Kuva: Finnair
Finnairin lentoemäntä

Lentoemäntä paljastaa: matkustajia tarkkaillaan jo lähtöportilla

Lentomatkustamisen turvallisuuteen suhtaudutaan hyvin vakavasti, mistä syystä matkustajien tarkkailu alkaa jo lentoaseman lähtöportilla.

Lentoyhtiöt eivät ota riskejä

Lentojen turvallisuus on yhtiöiden tärkein asia, ja matkustamohenkilökunta suhtautuukin lentoturvallisuuteen vakavasti. Lentoemännät ja stuertit tarkkailevat matkustajia koko lennon ajan, mutta todellisuudessa lentomatkustajia pidetään silmällä jo lähtöportilla ennen koneeseen nousua.

Finnairilla lentoemäntänä työskentelevä Karoliina Åman-Yildiz kertoo, että tarvittaessa portin henkilökunta voi soittaa matkustamohenkilökunnan paikalle arvioimaan tilannetta, jos matkustaja on esimerkiksi kovassa humalassa tai käyttäytyy muuten aggressiivisesti.

– Päätös humaltuneen tai aggressiivisen matkustajan jättämisestä koneesta pyritään tekemään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, ennen kuin kone on jo ilmassa. Kapteeni on koneen pomo, joten viime kädessä on hänen vastuullaan päättää, otetaanko joku ihminen kyytiin vai ei, Åman-Yildiz kertoo.

Matkustajien kannattaa siis käyttäytyä jo lähtöportilla esimerkillisesti, jos mielii päästä koneeseen.

>> Lue lisää lentoemännän työstä Karoliina Åman-Yildizin From Karoliina -blogista!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Finnair

Päivitetty: 12.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (17 votes, average: 2,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

jussi moikka kun lähdin kanarialle plya inglisiin 22.1.2018 lomalle kone norweigian lento vieressä oli suomainen noin 60.vuotis mies joka oli erittäin vahvassa humalassa ja haisi vanhalle viinalle ja valkosipulille siitä huolimatta hänelle tarjoitiin uutta vinaa viski-konjakkia. sitten hän sammuin minun viereen nuokku melkein minun päällä koko matkan 6.tuntia kesti lento kanarialle katsoo tämmöistä juoppoo miestä koko lennonon ajan seuraavan kerran otan bisnes luokan paikan koneesta saa nauttia lennosta hyvin t. jussi veck jyväskylä