hero taustakuva

Tällä Kreikan saarella joudut hieraisemaan silmiäsi: lentokoneet näyttävät laskeutuvan rantaa hipoen

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Kreikkalaisen lomasaaren lentokenttä on erilainen turistinähtävyys.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 17.07.2019
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Skiathos on Kreikan jännittävin lentokenttä

Jos saavut lentäen Skiathoksen saarelle Kreikassa, saatat yllättyä. Laskeutumiset kiitoradalle ovat saarella aivan erityisen kuumottavia lentokentän sijainnin takia.

Vain parin kilometrin päässä Skiathoksen kaupungista löytyvän lentokentän kiitorata näyttää päättyvän lähes suoraan mereen. Tämä tarkoittaa sitä, että saarelle saapuvat koneet lentävät rannan ja rantatien yli poikkeuksellisen matalalla.

Skiathos on jopa saanut lempinimen ”Euroopan St. Martin”. Tämä viittaa karibialaiseen lomasaareen, jonka lentokenttä Princess Juliana on maailmankuulu Maho Beachin rannan yli matalalla lentävien lentokoneiden ansiosta.

Lentokoneiden bongauksesta on tullut myös Skiathoksella suosittu aktiviteetti, ja kiitoradan liepeillä saattaa parveilla jopa sata ihmistä odottamassa koneiden laskeutumista. Matkailijoiden tulee kuitenkin tiedostaa riskit.

Kiitoradan viereen on asetettu kylttejä, jotka varoittavat matkailijoita lentokoneiden tuoman voimakkaan ilmavirran vaaroista. Se voi esimerkiksi kaataa ihmisen voimallaan tai jopa lennättää tämän ilmaan. Kentällä kuvattiin pelottavan lähelle ihmisiä laskeutuva British Airwaysin kone heinäkuussa 2019.

Skiathos on aivan Kreikan mantereen kupeessa sijaitseva saari, jonka naapuri Skopelos tuli kuuluisaksi Mamma Mia! -elokuvan kuvauspaikkana. Joitakin kohtauksia kuvattiin myös Skiathoksella. Suomesta tehdään saarelle jonkin verran pakettimatkoja.

Kentälle liikennöidään lentoja Kreikan mantereelta sekä kesäkuukausina lomalentoja muualta Euroopasta. Lomakausi kestää saarella huhtikuusta lokakuuhun.

Skiathos ja St. Martin eivät ole ainoita kohteita, joissa lentokoneiden laskeutumisten seuraamista voidaan pitää turistinähtävyytenä. Suomalaisten rakastamalla Phuketin saarella koneet laskeutuvat niin ikään lähes rantaa hipoen.

Katso alta video häkellyttävästä laskeutumisesta saarelle!

Lue myös: Vau! Näille 10 lentokentälle laskeutuminen on upea näky – katso kuvat

Lähde: The Sun
Kuva: Shutterstock
Video: YouTube / Cargospotter

Parhaat lentotarjoukset

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.