hero taustakuva

Varo näitä helppoja virheitä – 5 asiaa, joita ei kannata ostaa lentokentällä

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Tiettyjä ostoksia kannattaa välttää lentokentillä, jos haluat säästää reissukuluissa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 29.11.2018
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

1. Vesipullot

Lähes jokainen matkailija on varmasti joskus ollut tilanteessa, jossa on joutunut kauhistelemaan vesipullojen hintoja lentokentällä. Säästä rahaa ja ympäristöä hankkimalla täytettävä juomapullo, jonka voit täyttää hanasta tai juomapisteeltä turvatarkastuksen jälkeen. Kaikissa maailman kolkissa hanavettä ei tietysti voi juoda.

Helsinki-Vantaan lentokentällä on nykyään juomavesihanoja, joissa voi täyttää oman pullon turvatarkastuksen jälkeen.

2. Duty Free -tuotteet

Kuulutko sinäkin niihin, joiden on päästävä hypistelemään tuotteita lentokenttien duty free -liikkeissä? Tänä päivänä ostokset lentokentällä eivät kuitenkaan enää tarkoita automaattista säästöä. Esimerkiksi hajuvesistä, kauneudenhoitotuotteista ja luksustuotteista voi nykyään löytyä parempia tarjouksia verkosta.

Jos mielessäsi on tietty tuote, jonka haluaisit hankkia, kannattaa ennen matkaa tutkia myymälöiden ja verkkokauppojen hintoja.

3. Rahanvaihto

Rahan vaihtaminen paikalliseen valuuttaan on usein toimenpide, joka vaatii hieman vertailua ja kurssien seurantaa. Yhtä asiaa voi kuitenkin pitää nyrkkisääntönä: rahan vaihtaminen on lähes aina kalleinta lentokentän vaihtopisteissä.

Jos haluat säästää kuluissa, vaihda käteistä jo ennen matkaa tai nosta paikallista valuuttaa suoraan pankkiautomaatista.

4. Matkamuistot

Jos haluat hankkia lomalta matkamuistoja kotiin tai tuliaisia läheisille, ei ostoksia kannata jättää lentokentälle. Valikoima on suppeampi, tuotteet geneerisiä ja hinnat korkeampia. Kiireessä lähtöä odotellessa tulee helposti tehtyä hutiostoksia.

Tee matkamuisto-ostokset lomakohteessa, jolloin hinnoissa on tinkimisen varaa ja tiedät rahojesi menevän suoraan paikallisille – parhaassa tapauksessa tuotteen tehneelle henkilölle.

5. Niskatyynyt ja muut apuvälineet

Jouduitko hankkimaan lentokentältä niskatyynyn tai muun matkustusmukavuutta edistävän tuotteen? Maksoit siitä todennäköisesti reilusti ylihintaa. Lentokenttien myymälöissä tiedetään, että terminaaliin suljetut matkustajat ovat liikkeiden asettamien hintojen armoilla.

Niskatyynyt ja muut vastaavat tuotteet kannattaa hankkia jo ennen matkaa tavarataloista tai tilata verkon kautta.

Lue myös: Tämä sinuakin on joskus ärsyttänyt – miksi lentokentillä on kalliimpaa kuin kaupungeissa?

Lähde: The Sun
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

 1. No jos elämä kaatuu pieneen ylihintaan , niin silloin on parempi pysyä kotona.
  Aina on joku köyhä v……..a


  • Hei Juha!
   Vertailetko koskaan täällä Suomessa tuotteiden hintoja?
   Pienistä ylihinnoista tuleekin nopeasti köyhäksi. :)


 2. Listalta unohtui HEL kentan ravintolahinnat. ja noita niskatyynyja jne kamaa saa kentiltabusein paljon halvemmalla kuin muualta.


 3. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.