Kuva: Finavia
Turun lentoasema

Uudet lentoreitit vauhdittivat palkintoon – Turku on vuoden 2018 lentoasema

Uusien lentoreittien avaukset ja hyvä tuloskehitys toivat Turkuun vuoden lentoaseman tittelin.

Vuoden lentoasema -palkinto jaettiin 30. kerran

Turun lentokenttä on vuoden 2018 lentoasema, kertoo Finavia. Suomen lentoasemia hallinnoiva Finavia jakoi palkinnon jo 30. kertaa, ja se myönnettiin Turun lentoasemalle nousseen kannattavuuden ja uusien lentoreittien ansiosta.

– Turussa on tehty pitkäjänteisesti töitä kasvun ja uusien reittiavausten eteen. Alueella on tehty erinomaista yhteistyötä lentoliikenteen kilpailukyvyn parantamiseksi. Viime vuosina on avattu useita uusia yhteyksiä Eurooppaan, jotka ovat kääntäneet lentoliikenteen matkustajamäärät selvään kasvuun. Toimiva lentoasema ja hyvät yhteydet ovat tärkeitä alueen elinkeinoelämälle, sanoo alueellisesta lentoasemaverkostosta vastaava johtaja Jani Jolkkonen.

Finavia satsasi vuonna 2015 Turun lentoaseman investointeihin 14 miljoonaa euroa. Peruskorjauksen aikana lentoaseman lentoliikennealueet sekä myymälä- ja kahvilatilat uusittiin. Peruskorjauksen myötä lentoaseman kannattavuus on noussut, ja myös muun muassa lentoaseman ravintolapalveluja on kehitetty, ja ravintoloissa tehtiinkin vuonna 2018 kävijäennätys.

– Vuoden lentoasema -tunnustus kuuluu kaikille Turun lentoasemalla työskenteleville, jotka ovat omalla panoksellaan mahdollistaneet hyvän kehityksen, Jolkkonen sanoo.

Edellisen kerran Turun lentoasema valittiin vuoden lentoasemaksi vuonna 2011.

>> Lue myös: Tunnetko Turun lentokentän? Katso lentoaseman kaikki palvelut ja reitit

Lähde ja kuva: Finavia

Päivitetty: 13.9.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia