Hyppää sisältöön

Yksi virvoitusjuoma on lennolla muita parempi – oletko jo kokeillut tätä asiantuntijan vinkkiä?

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 23.08.2021
Asiantuntija vinkkaa parhaan virvoitusjuoman lennolla nautittavaksi.

Ginger alen väitetään olevan paras virvoitusjuoma lennolla

Olet ehkä saattanut kuulla tarinan siitä, mitä lentoemännät ja stuertit eivät toivo matkustajien tilaavan lennolla. Coca-Cola Lightin sanotaan olevan kaikista juomista hankalin kaadettava, sillä se kuohuu kymmenen kilometrin korkeudessa enemmän kuin muut juomat.

Mutta tiesitkö, mitä lennolla sitten kannattaisi tilata? Ravitsemusneuvojalla on matkailusivusto Travel + Leisuren mukaan asiasta selkeä mielipide. Kokeile seuraavalla kerralla ginger alea.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ginger ale on inkiväärin makuinen virvoitusjuoma, jota myydään myös Suomessa. Kotimaassa se ei kuulu myydyimpien limonadien joukkoon, eikä sen suosio ole enää yhtä vankka edes Pohjois-Amerikassa, jossa sitä on perinteisesti juotu paljon.

Ginger ale kehiteltiin Irlannissa ja Isossa-Britanniassa 1800-luvun puolivälissä. Yhdysvaltoihin levittyään siitä tuli erityisen suosittu kieltolain aikaisissa salakapakoissa, joissa sitä nautittiin viskin ja muiden väkijuomien kanssa.

Lentokoneessa makuaisti tunnetusti heikentyy, jolloin tietyt juomat ja ruoat ovat parempia vaihtoehtoja. Esimerkiksi tomaattimehua sisältävä drinkki Bloody Mary saattaa maistua ilmassa paremmalta kuin maan kamaralla. Myös ginger alen maku pääsee koneessa oikeuksiinsa, kertoo ravitsemusasiantuntija Lauren Grosskopf.

Ilmassa makean ja suolaisen maistaminen heikentyy eniten. Grosskopf sanoo, että liiallinen makeus tuntuukin lentokoneessa häviävän ginger alesta. Kuivat ginger alet ovat perinteisesti olleet suositumpia kuin makeat.

Grosskopfin mukaan ginger alea juova matkustaja voi hyötyä myös inkiväärin terveysvaikutuksista. Inkiväärin tiedetään auttavan muun muassa pahoinvointiin ja ruoansulatusvaivoihin. Vatsaongelmista kärsivä matkustaja voi kokeilla, onko inkiväärijuomasta apua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikkein tärkein juoma lentokoneessa on vesi. Helppo nyrkkisääntö neuvoo nauttimaan lasillisen vettä tunnissa.

Vesisääntöön kannattaa suhtautua vakavasti: tutkijoiden mukaan lentokoneen matkustamon ilma on yleensä kuivempi kuin autiomaassa.

Lue myös: Voiko lennolle ottaa omat eväät? Vastaus ei ole yksinkertainen – huomioi nämä 5 asiaa

Lähde: Travel + Leisure
Kuva: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Lentoyhtiöiden codeshare-yhteistyö

Yllätyitkö, kun varasit lennon ja lähtöportilla odottaakin eri yhtiön kone? Tätä tarkoittaa codeshare-yhteistyö

Pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Norjan Kirkkoniemi

Finnairilta uusi reitti kesäkaudelle 2025 – lisävuoroja useille reiteille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja