Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Yksi virvoitusjuoma on lennolla muita parempi – oletko jo kokeillut tätä asiantuntijan vinkkiä?

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Asiantuntija vinkkaa parhaan virvoitusjuoman lennolla nautittavaksi.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 23.08.2021
facebook   whatsapp

Ginger alen väitetään olevan paras virvoitusjuoma lennolla

Olet ehkä saattanut kuulla tarinan siitä, mitä lentoemännät ja stuertit eivät toivo matkustajien tilaavan lennolla. Coca-Cola Lightin sanotaan olevan kaikista juomista hankalin kaadettava, sillä se kuohuu kymmenen kilometrin korkeudessa enemmän kuin muut juomat.

Mutta tiesitkö, mitä lennolla sitten kannattaisi tilata? Ravitsemusneuvojalla on matkailusivusto Travel + Leisuren mukaan asiasta selkeä mielipide. Kokeile seuraavalla kerralla ginger alea.

Ginger ale on inkiväärin makuinen virvoitusjuoma, jota myydään myös Suomessa. Kotimaassa se ei kuulu myydyimpien limonadien joukkoon, eikä sen suosio ole enää yhtä vankka edes Pohjois-Amerikassa, jossa sitä on perinteisesti juotu paljon.

Ginger ale kehiteltiin Irlannissa ja Isossa-Britanniassa 1800-luvun puolivälissä. Yhdysvaltoihin levittyään siitä tuli erityisen suosittu kieltolain aikaisissa salakapakoissa, joissa sitä nautittiin viskin ja muiden väkijuomien kanssa.

Lentokoneessa makuaisti tunnetusti heikentyy, jolloin tietyt juomat ja ruoat ovat parempia vaihtoehtoja. Esimerkiksi tomaattimehua sisältävä drinkki Bloody Mary saattaa maistua ilmassa paremmalta kuin maan kamaralla. Myös ginger alen maku pääsee koneessa oikeuksiinsa, kertoo ravitsemusasiantuntija Lauren Grosskopf.

Ilmassa makean ja suolaisen maistaminen heikentyy eniten. Grosskopf sanoo, että liiallinen makeus tuntuukin lentokoneessa häviävän ginger alesta. Kuivat ginger alet ovat perinteisesti olleet suositumpia kuin makeat.

Grosskopfin mukaan ginger alea juova matkustaja voi hyötyä myös inkiväärin terveysvaikutuksista. Inkiväärin tiedetään auttavan muun muassa pahoinvointiin ja ruoansulatusvaivoihin. Vatsaongelmista kärsivä matkustaja voi kokeilla, onko inkiväärijuomasta apua.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikkein tärkein juoma lentokoneessa on vesi. Helppo nyrkkisääntö neuvoo nauttimaan lasillisen vettä tunnissa.

Vesisääntöön kannattaa suhtautua vakavasti: tutkijoiden mukaan lentokoneen matkustamon ilma on yleensä kuivempi kuin autiomaassa.

Lue myös: Voiko lennolle ottaa omat eväät? Vastaus ei ole yksinkertainen – huomioi nämä 5 asiaa

Lähde: Travel + Leisure
Kuva: Shutterstock

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.