hero taustakuva

Yksi pysäyttävä tieto saattaa levähtää matkustajan silmien eteen lennolla – oletko huomannut reitin varrelle osuvat hylyt?

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Vedenalaisten maamerkkien uskotaan kiinnostavan lentomatkustajia.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 16.12.2019
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Haluatko tietää, kun lennät hylkyjen yli?

Onko sinullakin tapana kurkkia pitkällä lennolla välillä tv-ruudun karttaa, joka näyttää koneen kulkeman reitin reaaliajassa? Ennen seuraavan elokuvan valitsemista viihdetarjonnasta on mukava käydä vilkaisemassa, missä mennään.

Edessä saattaa olla todellinen yllätys, jos bongaat kartalta kaupunkien ja merten nimien lisäksi onnettomuuksissa haaksirikkoutuneiden hylkyjen viimeiset lepopaikat.

Tunnetuin näistä on tietysti Titanic, joka on merkitty Atlantin valtameren pohjoisosaan. Kartassa lukee aluksen nimen lisäksi sen uppoamisvuosi: Titanic 1912.

Brittiläinen uutismedia The Telegraph nosti esiin käytännön, jota voi pitää hieman erikoisena. Ensimmäisenä tulee mieleen, että mahtavatko hermostuneet lentomatkustajat haluta ajatella lennon aikana suuronnettomuuksia?

Hylkyjen lisäämisestä lentokarttoihin vastaa karttajärjestelmiä luova Rockwell Collins. Yhtiö tekee yhteistyötä muun muassa British Airwaysin ja American Airlinesin kanssa.

Matkailusivusto Condé Nast Traveler on ottanut asiasta selvää kysymällä syistä suoraan valmistajalta. Käytännön takana ei yhtiön edustajan mukaan ole sen ihmeellisempää symboliikkaa.

– Merten yllä lennolla on usein pitkiä jaksoja, jolloin matkustajat näkevät pelkkää vettä. Olemme lisänneet karttoihin tietoa hylyistä ja muista merenalaisista maamerkeistä tarjotaksemme matkustajille tietoa reitistä, kommentoi Clint Pine Rockwell Collinsilta vuonna 2017.

Tiettävästi uudemmissa kartoissa hylyistä ollaan kuitenkin luopumassa. Kaupunkien lisäksi matkustajat tulevat edelleen näkemään muitakin kiinnostavia pisteitä, joiden yli kone on lentämässä.

Lue myös: Kaikki ovat kuulleet kauhutarinoita Bermudan kolmion mystisistä katoamisista – lentävätkö koneet sen yli?

Lähde: The Telegraph, Condé Nast Traveler
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

 1. Joo tuota olenkin pari kertaa ihmetellyt; historiasta tuttuja nimiä.


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.