Kuva: Istockphoto
Miksi lentokoneesta ulos pääseminen kestää niin kauan?

Tätä sinäkin mietit, kun lentokone laskeutuu kentälle – miksi ulos pääseminen kestää niin kauan?

Joskus varsinaista lentoakin pidemmältä tuntuu ovien aukeamisen odottelu lentokoneen laskeuduttua.

Tuskanhiki lentokoneen matkustamossa – koska täältä pääsee ulos?

Jokainen lentomatkustaja voi samaistua tilanteeseen, jossa lentokone on laskeutunut kohdekaupungin kentälle, mutta odottelu matkustamossa ei tunnu loppuvan. Ovien aukeamiseen ja koneesta poistumiseen tuntuu joskus kuluvan ikuisuus.

Monille matkailijoille paikalla istuminen turvavyövalon sammumiseen saakka näyttääkin olevan lähes mahdotonta, sillä jaloittelu, venyttely ja käsimatkatavaroiden onkiminen lokeroista alkaa välittömästi.

Erityisesti pitkien lentojen jälkeen matkustajilla olisi jo kiire päästä perille – puhumattakaan reissaajista, joilla on kohteessa vain lyhyt vaihtoaika.

Mitä lentokentällä oikein tapahtuu sillä aikaa, kun matkustajat seisovat jonossa koneen käytävällä odottamassa ulospääsyä? Matkailusivusto Travel + Leisure selvittää kulissien takaisia puuhia.

Jo pelkästään lentokoneen siirtyminen kiitoradalta porttialueelle saattaa kestää hyvän aikaa. Kun kone on rullannut portille, sammuttaa kapteeni lentokoneen moottorin sekä törmäyksiltä suojaavan punaisen vilkkuvalon. Valon sammuessa lentokentän työntekijät tietävät koneen lähestymisen olevan turvallista.

Seuraavaksi lentokoneeseen kiinnitetään matkustajasilta, minkä jälkeen matkustamohenkilökunnalle ilmoitetaan oven olevan valmis avattavaksi. Kun ovet ovat auki, matkustajat pääsevät poistumaan koneesta turvallisesti siltaa pitkin.

Aina tilanne ei kuitenkaan etene yhtä jouhevasti. Viivästysten takana voi olla monia syitä, kuten matkustajasiltaan liittyvät ongelmat. Joskus lentokentällä on ruuhkaa, ja lentokoneet joutuvat odottelemaan vuoroaan päästäkseen portille. Kun odottelu venyy moneksi kymmeneksi minuutiksi, tiedottaa kapteeni yleensä matkustajia tilanteen etenemisestä.

Yksi asia on kuitenkin varma: sekä lentokoneen miehistö että kenttähenkilökunta pyrkivät saamaan jokaisen lentokoneen tyhjäksi mahdollisimman nopeasti.

Lähde: Travel + Leisure
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 11.5.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 2,20 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia