hero taustakuva

Tällaisia ovat lentokenttien salaiset huoneet – pohjakerroksen tuntihotelli ja muut tilat, joita et olisi osannut edes etsiä

Istockphoto artikkelin kuva
Lennot
Lentokentillä on muitakin suljettuja huoneita kuin lounge-tiloja. Oletko ikinä törmännyt näihin?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 01.10.2019
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

1. Makuuhuoneet

Lentokentällä nukkumiseen on tyypillisesti tarjolla kaksi tapaa. Voit varata huoneen lentokenttähotellista tai yrittää saada unen päästä kiinni lähtöaulan penkillä makaamalla. Las Vegasissa vaihtoehtojen joukosta löytyvät terminaaliin piilotetut makuuhuoneet.

Las Vegasin lentokenttähuoneita pidetään McCarranin lentoaseman parhaiten säilyneenä salaisuutena. Monilla ei ole aavistustakaan, että pohjakerroksessa toimiva kuntosali Zero Level Fitness & Wellness tarjoaa makuuhuoneita tuntitaksalla. Huonehintaan kuuluu myös kuntosalin ja suihkutilojen käyttö.

Helsinki-Vantaan lentokentällä matkustajia palvelevat niin kutsutut unimunat, jotka voi varata nukkumista varten.

Lue myös: Edessä yö Helsinki-Vantaalla? Tässä lentokentän parhaat paikat nukkumiseen

2. Meditaatiohuoneet

Monilla lentokentillä on rukoushuoneita, mutta olisitko odottanut löytäväsi meditaatiohuoneen? Tällaisia on olemassa yllättävänkin paljon, joten älä jätä käyttämättä tilaisuutta rauhoittua ruuhkaisessa ympäristössä. Meditaatiohuoneita on esimerkiksi Amsterdamin, Chicagon ja Hongkongin lentokentillä.

Joskus rauhoittumistila voi olla joogahuone tai yhdistetty jooga- ja meditaatiotila. Asianmukaiset puitteet joogaajille löytyy muun muassa San Franciscon, Miamin ja Lontoon Heathrow’n lentokentiltä.

3. Lemmikkihuoneet

Ihmiset matkustavat yhä enemmän lemmikkieläinten sekä avustaja- ja opaskoirien kanssa. Oma lukunsa ovat tukieläimet, joiden tarkoituksena on rauhoittaa hermostuneita matkustajia. Karvaisten matkustajien lisääntyminen näkyy maailmalla myös lentokentillä.

Monilta kentiltä löytyy eläinmatkustajille tarkoitettuja tiloja, joissa voi leikkiä ja käydä tekemässä tarpeet. Tarjolla saattaa olla myös maksullisia palveluita kuten lemmikeille tarkoitettuja herkkuja. Eniten lemmikkihuoneita löytyy Yhdysvaltojen lentokentiltä, ja niistä käytetään yleensä nimeä pet relief area.

4. Elokuvateatterit

Lentokentälle ei ehkä lähdetä katsomaan elokuvia, mutta pitkän vaihtoajan kanssa kärvistelevät matkustajat ilahtuvat tavasta saada aika kulumaan nopeammin. Kyllä, lentokentiltä löytyy elokuvateattereita! Matkustajille suunnattuja elokuvateattereita on muun muassa Hongkongin, Soulin, Portlandin sekä maailman parhaaksi lentokentäksi valitun Singaporen lentoasemilla.

Lentokenttäteatterin kokeakseen ei tarvitse matkustaa kauas. Myös Helsinki-Vantaan lentoasemalle avattiin vuonna 2018 kahden hengen elokuvateatteri, jossa pyörii lyhytelokuvia.

5. Suihkutilat

Matkustajille tarkoitetut suihkutilat eivät kuulu lentokenttien perusvarusteluun. Silloin, kun niitä on tarjolla, peritään niistä yleensä lisämaksu. Mielenkiintoisia poikkeuksia löytyy kuitenkin muun muassa Dubain, Abu Dhabin, Hongkongin ja Soulin Incheonin lentokentiltä, joilla on ilmaiset suihkutilat vaihtomatkustajille.

Mikä olisikaan parempi tapa virkistyä ja karistaa koneen pölyt kuin käydä pitkien lentojen välillä lämpimässä suihkussa? Maksullisia suihkutiloja on tarjolla esimerkiksi Frankfurtin, Amsterdamin, Dohan ja Tokion Naritan lentokentillä.

Lue myös: Tässä ovat Helsinki-Vantaan yllättävimmät palvelut – tiesitkö näistä?

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Istockphoto

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

 1. Dominikaanisessa Tasavallassa Punta Canan kentällä on VIP tiloissa hyvän kokoinen n. 20m pitkä uima-allas aurinkoisella terassilla. Oma uima-asu pitää olla mukana, mutta ison pyyhkeen saa passia vastaan lainaan ja pienen käsilautunkin voi kokonaan jättää ”pantiksi” pyyhkeestä.


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.