Kuva: Istockphoto
Rikkinäinen istuin lennolla voi vaihtua business-luokkaan

Tarkista aina tämä asia lennolla – jos käy todella hyvä tuuri, voit päästä ilmaiseksi business-luokkaan

Joskus rikkinäinen istuin voi olla onnekas sattuma.

Ilmoita aina rikkinäisestä istuimesta lennolla

Oletko joskus ollut lentokoneessa, jossa kohdallesi on osunut huonokuntoinen paikka? Kenties vika on ollut käsinojassa, selkänojassa tai alas laskettavassa pöydässä.

Aina pienistä epäkohdista ei tee mieli edes huomauttaa, varsinkaan jos lento on lyhyt tai vika ei merkittävästi hankaloita matkustusta. Ja yleisen stereotypian mukaanhan suomalaiset välttävät viimeiseen asti epäkohdista valittamista henkilökunnalle kasvotusten.

Erilaisista matkailuun liittyvistä nikseistä kirjan kirjoittanut Rick Brown nosti mielenkiintoisen aiheen esille Quora-kysymyspalvelussa. Brown muistuttaa, että joskus viallinen istuinpaikka voi olla onnekas sattuma, ja siitä tulisi aina raportoida matkustamohenkilökunnalle.

Jos istuinpaikassa on mikä tahansa vika, on matkustaja oikeutettu vaihtamaan istuinta. Parhaassa tapauksessa turistiluokka on täynnä, jolloin uusi paikka saattaa löytyä verhon takaa business-luokan puolelta – ilman lisämaksua.

Sama niksi on huomattu myös Life Hacker -sivustolla.

– Olen ollut useammilla ruuhkaisilla lennoilla, joilla matkustaja siirrettiin parempaan matkustusluokkaan rikkinäisen istuimen takia, sivustolla kirjoitetaan.

Tässäkin asiassa tilanne voi ratketa helpolla tavalla: uskaltamalla pyytää parempaa. Hieman samanlaista taktiikkaa matkailijoiden kannattaisi aina käyttää myös hotelleissa.

Vinkin antaneet matkailijat muistuttavat kuitenkin leikkimielisesti lentomatkustajia suhtautumaan asiaan maalaisjärjen kanssa. Istuinta ei missään nimessä kannata yrittää rikkoa paremman paikan toivossa.

Lähde: News.com.au
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 12.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 votes, average: 2,40 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

Venäläisen Aeroflotin Airbus A300-sarjan laajarunkokeneella Moskovasta Kuubaan oli kaamea kokemus, kone vaikutti ikivanhalta, joka paikka repsotti, Vodka olis lohduttanut, mut Venäjällä ei näämmä ainakaan ulkomaanlennoilla alkoholipitoisia tarjoilla.