Kuva: Istockphoto
Yllättävä keino säästää lentojen hinnoissa

Tämä yksinkertainen niksi saattaa laskea lentosi hintaa – oletko ikinä kokeillut?

Oletko tullut ajatelleeksi vaihtaa hakukoneen maata ja valuuttaa lentoja etsiessäsi?

Eri maissa voi olla tarjolla eri lentohinnat

Monelle matkailijalle hinta on tärkein tekijä lentoa valitessa. Edullisia lentoja ollaan valmiita metsästämään, vaikka se vaatisikin hieman ylimääräistä aikaa ja vaivaa.

Amerikkalaissivusto Business Insider kertoo yksinkertaisesta niksistä, joka saattaa parhaimmillaan tuoda matkustajalle reilun alennuksen. Scott’s Cheap Flights -lentosivustoa pyörittävä Scott Keyes kehottaa e-kirjassaan matkailijoita kokeilemaan hakukoneen maan ja valuutan vaihtamista hakuvaiheessa.

Keyes antaa esimerkin matkailijasta, joka etsii lentoa Yhdysvalloista Etelä-Afrikkaan. Lentohakusivuston tai lentoyhtiön verkkosivuston amerikkalaisversio saattaa antaa samalle reitille eri hinnan kuin eteläafrikkalainen versio.

Jos esimerkiksi etsit lentoa Suomesta, voit kokeilla hakukoneen tai verkkosivuston suomalaisversion jälkeen hakea samaa reittiä eri kielellä. Hakukoneen tai verkkosivuston asetuksista voit määrittää oman maasi ja kielesi – jotka voivat olla siis käytännössä mitä tahansa.

Täysin ongelmatonta keplottelu ei ole, sillä matkailija saattaa joutua tekemään varauksen vieraalla kielellä. Saatat ehkä löytää edullisen hinnan, mutta joudut selvittää varausprosessin esimerkiksi ranskaksi tai saksaksi.

Ilmiö saattaa olla monelle tarjoushaukalle tuttu verkon tarjoussivustoilta, jotka julkaisevat toisinaan edullisia lentohintoja nimenomaan tietyn kielisiltä sivustoilta.

Business Insiderin mukaan suurimmillaan erot ovat hakukoneissa, kun taas lentoyhtiöiden omilla sivuilla hinnat ovat yhteneväisemmät. Suosituilla lentohakusivustoilla on monesti tarjolla versioita lukuisilla eri kielillä.

Business Insiderin tekemä testi osoitti, että esimerkiksi suomalaisillekin tuttu lentoyhtiö Norwegian tarjosi samaa lentoa reilun 30 dollarin hintaerolla verkkosivujensa amerikkalaisella ja ranskalaisella versiolla.

Maalla ja valuutalla voi olla joskus väliä myös silloin, kun maksat lentoyhtiön lisämaksuja kuten matkatavara- ja ateriamaksuja. Lentoyhtiöllä voi olla käytössä standardimaksut esimerkiksi euroissa, dollareissa, punnissa ja muissa valuutoissa.

Lisämaksujen on tarkoitus olla suhteellisen saman arvoisia kussakin valuutassa, mutta erityisesti valuutan arvon heitellessä erot voivat olla yllättävänkin suuria.

>> Lue myös: Joko sinäkin keksit tämän ovelan säästökeinon, jota lentoyhtiöt inhoavat – ja onko se edes sallittu?

Lähde: Business Insider
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 5.2.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 2,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia