähän reseptiin on kova juusto, mutta se riittää kyllä moneen pastaan. Ei tästä helposta ruoasta yhdessä kokatessakaan perheriitaa saa aikaan, mutta mieheni päätyi tällä kertaa tekemään lähes koko ruoan. Hän itse huomautti minulle tästä, sillä minulla on tapana jäädä datailemaan tai selittämään ja jättää esimerkiksi kaikki pilkkomiset toiselle. Minä kuitenkin yleensä etsin reseptit ja pidän huolta ruokakaupassa, että kaikki ainekset tulee ostettua sekä syön hyvällä ruokahalulla. Lisäksi opintovapaalla kokkaan arkisin enemmän kuin avopuoliso. Tasa-arvoa siis kuitenkin?
Haluaisitko lukea blogistani kuukausittain helppoja laiskan kokin ruokaohjeita? Vilkaise sitä odotellessa kasvisruokareseptien perässä myös Kirsin kuntopiirin lämmin halloumisalaatti
ja Tässä kaupungissa tuulee aina-blogin Shakshuka. Molemmat ovat menossa minullakin kokeiluun 🙂
Seuraa minua Instagramissa
tai blogit.fi.
Kuulostaapa helpolta! Tämä lähtee kokeiluun 🙂 Pastanjauhantaasta napattu Pollo Limonello esiintyy meillä ruokapäydässä melko säännöllisesti, mutta tämä vaikuttaa tosi hyvältä vaihtoehdolta nille päiville, kun haluaa jotain sen tyylistä nopeasti.
Kiitos vinkistä, myös Pollo Limonelloa kokeiltava. Kana kuuluu viikottaiseen ruokavalioon, vaikka aina on hakusessa varsinkin uudet kasvisruokareseptit.
Nam, pastareseptit ovat aina niin ihania! Tää kuulostaa tosi herkulliselta 🙂
Pastaruoat on kyllä nam! Maustaa vaan hyvin, niin nää kasvispastat on tosi hyviä. Meinaan kokeilla tuota sitruunapastaa piakkoin myös halloumin kanssa, siitä saa myös suolatasapainon kuntoon 🙂
Sisilialainen kesäpasta on samantyyppinen, mutta se ei sisällä kermaa. Suosittelen joskus kesäkuumalla. Puoli sitruunaa per hlö, mutta jos teet pastan neljälle, pudota sitruunan määrää siten, että laitat vain 1,5 sitruunaa, siis mehu plus yhden sitruunan raastettu pinta. Pastaan tulee suolaksi kapriksia. Jos löydät suolaan säilöttyjä, ne ovat parhaita, mutta kapriksia pitää liottaa lämpimässä vedessä tunnin verran, jotta ylimääräinen suola häviää. Tähän pastaan tulee valkosipulia, persiljaa ja basilikaa, ei välttämättä chiliä. Kokeile!
Kuulostaa herkulliselta!